Sista mars

Hockeyn gick braa idag igen för Skellefteå!!

Har haft VFU-seminarium idag om vfu uppgiften, gick ganska bra fick en liten komplettering bara. Orkade inte skriva igår men såhär blev bullarna i alla fall.



Bullarna fick väldigt bra betyg av mig, och även av alla andra som smakat så blir att göra om många gånger! Blev inte så mycke middag igår blev så mätt på bullarna haha.


Bakning

Snart är dom klara, bara en jäsning till å sen in i ugnen!





Tiden går så jäkla fort när man bakar, snart är klockan redan halv sju och jag har massor å göra ikväll. kanske för att ja är så seeg haha. Men de äre lätt värt ;)


20e mars

Håller just nu på att baka chokladbullar, fick receptet av en kompis i klassen. Får se hur de går me mina bakkunskaper haha.

Annars idag har ja vart en sväng på bibblan och stan, haft en ganska skön dag. Blev kort men måste dra till köket nu igen, degen har jäst klart!


29e mars

Åh blir så irriterad, ända sen jag fick min mobil så har det glappat i laddaren och idag for jag och lämnade in den och då påstår dom att det är jag som hett sönder den! Har det glappat ändå sen jag tog ut den ur förpackningen så äre antagligen inte jag, för jag var försiktig det vet jag. Och sen ska dom hålla på å fjäska och ge bättre pris, men visst det var ingen stor summa men bara själva grejjen om jag inte haft mobilen mer än en vecka! Köpte ändå en ny laddare, vill inte vänta och lämna in den för batterierna håller ju inte hur länge som helst.

Nu är det i alla fall hockey och Skellefteå leder med 1-0, så vinn nu Skellefteå och gör mig glaad!! haha



Bilder från igår

Några bilder från igår, dom flesta som var där är med.





Har inte gjort ett skit idag, känner mig så seg men sånt man får ta om man vill ha lite roligt haha. Snöar för fullt ute men måste fara å handla ändå, har väntat hela eftermiddan på att de ska sluta men verkar inte bli så. Blir en lugn kväll, ska se film ute i köket med några.


26e mars

Håller på att se hockey, men just nu äre paus så passar på att skriva snabbt. Om en timme ska jag dra mot stan och träffa therese och sen får vi se om vi drar till allstar och sitter eller far hem till mig, sen kommer kattis också. Så hinner inte se hela matchen, men troligtvis slutet! Klockan halv sju ska vi möta klassen på allstar och käka, sen fårvi se om de blir mer. Men ska bli kul i alla fall!





Tomt efter helgen

Håller just nu på att tvätta och plugga, två av dom roligaste sakerna jag nånsin gjort visst håller ni me? Men måste ju göras så, kommer ha väldigt fullt upp me skolan ända till sommarn vilket gör att jag aldrig nånsin har längtat mer till sommarn!!

Och nu kommer det bli väldigt tomt här i korridoren tills efter sommarlovet! Vi är nio stycken som bor här men fem kommer flytta nu i helgen( dom är klara i sommar och har praktik tills dess), en syns aldrig till och en annan far om två veckor utomlands i 6 veckor på praktik. Så vi blir som mest 3 stycken och under en tid 2 haha, och ja antar att de inte är så stor chans att nån flyttar in mitt i terminen.

Visst är väldigt skönt att de aldrig kommer vara (extremt) grisigt i köket, och att man får större plats å ställa disk, i kyl och frys men ändå de väger ändå inte över hur toomt och tråkigt det kommer att bli!



Niight

Har gått ovanligt bra att plugga ikväll, hoppas de fortsätter så (liten chans haha). Har även målat mina naglar med nagellacket ja fick av syrran när ja fyllde år, blir riktigt snyggt tycker jag!


Har vissa korta naglar jag vet haha.

Nu ska jag se det nya avsnittet av Ana Gina show och sen sova!


Weehoo

Hahahaha, skrattar lika mycke varje gång jag ser den här! Hon låter som en åsna weehoooo




24e mars

Morning! vaknade för nån timme sen.

Läste igenom häftet om mobilen nyss och såg visst en liiten sak ja missat, haha känner mig väldigt dum men inget ja kan göra åt nu ändå bara å vänta längre!

Ska snart stiga upp, har legat länge nog i sängen. Måste hinna göra nått innan ja ska fara å plugga me några i klassen, även fast de inte blir mycke.

Vill va me fiinaste nu!



Grattis igeen!

Grattis Pernilla å Badder till lilla Sofi, kan tänka mig att hon är riktigt gullig och speciellt när hon är lite brun ååh. Nästan gång jag kommer till Umeå så måste jag komma till er och hälsa på!!


Pernilla and me på studenten! (bjuder på den haha)




Hämtat ut mobilen

Nu har jag äntligen fått hämta ut min mobil, men ska vänta tills imorrn innan ja sätter på den. Och fyyfan vilket tjafft det blev med mitt tålamod nyss när jag skulle he på de där skyddet över skärmen, innan ja ens börjat utan bara läste hur man skulle göra så höll ja på ge upp. Men de gick ju tillslut efter mycke velande!



Blev en htc desire hd som jag beställde, samma som ovan fast brun!


22a mars

Faan luleå vann mot skellefteå i hockey med 4-3. Är egentligen inte så sportintresserad men de är alltid kul å se skellefteå spela!


bild från vk.se

Nu ska ja ringa sara en snabbis och sen sleepa, måste avvänja mig från att sova på dan.


En sak avklarad!

Åh känns så otroligt skönt att ha en sak bortgjord, klarade den praktiska tentan och fick sätta kateter!

Nu ska ja bara ta det lugnt till klockan fem då ja ska till bibblan me kattis å plugga. De gäller att passa på å njuta den tid man kan.


Samuel Ljungblahd

Har sovit från ett till fem idag och blir lika arg på mig själv varje gång, men vad kan man göra! Så har väl inte hänt så mycke idag haha, var på sjukhuset imorse med några från klassen och nu har ja nyss ätit. Blir nog en tidig kväll även fast ja sovi mycke.

Som jag skrev för några år sen så älskar jag Samuel Ljungblahds röst, så jäkla skön å härlig!! Länge sen ja lyssnade sist.




Solsidan

Kom hem vid halv tio, har vart i köket och sett en film och nu känner jag att mina ögon inte vill vara öppna mer idag. Så blir att lägga sig å se solsidan (som jag missa eftersom jag satt i bussen) och sen sova!




20e mars

Har nyss ätit, ska snart fara förbi hanna och lämna alla kläder som jag fått låna. Ska fara tillbaka till skellefteå ikväll, direkt jag kommer hem ska jag kolla brevlådan hoppashoppashoppas!! (var ju inte i skeå i fredags)

Igår for ja ju till Emma, var tänkt att vi skulle fara å se Sanctum på bio men slutade med att vi kollade på Radio och senare sjöng vi karaoke som alltid är lika kul me henne haha. Filmen Radio var riiktigt bra, som jag sagt förr så älskar jag verklighetsbaserade filmer och den här borde ni se!




Drömma kan man alltid

Fan just nu vill man ju bara vara ute, när solen lyser och det är hyffsat varmt ute. Egentligen tänk vad skönt om man kunde bli brun när man satt inne, att solstrålarna lyste igenom fönstret och gjorde en brun. Hade inte vart fel haha!




Ikväll ska ja iväg till Emma, eller hon är i sin syrras lägenhet ikväll som ligger i stan så blir rätt nära härifrån.


19e mars

Var egentligen tänkt att jag endast skulle fara till Hanna och när dom skulle vidare tänkte jag dra hem, men eftersom att jag var med dom bästa så kunde ja ändå inte låta bli. Så fick låna kläder av hanna och följde me till allstar, kaanske ångrar lite nu haha men de var i alla fall kul igår förutom vissa saker som tyvärr aldrig kommer försvinna.

Om nån timme blire troligen att dra till stan å käka me Sara, innan hon ska fara å jobba. Resten av dagen blir tråkig, så hoppas ni gör någonting roligare!


18e mars

Vaknade ovanligt tidigt imorse, halv åtta och jag steg upp då! Men var nog för att ja sov me syrran å hon skulle till skolan, men lär väl bli trött vid 3-5 istället haha. Men man slipper då i alla fall frysa när man sover me henne!

Har nyss käkat och innan de för ja me brorsan för att kolla på en mobil, men bestämde mig att beställa från internet istället eftersom att det blev mycke billigare. Visar senare vilken jag menar. For även förbi våran kusin en snabbis och kollade på en soffa.

Ska försöka plugga nu ett tag och sen ska jag fara till jenny. Ikväll firar Hanna sin födelsedag så blir att fara dit, gäller ju bara att tänka ut vad man ska ha på siig.
Den låten skulle vunnit!



Grattis i efterskott!

Har nyss kommit hem från skolan, vart en långdag idag eftersom att vi hade ledigt mellan kvart över nio till halv två. Men jag och Jenny gick igenom alla uppgifter inför den praktiska tentan så jag slipper fara imorrn och träna, så far till Umeå om en timme!

Direkt jag kommer fram så tar jag bussen och far till mormor där resten av familjen kommer vara. Hon fyllde år igår och jag trodde det var nästa onsdagen och inte äre nån som säger nått heller. Får lite skuldkänslor att ja inte ringde igår så måste ringa nu direkt och gratta henne!




Umeå till helgen

Sov endast tre timmar inatt så hela dan har jag känt mig som ett levande lik och ändå har jag lyckats vara igång från åtta imorse. Fast vaknade inte av nått av mina larm imorse, som tur var ringde Josefin mig vid åtta och undrade vars ja var haha. Sorry att ni fick vänta!

Har inte blivit mycke gjort idag, somnade i princip direkt jag kom hem vid halv tre till sex.

Men en bra sak är att jag ska till Umeå i helgen, och fårse ifall jag kommer på torsdag eller fredag!


15e mars

Var så skönt, somnade halv tio igår och sov ändå till imorse! Var länge sen man hade sån tur haha.

Idag har vi haft föreläsningar igen och sen har tiden bara sprungit förbi, har hunnit läsa lite men sen inte så mycke mer vettigt. Vart bjuden idag me på tårta, men en chokladtårta mmm. Det var två stycken som fyllde år igår så fick smaka Moas tårta nu.



Imorrn ska jag fara me Josefin och Kattis till sjukhuset och träna på kateter, cvk och subkutan venport (orkar inte skriva vad det är, går att kolla upp ;) ) innan vi börjar skolan. Har en praktisk tenta nästa vecka så behövs tränas!


Brödbak

Var ett tag sen ja bakade men blev så jävulskt trött efter så har tvingat mig att plugga å sen bara suttit död. Sov aalldeles för lite inatt, så forhoppningsvis blire en tidig kväll!

Här är iaf tre bilder sen ja bakade.






Lite otydlig bild sista men syns ju lite haha.

Carro som bor i korridoren fyller år idag, Grattis!! Åt pannkakstårta och fick köra radiostyrd leksaksbil ikväll som hon hade fått idag, skitkul!

14e mars

Idag har jag iaf fått lite gjort, tagit mitt arsle ur sängen och farit me Kattis och storhandlat imorse.

Senare om ett tag när jag vilat magen lite från maten så tänkte jag börja baka lite, köpte inget mjukbröd för tänkte baka eget istället! Vet ju att det är så mycke godare med hembakat bröd men ändå görs de för sällan, man är väl för laat.


14e mars

Åh jag vill också vara ute i det fina vädret! Har endast vari ute en gång sen i torsdags, å de var igårkväll då ja for en snabbis till ica mest bara för att ja behövde snus men var skönt med lite frisk luft och även att röra på sig. Men jag kände och vet själv att om jag ska bli någorlunda frisk så måste jag sköta mig, och låta den mesta energi gå åt till att bli frisk. Är liite mer än less nu bara.



trött, osminkad å leess!

Har i alla fall skickat in uppgiften igår och tänkte gå igenom några andra nu så länge jag orkar. Hoppas det är bra med er andra, och ut och njut i de fina vädret!!

Fortfarande sjuk

Jag vet att jag har uppdaterat dåligt men eftersom att jag är sjuk just nu så gör jag inget annat än att sova å plugga i princip, så finns tyvärr inget roligt att skriva om. Och vill bli frisk så fort som möjligt så därför ser ja till att göra så lite som möjligt.




9e mars

Börjar känna mig smått förkyld, så har inte blivit mycke gjort idag efter skolan. Somnade direkt när jag kom hem och sov i 2-3 timmar. Fan jag är så dålig på att ta tag i de sista när min uppgift snart är klar!!


Tacos med lax

For ju till Kattis ikväll och testade den nya kryddpåsen som jag fått av buzzador.se, vi valde att ha tacos fast istället för köttfärs så blev de lax i. Faktiskt väldigt gott, mer uppfriskande smak!



Imorrn äre föreläsningar igen, men endast imorrn på hela veckan så känns skönt.


Semlor

Har nyss vart en sväng på ica och handlat inför ikväll, for även förbi stigs konditori och köpte två semlor!



Plusgrader ute, är så härligt!! Förutom alla stora vattenpölar haha.


Ska fara till Kattis nu!


8e mars!

Hejsan, glöm inte bort att det är fettisdag och internationella kvinnodagen idag!




Håller på att tvätta just nu å pluggar lite, senare idag ska jag till Kattis å kolla igenom uppgiften och även äta middag.

Vi ska testa på någonting nytt, "fish taco spice mix", som jag fått av buzzador och ska kolla vad folk tycker!







6 mars

Blev att fara till skellefteå imorrn istället, vart skönast så haha. Idag har jag mest latat mig å sett serier, gick ut ett tag nu ikväll och gick en promenad. Riktigt skönt att gå ensam och få rensa sina tankar ibland, kände även att ja behövde röra på mig lite också!


<--- syrran, jag --->




6 mars

hejsan svejsan i stugan!
ligger just nu i sängen bredvid min syrra och datarnördar. Får se om jag far hem till skellefteå idag eller imorgon.
syrran å gulleduullegrisen!



Vissa människor har för stort ego!

Mamma berättade för några månader sen (och hon tog upp de idag igen när vi var på stan) om en sak som berörde mig väldigt djupt och borde beröra alla. När de var mellandagsrea här i Umeå och mamma var på gina tricot så såg hon två stycken rullstolar med två personer i, personerna var fullt påklädda med stängda jackor, mössa osv. medans dom som jobbade och tog hand om dom passade på och shoppa loss!

Ja blir så arg, ledsen, upprörd, förbannad, ja alla möjliga känslor när ja tänker på de där. Fan för de första jobbar man så ska man utföra sitt jobb vilket för dom var att ta hand om dom rullstolsburna personerna. Och för de andra hur kan man vara så kall och ha så liten empati att man lämnar personerna med kläderna på, med bullrande miljö helt ensamma och utan uppsikt över dom speciellt när personerna inte kunde säga sin åsikt att dom kanske svettades eller ville fara därifrån!

Egentligen är jag verkligen inte förvånad alls, kan tänka mig att många utnyttjar sådana personer som inte kan säga emot och de är fruktansvärt. Fan lite hjärna måste väl alla ha och kan man verkligen vara så egoistisk, hade det varit deras syskon så hade det aldrig hänt (troligen)!

Finns egentligen hur mycke som helst att skriva, de spelar ingen roll ifall man tycker att man har ett tråkigt jobb, ifall man inte är bra med människor, oavsett så måste de innerst inne finnas någon del som kallas empati!



Gårkvällen

Var riktigt trevligt igår, kom ungefär 9 stycken. Kändes lite som att man gick gymnasiet igen, innan man kom ut i "vuxenlivet". Tack för en rolig kväll som måste göras om!!


haha tror inte ja var beredd, som tur var så vare inte de här kortet som kom i skolkatalogen.

Och ikväll ska ja få träffa min Emmiiss, länge sen sist så nu vare på tiden!!



Ikväll blire fest me min förra klass!

Juste vet inte om ja skrivit de, men har fått min mobilladdare nu i alla fall så ring på bara! haha

Vaknade för nån timme sen å de känns faktiskt liite tomt utan therese, alltid roligare att ha nån att prata med än sig själv.

Kollade nyss ut och ja får nästan lite panik över att jag sitter här inne medans solen lyser på ute med 6+! Fast de är ju inget jämfört med utomlands ändå, dit Saris ska idag till lanzarote. Ska ringa henne snart, nu när mobilen är på igen!




Senare idag ska jag till Umeå igen, just för att ikväll så ska min gamla gymnaiseklass ha återträff (snart två år sen jag gick ut). Ska bli såå kul, för jag gillade verkligen min gamla klass! :D


3e mars

Sista dagen på praktiken hade ja idag, blandade känslor! Tänk att de redan gått fyra veckor.

Kommer bli riktigt skönt att slippa stiga upp tidigt då ingen människa egentligen borde va vaken haha. och jo ja vet att ja kommer behöva göra de resten av mitt liv när jag är klar, men en sak i taget och man passa på att njuta.

De dåliga är ju såklart att ja måste tillbaka till skolan, sitta still en hel dag och lyssna på föreläsningar osv.

Idag och ikväll har ja tänkt njuta av att vara helt fri från plugg, känns att de behövs ibland!



Juste ja var ju och såg en höftprotes operation igår, eftersom att det var första gången jag såg en operation så var allting intressant även fast jag inte kunde se precis allt dom gjorde. Men om jag ska se nån mer gång så blire nog en knäprotes eller liknande där man ser bättre, för dom skär in hyffsat djupt och man får inte böja sig fram så man ser bra (de måste vara sterilt, finns en gräns där bara dom sterila får va).


2a mars

Godmorgon!

Vaknade för någon timme sen men eftersom jag bara kan ställa ett larm (brukar ha 7, 6 st på mobilen) så vågade jag inte somna om.




Får börja nio istället för kvart i sju idag, eftersom jag ska få följa med när en patient ska opereras, ska även troligast få sätta kateter (ifall patienten går med på det)!

Förra helgen for jag ju på bio i fredags och på lördagskvällen drog jag till jenny som bor väldigt nära mig, hon hade födelsedagsfest hemma i hennes föräldrars hus och de var väldigt trevligt å kul! =) Jag och några kompisar köpte en present gemensamt, presentkort på nefertiti till henne.



RSS 2.0