Med sällskap gåre oftast bäst

Kom ganska nyss hem från Kattis, har blivit plugg, käk å tv. Har aldrig testat lax med pesto förr och de var riktigt gott faktiskt! Det är skönt att man har någon att plugga med, allt går mycket bättre då och om man fastnar så äre ju bara att fråga den andra.

Nu ikväll ska ja kolla om de går nå bra på tv, annars blire nån film på datorn.Den här låten är så grymt bra, både rösten å texten.


Grattis Jenny

Kom hem från Umeå idag vid 6 ungefär, nu ikväll har jag bara tagit de lugnt och lär bli de resten av kvällen med. Förut idag har jag varit på stan med mamma, köpte bara lite småsaker och sen for vi förbi apoteket som bjöd på semlor och kaffe.

Igår fyllde ju Jenny 19 år, Grattis. Så direkt när jag var framme i Umeå for jag dit och käkade, senare kom några till till henne. Jag stannade tills dom andra skulle dra ut. Kände inte för att göra de + att jag har ganska mycket att plugga just nu.

Först blev det smörgåstårta och sen den här goda tårtan som Jenny hade gjort!
Petro, Marcus, Jenny, jag å Milla.


Nu ska jag fortsätta att se på film, "På smällen".


Tiden bara rinner iväg

Har nyss kommit hem från praktiken och veckorna bara rinner iväg, nu har jag redan varit där två veckor! Ska snabbt förbi stan och kolla lite saker sen bär de av till Umeå klockan 4, när ja kommer fram blir de att fira Jenny.
Free day

Idag är jag ledig och råka sova liite för länge, men behövdes så. Nu ska jag börja kolla igenom alla papper som ligger överallt här på golvet, storstäda rummet och sen måste jag plugga lite.

Igår fick jag i alla fall testa att ta en insulinspruta på en av de boende, alltid roligt med nya saker! Sen har man även hunnit spruta vatten när man ska duscha nån + vit tvättkräm (som var i en pump) i hela ansiktet, såg ut som något annat haha.
Slut efter första praktikveckan så blev en lugn helgI fredags var jag ju hos Kattis i fredags, vi käkade quesadillas och till efterrätt blev de marängsviss mmm! Senare såg vi film å snackade, en lugn å skön kväll.

Sen igår på dagen så for vi på stan (jag å kattis), hon visade mig runt lite grann för de känns inte så kul att gå på stan själv å kolla runt vilka butiker som finns. Sen på kvällen satt jag här i köket å såg tv med några som bor här.


Nu idag blir de nog mest plugg å ikväll måste jag städa köket, är min vecka ;PSkönt att slippa äta middag själv!

Gick ju med en sköterska idag och många saker hade ja sett redan men fick se några nya, bland annat hur man spolar ett öra för att få bort vaxproppar.

Hinner inte skriva nå mer nu, för ja ska till Kattis!
Ha en super fredagskväll :)
Ett självklart valSteg upp för länge sen och tänkte egentligen fara tjugo/tjugofem i sju till praktiken, men kom på att ja inte behövde vara där förnst 7- halv 8. Och då väljer man självklart så sent som de går ;P

Idag ska jag få gå med sjuksköterskan så då får ja nog se nya saker hoppas jag, eftersom att ja redan har jobbat med äldre som undersköterska så kommer de här nog bli roligare å mer lärorikt!


Personer som väcker en på natten, dom skulle ja gärna vilja väcka 5 på morronen tills dom inte kan somna om!We are the world, we are the children

Älskar den här låten även när bara Michael Jackson sjunger, men när ja ser den här videon så blir ja som fastklistrad. Den är gjort och tillägnad till de som drabbades i katastrofen i Haiti.
Riktigt fint gjort!Hur blir de när vi unga är gamla?

Hade en kort dag idag på praktiken, slutade ett. Har mest tagit de lugnt sen dess men nu ska jag försöka att plugga lite å sen efter middan ska ja å Kattis fara å handla inför imorrn å sen kanske ta en prommis. Är så tråkigt att jämt laga och äta middag själv så därför ska vi äta tillsammans imorrn!

Tycker verkligen att reglerna inom vården blir sämre och sämre, t.ex. så kom dom igår å inspekterade köket å borden där de boende (eller ska ja säga kunderna) åt, och sa att när de boende rör borden bara eller tar ett glas vatten så måste vi sprita direkt efter.

Sen så kallas de inte boende längre, man får inte säga de utan dom heter nu "kunder". Sjukt!!


Dom bor faktiskt där i sina lägenheter och är inte nån farlig sjukdom som smittar, inte konstigt att vi människor blir lättare å lättare sjuk när de ska vara så kliniskt rent hela tiden :S
Bara 45 år kvar

Just nu önskar jag att jag nyss blivit pensionär och aldrig mer behöver stiga upp tidigt..Första dagen på praktikenFörsta dagen på praktiken idag (som jag har jobbat). Gick riktigt bra men efter lunchen så blev jag riktigt slapp å trött, vet inte varför men kanske för att ja inte är van nu längre att stiga upp halv 6.
Känner mig riktigt sliten just nu å skulle helst vilja lägga mig och sova tills imorrn!

Och idag är de fettisdag så vi fick varsin stor semla på praktiken, synd bara att alla hade mandelmassa i sig haha.


Helgen spenderades i Umeå

Överraskningen var såklart att jag skulle komma till Umeå, men kunde inte skriva det här eftersom att min familj ibland brukar läsa min blogg haha.

Så i helgen har jag mest bara tagit det lugnt, min syrra fyllde år så jag for på stan med henne i Lördags å sen lämnade Karin landet i fem veckor, sen på kvällen var jag med Emma och Möller. Såg "Dum Dummare" och tog det bara lugnt.

Idag har jag tagit en lång promenad med Jenny och sen vid fem for jag hem till Skellefteå. Och nu ikväll har jag sett "Romy och Michele - Blond" med några som bor här, inte bästa filmen men rolig!Surprise!

Imorrn kommer några att bli överraskade. Sen innan måste ja förbi anderstorps vårdcentral för att se vars min praktik är å sen måste ja göra en sak till (som inte går att skriva här nu).Nu ska jag se senaste avsnittet av andra avenyn (lyckas alltid missa vilken dag de går), sen ska jag lägga mig. Godnatt!


De två A:enSitter just nu å käkar ananas, å ska snart se Avatar. Har länge velat se den på bio men aldrig blivit av så lika bra att ladda ner å se istället.


Man kan inte vara bra på allt ;)
Åh äntligen har jag fått hjälp me virusskydd å ett nedladdningsprogram haha, jag är verkligen inte kunnig inom datorer. Fick hjälp av Kattis, Tack!!

Idag har jag mest tagit de lugn efter universitetet, har pluggat lite och sen nu ikväll har jag varit med Kattis men hon drog nyss. Och nu ska jag kolla igenom lite saker, sen blire nog nån film!


Vill ha vanligt vatten nuÅh är så less på smaken som vatten har här haha, hur törstig man än är så gåre inte att dricka mycket. Svårt att beskriva smaken men mot klorhållet, asså klår som är på badhus!


Alltid lika händig

Sitter just nu å håller om mitt finger, "försiktig" som jag är när jag ska skära upp plasten från osten, jag skärde me kökskniven mot mig och in i fingret. Tur att en annan som bor här var där å hjälpte mig me papper, de forsar fortfarande fast de var runt 30 minuter sen.

Idag har jag i alla fall packat upp allting från Umeå, håller på att tvätta å ska snart börja plugga så fort ja kan he på ett plåster.

I'm no superstar without you

Idag har ja bara tagit de lugnt och gjort de precis de ja vill (efter "skolan"). Skulle tvätta men glömde helt bort de eftersom att jag for till Kattis å sen var vi ute och gick så att ja skulle hitta till ica själv haha.

Imorrn är ja ledig å då tänkte ja passa på att städa här (ser ut som en svinstia), måste dammsuga, plocka bort allt å tvätta.


Kommer alltid tänka på dig Sara när ja hör den här!

Min födelsedag i bilder

Kom ganska nyss hem och kan lova att jag är less och heelt slut. Har kånkat på en stor väska på axlarna, en stor ikeapåse i handen och en tung handväska från busstation.

Tänkte lägga upp bilder sen jag fyllde år!


Först på dagen så kom Pernilla, Karin å Jenny. (+ min å jennys syrror på bilderna)

Min älskling!

Mamma å mormor.

Några av presenterna som jag fick.

Sen for vi till Karins pappa (Jenny, jag, Karin å Sara)

Och självklart bjöds de på underhållning ;)
20 år idag!

Idag fyller jag 20 år å har för första gången gått på systemet haha, ikväll ska jag ut me Karin, Jenny å kanske Sara!

Stämningen imorse var väl inte den bästa, men nu börjar de vända i alla fall. Dagen har ändå i helhet än så länge varit underbar; öppnat paket, fått besök av Karin, Jenny, Pernilla å mormor och käkat tårta.

Skriver mer sen om vad jag fick, nu ska jag gå ner igen!


Konstigt

Fan blir lite rädd nu, det är nån som pratar engelska som addade mig på msn, har skrivit två gånger me han/hon nu och varje gång skriver personen exakt samma meningar (som är ganska långa) å svarar (i princip) inte på mina frågor :S


Hemma i Umeå
Nu är ja i Umeå o de känns inte som att ja inte bor här längre, känns som att ja varit borta ett tag bara å är hemma igen för att bo. Har hunnit träffa Jenny nu ikväll, har verkligen saknat alla mina älsklingar!

Imorrn ska ja träffa Karin o dra på stan, men först ska ja såklart ha en lååång sovmorron.

En riktigt positiv sak me att komma hem några dagar är att man slipper laga mat, kommer verkligen njuuta!

Kommer inte att bli så mycket uppdatering de kommande dagarna, för nu vill ja passa på att bara umgås o inte sitta vid datorn.


Far till Umeå imorrn!

Har nyss kommit hem från sjukhuset, där hade vi en heldag och fick bland annat mata varann, borsta tänderna o ta blodtryck. Jag o många andra i klassen har ju redan gjort sånt, men man har ju aldrig fått testa på att vara patient haha.

Sen är det ändrade planer, skulle egentligen fara till Umeå på fredag men passade på att ta id-kortet idag istället för på fredag så att man blir helt ledig då. Så imorrn eftermiddag bär de av till Umeå! :)

Har även fått veta min praktikplats, Regnbågen, måste bara kolla upp vars de ligger.
Vad ska man önska sig?Sitter just nu å skriver med en kompis på msn som frågar vad jag önskar mig (fyller år på lördag), kom på att ja helt har glömt bort att säga till mina föräldrar vad jag önskar mig å eftersom att de nyss har varit jul så är de alltid så svårt för mig att önska något i present.

Men då blir de ju bara mer överraskning så, roligare ;)Godnatt!

Nu är jag äntligen klar med uppgiften som ska redovisas imorrn, tur att vi inte börjar förnst efter lunch imorrn annars hade jag nog inte klarat mig så långt med koncentrationen.

Det var faktiskt en rolig och intressant uppgift vi fick, att läsa en patografi (en bok som i självbiologisk form beskriver egna erfarenheter av sjukdom och sjukvård) och sedan ska man besvara några frågor. Jag läste om en kvinna som hade bröstcancer, gick inte att sluta läsa!

Nä nu måste jag nog sova för att kunna stiga upp i rimlig tid, Godnatt!


Fönsterutsikt
De här är min utsikt från fönstret, såg nu att lampan syns i bilden men skitsamma.

Har nyss kommit hem från sjukhuset där vi tillbringade vår sista lektion och övade på olika förflytttekniker, faktiskt ganska kul men sängarna var ju inte de säkraste haha.

Nu när jag har blivit varm i kroppen igen (21- här) så ska jag fortsätta med pluggning, känns som att de redan är massa och ändå äre här bara en mjukstart.


Inte ofta man slipper stressa på mornarna

Ska snart fara till universitetet och idag tror jag det är den enda morgonen som jag har haft "fri tid" att göra vad jag vill. Annars brukar tiden på mornarna bara rusa iväg och vara så stressiga.

Igår gjorde jag ingenting speciellt, pluggade i princip hela dagen, for några timmar å fikade med en i klassen oh tog en paus på kvällen och såg blåsningen. Fick tipset av mamma att se de och haha de var sjukt roligt!


RSS 2.0