Jag ger upp!

Nu ger jag upp med matten, är på pythagoras sats och det jag läser går in i min hjärna från ena sidan och ut sen direkt från andra. Ska ändå lägga mig snart, håller på att somna här framför datorn.

 

Nu vet jag i alla fall någorlunda om vad jag ska göra imorrn, vilket känns bra.

Godnatt! :)


Majbrasa

Som jag har skrivit förut så kommer det inte att bli så mycket uppdatering på vardagarna nu när jag praktiserar.

 

Och imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra, har som glömt bort att det är valborg. Men nånting hittar man alltid på! Kommer ihåg när man var liten och då majbrasan på Backen fanns, där träffade man alltid några av sina kompisar, smällde raketer och lekte runt elden. Nu känns det inte lika speciellt med valborg, oftast så far jag inte till någon majbrasa. Speciellt inte nu då den på Backen inte finns kvar.


Söndag 26 april

Åh vad skönt, har varit ute på stan i solen enda sen klockan ett idag. Jag och Dessi satt på apberget med datorn, bredvid hennes kusin. Ibland var det nästan för varmt för en kofta! Nu är det nästan bara diskussionen kvar av projektrapporten, vilket känns skönt!

 

Gammal bild, tagen från balkongen


Old songs have great memories

Sitter vid datorn och lyssnar på gammal musik som ger minnen! Ska snart dra mig härifrån så att jag hinner käka och göra mig i ordning innan ett. Då blir det att fara ner till stan och träffa Dessi. Eftersom att det är lika fint väder idag så bestämde vi oss för att ta med oss varsin dator till stan och sitta där och göra projektet.

 

Har hittat en jätte bra kortfilm och hur hiv-viruset bryter sig in i kroppen och om vad bromsmedicinerna gör, så nu hoppas jag på att ägarna godkänner att vi får visa upp den. Skulle vara guld värt!


På riktigt!

Åh nu känns det verkligen som sommar ute! Sitter på min balkong med datorn i knät och lyssnar på musik, helt vindstilla. Äntligen har solen kommit till norrland på riktigt, och nu kan man fara ut och springa i det fina vädret istället för att springa inne på gymmet. I för sig har man kunnat det länge, men jag vill ha sånt här väder innan jag far ut.

 

Nä nu ska jag fortsätta att njuta av solen, utan att göra annat med datorn än att lyssna på musik!


Cause you´re Hot or Cold

Har inte orkat skriva något sen onsdags? tror jag, eftersom att mina dagar har i princip bestått av samma saker, work.

 

Idag har solen tittat fram och värmt, och imorrn ska den också komma och värma ännu mer. Det gillas!  

 

Har inte tränat nu på flera månader känns det som, men vad ska man göra när man är förkyld och blir anfådd av minsta lilla.. Det enda som återstår av förkylningen nu är hosta och snuva, stadiet som varar i veckor! 

 

Nu snart kommer Emma hit, får se vad vi hittar på. Kommer i alla fall inte bli sent, är så sjukt trött idag. Ska bli underbart att få sova ut imorrn!


Love the voice!

 

Sjukt skön röst, kanske inte den bästa låten men God I love the voice!

Dessutom så jobbar hans mamma där jag praktiserar.


Tjugoandra April

Idag har det inte hänt så mycket, har mest bara hunnit vara på lungmottagningen. Fick ta många blodprov idag, 5-6 stycken och sen har jag varit och kollat på bland annat ett nytt drän. Ska snart försöka lägga in min ny header, blev lite tjorv igår eftersom att den vart mycket mer till vänster. Men det är bara att ta nya tag idag!

 

Senare idag måste jag börja att kolla igenom matteboken, tar lång tid att gå igenom hela boken så lika bra att börja redan nu!


When the children cry

 

Älsar den här låten!


Jag vet vad du gjorde förra lördagen

Sitter just nu och ser på "Jag vet vad du gjorde förra lördagen", sjukt bra! Kollar genom tv3´s webbtv, inte bästa kvalitén men. Så min kväll kommer ägnas åt att se alla fem avsnitt och sen får jag se, beroende på tid och mig själv.

 

Har hämtat ut balbiljetterna nu, hatar att stå i kö men vad gör man inte för den biljetten ;) For sedan vidare till praktiken, var väldigt lugnt där idag så fick sluta lite tidigare. Som var bra, för då hann jag plugga lite extra till provet. 

 

Jag förstår inte varför jag aldrig klarar av att koncentrera mig på ett prov från början till slut. Jag måste alltid kolla runt, sitta och göra ingenting eller fundera på något. Kan sitta och göra ingenting och sedan efter tio minuter komma på mig själv. Därför är jag oftast en av de sista som lämnar in provet.

 

Nu ska jag fortsätta att se "Jag vet vad du gjorde förra lördagen". Hare bra!! :)

 


Finally

Äntligen håller jag på att bli frisk, bara snuva och heshet kvar. Hatar att vara hes, är verkligen ingen hit.

 

Imorrn blir det att först fara och hämta ut balbiljetterna, sedan fara upp till lungan och jobba till tre. Sen vidare till skolan och göra ett prov, verkligen inte taggad på det sista. Har inte haft någon ork eller lust att plugga nu när jag har varit sjuk. Jag får väl hoppas att jag klarar provet på erfarenheterna av demens.

 

Men ska lägga mig nu så att jag orkar med morgondagen. Godnatt :)


Helgen

Börjar bli lite friskare nu, men långt ifrån 100 % frisk.

 

Tänkte skriva lite kortfattat om min helg;

 

I fredags var jag ett tag hos Karins pappa med bland annat Jennilie, Jenny och Hanna. Blev inte så länge eftersom att jag var ganska sjuk den kvällen.

 

Igår på dagen var Jennilie här hos mig (+hela kvällen, utan mig). Hon läste för det mesta och jag sov och var inne på datorn. Inte så sociala mot varann men är man så bra kompisar som vi så bryr man sig inte ;P

 

Går kvällen ägnades åt att vara med Emma, spelade kort och såg på tv. Kommer inte ihåg vad kortspelet hette, men kul vare! (och lång tid tog de)

 

Gammal bild sen julafton


Sjuuk

Typiskt, har fått jätte ont i halsen. Hade mycket hellre blivit snorig, hade inte stört mig så mycket. Men av ont i halsen så har man inte lust med någonting alls.

 

Jaja ska inte klaga nå mer, Jennilie är hos mig just nu. Känns som att det blir längre och längre tid mellan varje gång vi ses. I sommar flyttar hon till Malmö, då kommer vi inte ses på flera månader. 

 

Oj vad jag klagar hela tiden, det positiva med att jag är sjuk är att jag slipper plugga. Och nu när det ändå är skitväder så kan jag passa på att vara sjuk.


Fruktsallad

 

Har nyss gjort fruktsallad med äpple, apelsin, passionsfrukt och kiwi.

Ska sätta mig vid tvn nu och njuta! 

 

Ha en trevlig kväll! :)


Vart tog solen vägen

Visste väl att det här vädret skulle komma någon gång. Varför ska det komma en snödag mitt i alla soldagar? Hoppas att det klarnar upp snart och blir sol!

 

Idag kommer det inte hända så mycket, ska förbi stan en sväng och sen ska jag plugga och städa.

 

 

Vill se mer av detta!


Ringar och bubbelpool

 

 

Som jag skrev i det förra inlägget så har jag varit på paradisbadet idag. Riktigt skönt att det inte var mycket folk, då det jämt är lång kö överallt. Man märker verkligen skillnad nu jämfört med förr när man var liten, förr var allt så stort, djupt och roligt nu är allt mycket mindre och grunt, fast ändå nästan lika kul!

 

Det första man se när man kommer till övik och vet att man är nära badet är den där backen, varje gång jag ser den får jag en bild när man åker ner för den och far för långt mot vägen. Ingen rolig bild!

 

Bäst där idag var överlägset ringarna och bubbelpoolen. Nästa gång ni far dit testa sitta två i samma ring,rekommenderat det roligaste!


Paradisbadet

Kommer inte bli någon uppdatering imorgon förnst på kvällen. Ska fara till paradisbadet med Karin och hennes familj. 

Lugn kväll

Blev ingen träning ikväll eftersom att Pernilla är sjuk, och har varken ork eller självdiciplin att fara dit själv. Istället blir det att ägna kvällen åt att se Ugly Betty, Desperate Houswives och eventuellt någon film.

 

Säger även Grattis till Jenny som har tagit körkortet idag!


Yes!

Äntligen hittade jag kortet (och busskortet som satt i samma plastficka). Och gissa vars den var, självklart i ett lätt ställe som mamma hade letat på, i hennes väska. Från och med nu får ingen mamma röra mina saker alls.

Avklarat!

Så nu har den har jobbdagen avklarad, första gången som dagen har gått riktigt fort på praktiken. Nu blir jag halvt ledig på måndag, jag slipper praktiken men måste istället hämta ut balbiljetterna och göra ett prov på måndag + prov i matte 12 maj. Menmen vad kan man göra, det är bara att bita ihop och tänka att man snart tar studenten! Fyfan vad skönt det kommer bli!!

 

 

 

Jag hatar att jag alltid ska tappa bort allting, speciellt viktiga saker! Mamma tvättade min jacka och i den låg mitt kort till omklädningsrummet på sjukhuset, utan kortet kommer jag inte in. Jag har letat överallt imorsen och när jag kom hem, blir snart galen! Och det typiska är att man förr eller senare kommer hitta kortet på de enklaste stället.


Smörgåstårta

 

Kom nyss hem från Emma, här ovan ser ni hur den såg ut. Riktigt smarrig och god!

 

Ska lägga mig nu eftersom att jag ska upp halv 7 imorrn, godnatt! :)


Cupcakes

 

Mamma gjorde nyss muffins, dom är smakar underbart gott! Har aldrig ätit nå godare muffins. Fast än är dom inte klara, det här är bara grunden. Det blir cupcakes senare.

 

Hon fick inspirationen av Jennilie


Sol

 

Äntligen kommer solen, nu får den fan i mig stanna tills sommarn är slut!! Håller på att plugga just nu, men ska ta en promenad snart innan solen försvinner. Man måste passa på!

 

Senare idag vid fem ska jag fara till Emma, blir hemmagjort smörgåstårta bakad av Emma och hennes farmor, mumms!

 


Bingo

Har spelat bingo lotto ikväll med Emma, ingen vinst för mig men Emma vann 100 kr. 

 

Annars har dagen bara flytit på, har bland annat hunnit träna, sett på film och köpt skor. Nu ska jag snart lägga mig, blir en lång dag imorrn med plugg. Hare bra! :)


Påskmiddag

Kom nyss hem från mormor, har ätit påskmiddag där. Vart bara min familj och mormor i år, resten var i fjällen.

Kvällen igår orkar jag inte ens ta upp, var i alla fall rolig för Pernilla och Emma..

 

Vilket skitväder det är ute just nu, hoppas att det blir en solig dag imorrn!

 


Basta!

Idag har jag inte gjort ett enda skit, har suttit här. Känner mig så sliten från praktiken, men känner ändå att jag är piggare nu än jag var förra helgen (och hela förra veckan). Vilket betyder att jag blir piggare och piggare för varje vecka.

 

Snart kommer Emma och hämtar upp mig och Pernilla. Vi ska fara till Emma ikväll och käka middag, basta och dricka vin. Blir underbart, älskar att basta! Senare får vi se vad det blir. 

 

Nu ska jag ta och bädda min säng, blir nya sängkläder, love it!

 

Gammal bild från min bastu, från i somras


David Sides

Dead and Gone

 

 

 

 

In the End


Nu får det vara nog

Nu får det räcka för idag med plugg. Har suttit nu i en-två timmar och gjort projektet. Det går faktiskt riktigt bra, men tillslut så lessnar man och energin försvinner. (som i det här tillfället)

 

Nu ska jag lägga mig i sängen och se andra avenyn, brukar spara mig att se det tills en dag och tid då jag verkligen förtjänar att se det. Sen får vi se vad som händer ikväll, blir antagligen ingenting speciellt.


Skärtorsdag

ÄNTLIGEN LOV! Ikväll ska jag bara ta det lugnt, är så trött så jag kommer nog somna tidigt. Åh så himla skönt det kommer vara att sova ut! Fick även sluta efter lunch idag, min handledare är underbar. Hela personalen är underbar!

 

Den här veckan har jag nästan inte varit med min handledare, jag har gått runt hur jag vill och gjort precis det jag har velat (har jobbat, men med det jag har känt för).

Idag blev det en dag med endast sjuksköterskor, fick bland annat kolla på vaccinationer och spirometri. 

 

Glad Påsk, ha en Trevlig och underbar påskhelg och lov!


Söndag

Kom nyss hem från mormor, några av mina kusiner och mina syskon for dit för att se en film och bara träffas. Men eftersom att dvdn var trasig så blev det bara prat. Men det spelade ingen roll, vi träffas inte så ofta nuförtiden.

 

Det är skönt nu när man har körkort att man kan låna föräldrarnas bil och fara till någon, att slippa passa busstiderna jämt. Skönast skulle ju vara om man hade en egen, men är alldeles för dyrt för en som inte extrajobbar.

 

Skulle egentligen fara till Dessi och göra projekt idag, blev det första men väldigt lite av det andra. Nästa gång vi ses måste vi verkligen jobba på, är bara tre veckor kvar nu till vi ska vara klara.

Blev en omväg när jag skulle gå dit, glömde bort att hon hade flyttat så började gå mot badhuset (hon bodde ovanför förut) och kom på när jag nästan var framme att hon bodde mot sanda. Men lite extra motion skadar aldrig ;)

 

 

 


Andy McKee


Grillat och sommar

Har inte skrivit på ett tag nu, men som jag sa tidigare så kommer det inte att bli så mycket uppdatering på vardagarna. 

 

Har nyss käkat, grillad rostbiff, mumma. Längtar verkligen till sommaren då man kan äta ute på gården och grilla! Idag har jag och Pernilla farit och tränat och direkt efter det hämtade Emma upp oss, for förbi Rusta, Jysk och ÖB. Sen har det inte blivit så mycket mer idag. Ska snart fara till Karin, får se vad som händer där.

 

Igår på morgonen så for jag till lungmottagningen som vanligt, var på en föreläsning om sömn apné, sedan en timme efter att jag hade ätit så fick jag sluta eftersom att vi bara skulle ha en patient till under dagen. Gjorde ingenting fram till middagen, var halvtrött men kunde inte somna och var för trött för att göra någonting.

 

Senare på kvällen kom Emma hit, såg filmen "Haven", se den inte! Hände inte så mycket i filmen och slutet var konstigt.

 

 


Aprilramsor

Svenska - "April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill"
Franska - "Aprilfisk" (poisson d'avril)
Holländska - "April april, katten skiter var den vill"
Skottland - "April april, jaga göken en mil till"
Finska - "April april, ät sill och drick lervatten till"

 

 

Min handledare berättade idag att förr när det bara fanns svartvit tv så lurades folk av en person på tvn att man kunde få färg i tvn genom att sätta fast en nylonstrumpa över tvn. Haha snacka om lättlurade :P


Lurad?

 

Någon som har blivit lurad idag? Det har då jag blivit, jag går alltid på saker lätt, för lätt.

 

Jenny lurade mig att jag hade förstört hennes bils växellåda (råkade göra en liten sak igår) och att jag var tvungen att betala 2000 kr. Först var jag tveksam, men allt eftersom att hon förklarade så lät det troligare och troligare och så lättlurad som jag är så gick jag på det.

 

Har inte lyckats att lura någon idag, är för dålig på att ljuga och kommer aldrig på någonting bra som någon går på. Men det finns ju en till chans 1 maj ;)


RSS 2.0