Besök av syrran

Hejhej! Nu har min syrra kommit hit till Skellefteå så kommer vara mest social med henne. Men skriver då jag har tid! Skriver mer om ikväll imorrn, hoppas ni haft/har en bra fredagskväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Plugg och målning

Ikväll har jag varit hos Kattis och pluggat och även målat (nästan) klart min tavla. Haha vart lite småfel, men gör ju den bara personlig ;) Resultatet får ni se en annan dag då den är helt klar och den har torkat!
 
Såhär ser bakgrunden ut i alla fall (den närmaste är min, den andra är Kattis).
 
Nu ska jag krypa ner under täcket å se den nya Spiderman filmen, fårse om man blir besviken eller överraskad!
 
 
 
 
 

Epic scary elevator prank

Se denna video om ni inte redan sett den! Hade det vart jag där, så hade jag nog aldrig vågat åkt hiss igen haha :P
 
 
 
Men mer än rolig är den, skrattade under hela videon hahah!
 
 
 
 
 

Snälla graannar

Å såhär snälla är mina grannar förresten (haha)! :(
 
 
Tur för dom att jag fortfarande gillar dom ;) haha.
 
Nu ska jag söka lite jobb, städa och sen gå ut på en prommis. Hoppas ni får en bra dag!
 
 
 
 
 

Fingrar/ anisbröd

 Hej! Igår var jag hos Kattis och jag fick testa på att baka "fingrar" (anisbröd). Riiktigt och farligt goda haha!
 Och mycke bleve haha, men kul med lite annorlunda bakning. Man lägger degen i kokande cocossmör.
 
Såhär mycke x 2 blev det haha.
Och rulla in dom i socker, MUMS!!
 
Det är tur att min syrra kommer i helgen så hon kan ta hem lite, har inte så stort utrymme i frysen när man bor i studentkorridor. Men bjöd i alla fall dom i korridoren och städerskan, lite vänskapsmutning (skämt å sidooo)!
 
 
 
 
 
 
 

Niight

Blev inte så mycke presentinslagning idag/kväll, ungefär just när jag skulle börja så fick , jag ett sms av Anna & det blev hockey i hennes säng med Julia istället haha. Men än äre ju ett tag kvar tills jul iaf som tur är. Resten av kvällen har spenderats med Julia & prommenad å tv (och speel, jeevla Anna haha).
 
Hoppas ni haft en bra vecka nya tag imorrn! Godnatt :)
 
 
 
 
 
 
 

Julklappsinslagning på G

Gårkvällen spenderades med Anna & Julia. Vi gjorde middag tillsammans och sen åt vi ost och kex vid tvn i köket. Mys! Får bjuda igen någon gång!
 
 
Idag har varit en lugn dag. Har gått en långprommis, varit förbi stan en sväng och köpt julklappspapper och sen bara slappat.
 
Igår slådde jag in lite julklappar, och nu fortsätter det. Wihoo!
 
 
 
 
 

Julklappar

Hejhej! Idag har jag varit på stan med Julia och Anna, köpt en hel del julklappar. Har inte så mycke mer kvar, känns riktigt skönt att vara ute i god tid för en gångs skull! Ju äldre man (iaf jag) blir, desto roligare är det att ge bort julklappar. Tycker att det ör mycket roligare än att få!
 
 
 
 
Just nu ligger jag i sängen å halvvilar medans jag lyssnar på julmusik, är ju faktiskt baara en vecka kvar till december haha. Åh det är så mysigt med juul å december, längtar till nästa helg då syrran kommer upp hit och jag ska julpynta och vi ska julbaka!
 
 
 
 
 
 

Breaking dawn

Hejhej! Jag hoppas ni haft och fortsätter ha en bra fredagskväll. Känns som att min kommer sluta snart, känner mig gaanska så trött.
 
Kvällen har bestått av bio (Breaking Dawn part 2) med Julia, och jag tyckte att filmer var väldigt bra och bra avslut! Väldigt bra skådespelare också, vilket gör myycket! Nu har inte jag böckerna att jämföra, men utan dom så är jag nöjd iaf! Sedan fortsatte kvällen i Annas rum och filmen Ted.
 
 
Just den här filmen vi såg på bio hade dom tydliga restriktioner om 15års åldergräns och att man måste visa leg. Självklart går Julia obehindrat förbi, medans jag måste stanna och visa mitt leg, känns ju lagomt kul haha :P Men börjar bli vaan att alla ser mig som yngre än vad jag egentligen är. Å ännu roligare är att jag har sånt stöd av mina "fina" vänner haha (som bara skrattar åt mig).
 
Nä nu säger jag godnatt!

 
 
 
 
 
 
 

Ibland är man smidig

Alldeles strax ska jag in till stan med Julia och Anna för att käka, å sen ska jag å Julia vidare till bion och se Breaking Dawn.
 
Det var tur att jag kom på för nåra timmar sen, att jag inte sett part 1. Kände mig väldigt duktig som inte ens höll koll på det. Var helt 100 på att jag sett den, men i trailern gifte ju dom sig. Å de kände jag inte igen (inte så konstigt haha). Men nu är ju allt frid och fröjd och jag kan glatt se 2an utan att vara helt snurrig i huvvet haha!
 
 
 
 
 
 

Live for today because yesterdays over and tomorrow may never come.

Hejhej!
Nåra dar sen sist, men har väl inte hänt så mycke. Blev bjuden på suuupergood äppel & pepparkakspaj igår av Anna, å ikväll hare vart hockeyhoockeey!
 
 
Var hos Kattis å pluggade idag, vi hann även med en långprommis å att måla bakgrunden till en tavla var. Fårse hur själva målningen går imorrn haha :P
 
 
 
 
 
 

Nyttiga helgen

Kvällen har bestått av tv, lussebullar och glögg (tack!) i köket med Julia å Oskar.
Jag har bestämt att nästa helg ska vi baka lussebullar och pepparkakor haha!
 
 
Jag är glad att jag har folk rnt omkring mig som gör mig glad, annars hade min kväll inte sett så rolig ut (i tankarna).
 
 
 
 
 
 

..

 
 
Åh just nu vill ja lägga mig å mysa me Ludde och göra ingenting. Är så less på alla svåra beslut, kan det aldrig bli lätt ens en stund i livet? Just nu snurrar allt bara i huvet, vet varken ut eller in.

Fredagkväll

Hejhej!
 
Det har varit en lugn och skön kväll ikväll, och sköönt att få tankar på annat en stund. Kul med nya människor, Julias syrra var på besök här uppe.
 
Kvällen bestod av tv, snack, spel, glögg och skratt med härliga och roliga människor!
 
Nu ska jag hoppa in i sängen, se lite big bang och sen försöka sova.
 
 
 
 
 
 
 

Tolk eller ej?

Hejhej! Skönt med helg igen haha.
 
Den här veckan har vi börjat med 2 nya kurser i 1 period. Jag och Kattis har valt att fördjupa och göra ett förbättringsarbete gällande kommunikation med tolk. Orsaken:

"Vi som sjuksköterskor har en skyldighet att se till att patientens underliggande behov synliggörs och att patienten blir delaktig i sin vård. För att möjliggöra en god vård är det därför viktigt att kommunikationen mellan vårdgivare och vårdtagare fungerar väl. Inom vården och framför allt primärvården, har vi upplevt situationer där språket har blivit ett hinder för att uppnå detta. Vi har därför valt att fördjupa oss med detta problem för att öka förståelsen för ämnet och upplysa vårdpersonalen vilken innebörd en god kommunikation kan ha i mötet med patienten."


Ska bli spännande och kul å se hur arbetet blir och hur vi förbättrar detta. Behovet av tolk lär ju öka mer och mer med tiden, så aktuellt är det verkligen!

Tolk eller ej, vad är egentligen bäst? Och vem är det bäst för?

 

 

 

 

Idag har jag även varit och lämnat ut inbjudan till våran examen till lärarna, tiden går för fort haha!

 

 
 
 
 

 


Hockey

Hejhej! Kom nys hem från hockeyn, har blivit en del den sista tiden haha. Och idag så vann Skellefteå mot Luleå!!
 
Har pratat med chefen (sen i somras) i telefon idag och ska få jobba lite runt jul, alltid bra med pengar! Men ska se till att inte jobba alltför mycket med tanke på vad komma skall. Alltså att jag snart är färdig sjuksköterska och kommer jobba som en tok i början, så gäller att passa på att njuta av ledigheten så länge ja kan haha!

 
 
Nu blire hopp och studs in i sängen och the big bang theory! Kommer en ny dag imorrn också.
 
Godnatt! :)
 
 
 
 
 
 
 

Egypt!

Hej! Här kommer några (tyvärr) dåliga och suddiga bilder sen i lördags.
Jag klädde ut mig till en egyptisk kvinna!

Väädigt synd att ja inte fick bättre bilder, suddigheten kan ni ju lista ut varför de blev ;P Men en vit klänning med guldiga accessoarer, och sandaler/jesusskor typ!
 
Kul hade jag i alla fall!
 
 
 
 
 
 

Julklappar

Hej! Idag har jag varit en sväng förbi stan med Julia. Fick faktiskt med mig lite julklappar (för en gångs skull är jag i tid med vissa haha), men även lite till mig.
 
Köpte bland annat detta medicinskåp från Clas Ohlsons. Kommer att sitta på väggen i framtiden. Skönt att äntligen kunna ha alla sina mediciner på samma ställe haha, istället för att riva hela lägenheten för att hitta t.ex. nässprayen :P
 
Ikväll blire att fira halloween i efterskott, eftersom att det inte blev för två helger sen. Jag bryr mig inte om när man firaren, bara man har andra runt om en som firar samtidigt haha :P
 
Vad jag ska klä ut mig till, får ni se senare ;)
 
 
 
 
 
 
 

The script

Sköna låtar!
 

 
 
 
 
 

Snusfri ett halvår!!

Wohooo, i lördags hade ja varit snusfri i ett halvår!! Å klarat mig helt utan ett stort sug!!
 
 
 
Idag var sista dagen på VFUn i Bureå (hälsocentral). Har lärt mig så mycket där och trivdes väldigt bra där, så tråkigt på det sättet att det är över. Men skönt med sovmorron ;) haha.
 
 
 
 
 
 
 

Baka baka liten kaka

Hejhej! Imorrn är sista dagen på praktiken så därför har jag nyss bakad muffins med dumle. Fick receptet av Josefin, dom vart (mer än) suuuupergoda!!
 
 

 
 
 
 

<3

Idag och i helgen är en dag att minnas våra nära och kära som inte finns med oss här på jorden, men som ändå finns och alltid kommer att finnas kvar i våra hjärtan!! <3 Önskar så att jag kunde vara i Umeå nu och tända ett ljus för morfar, E & A!! Får bli nästa gång jag far ner.
          
Två bilder som jag tagit -10, morfars grav <3
 
 
 
 
 
 
 

..

Sköönt med långhelg!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0