Lejonkungen!

Hej! Kom hem från Kattis för nån timme sen, hon bjöd på jätte god mat (kommer inte på namnet just nu). Skulle ha tagit nån bild, var lite blandat och vissa saker som ja aldrig prövat förr men bland annat sån där spansk korv, räkor å kräftor i en sås, knyten (trorja de hette). Vi gick även en promenad, ganska skönt efter att man ätit!
Nu ska jag lägga mig i sängen å se lejonkungen med svenskt tal (självklart, annars blire inte samma känsla!), å drömma mig bort till då man var liten och man var utan bekymmer!


30 januari

Tog två bilder snabbt igår när ja var ute å gick (tyvärr me mobilen), solen kom fram som ja önskade men de blåste för fullt så blev inte riktigt lika lång promenad som ja tänkt.

Sitter just nu å skriver de sista på min portfolio som ska in sen till vfu-handledaren och min kliniska lärare, man vill ju ändå att de ska se någorlunda bra ut haha.

Snart vid halv 6 ska jag fara till Kattis å äta middag, skönt att göra någonting i helgen än om de är i slutet. Vart ju ändrade planer i sista sekunden..


De enda som saknas är solen!

Det har varit runt 2-3 plusgrader tre dar i rad nu, även på kvällarna! Så tänkte ta nått å äta och sen gå en promenad, hoppas solen vill komma fram snart också.

De enda som kommer bli negativt sen är när minusgraderna kommer och de kommer bli snorhalt att cykla haha, men en sak i taget.


Mätt å belåten

Nu har jag nyss ätit mat och Jenny å Hanna drog vid sextiden. Blev en heldag på stan, hittade dock bara ett par jeans men behövde dom verkligen så var ett bra kap!Haha vi hade självutlösaren men ja var inte tillräckligt snabb, så jenny fick ta över sen.Visar jeansen senare, nu måste ja plugga lite inför imorrn då ja har min praktiska omtentamen.


Jenny å Hanna är påväg hit just nu!

Godmorgon!

Vaknade för nån timme sen å tänkte vara duktig å tvätta de sista men alla tvättmaskiner var upptagna ocn nu en timme senare äre samma kläder i. Hatar sånt, när folk är så lata att dom inte kan ta ut sin tvätt!

Ska hoppa in i duschen nu och sen vid ett ska ja å Kattis fara å handla, när vi är klara ska ja fara till stan å träffa Jenny och Hanna som är påväg hit till Skellefteå just nu!


25e januari

Hej!

Sitter just nu å försöker tänka ut maträtter ja ska äta några dagar framöver, ska fara å storhandla me Kattis imorrn.


Har vart hemma ett tag nu, orkade inte lyssna på sista lektionen för de kändes inte som att de gav nått men måste tillbaka nu snart och utvärdera om avdelning 26 (min förra praktik, första gången dom hade studenttät avdelning).

Senare måste ja börja tvätta, var ett bra tag sen sist nu haha. I helgen kommer Mona hit å hälsar på fredag till söndag, längtar!!miss you!

Fick igen tentan i vård 1 igår och kändes ändå hyffsat bra att ja bara va 11 poäng ifrån g för att inte ha pluggat nått alls!


22 januari

Hej!

Gårkvällen var riktigt rolig, måste göras om igen!! Var här i köket först me snack, musik å lekar, sen drog vi vidare till travven å slutligen allstar. Tog tyvärr bara tre kort från början innan alla kom och de är inga bilder ja kan lägga ut haha. Hade lite för stora skor men de gick bara bra att dansa ändå, tills på slutet då mina fötter inte mådde bra alls så var en riktig plåga att gå hem sen.


Har i princip degat hela dagen idag förutom vid 12 då ja å Kattis drog på stan å käka, känner mig för trött för att se en film men för pigg för att soova. Ska snart gå till köket å göra nån middag.
Stressen smyger sig fram

Har nyss duschat å känner mig lite stressad just nu, ska hinna fixa mig å käka på en timme för då kommer kattis å kristina hit och ska hjälpa mig innan alla kommer. Så hinner inte skriva nå mer ikväll, eller just nu i alla fall.

Känner mig ändå peppad på klassfest, ska bli kul!


Soptify funkar igen!

Åh äntligen fungerar mitt spotifykonto igen, har inte funkat på flera månader! Kan va bra att ha när man inte orkar ladda hem alla låtar.
Har tagit en liiten paus nu från städandet, ska snart fortsätta men har inte så mycke kvar. Jag har bara så svårt att göra bort allting på en gång, måste köra när jag känner för de vilket går upp å ner under en dag.


Outsourced

Ligger just nu i min säng å har ganska nyss ätit, måste ju vila magen efter maten (skyller jag på). Imorse var jag på KTC på sjukhuset där vi fick träna på att sätta kateter, många småsaker man måste komma ihåg å ordningen så lär behöva tränas mer!

Min brorsa tipsade om en rolig serie "Outsourced", rekommenderas verkligen!


enda nackdelen är att man måste koncentrera sig riktigt för att höra när dom pratar (dom från indien) haha.


Onsdagkväll

Kom nyss in i rummet, har vart i köket och sett Borat. Dom som inte skrattar minst 10 ggr till den filmen har dålig humor haha ;) De enda ja tycker dom kunde ta bort är nakenscenen med han å hans kompis, huvva får rysningar av bara tanken!

"this suit is black.........noot" "high fiive"Innan det var jag faktiskt duktig å for å träna med Josefin, känner att ja borde komma igång me de nu!


Glaad

Fick nyss veta att ortopeden blev ledig som praktikplats så får vara där istället!!

Annars hare inte hänt så mycke i veckan, har börjat en ny kurs och ska snart fara till bibblan, sen ok å hämta ut ett paket och jag ska även förbi jysk och kolla ifall man kan testa bäddsofforna när dom är utvikta.

Måste även hinna städa å dammsuga här inne, för på fredag kommer några från klassen hit och även om vi mest ska vara i köket så finns ju toan i mitt rum haha.


Ska njuta resten av kvällen

Kom ganska nyss hem till Skellefteå!

Kollade posten och såg att jag hade fått Marabou Mango, jag var en av de 5000 personerna som hade tur å få denna chokladkaka i deras julkalender.

Smakade nyss, väldigt god faktiskt!Har äntligen hämtat högtalarna så från och med nu slipper jag fjuttljudet från den bärbara datorn haha.

Börjar inte förnst ett imorrn så nu ska ja lyssna på musik å njuuta!16e januari

Idag har jag fart till stan och träffat Pernilla, väldigt länge sen vi sågs sist! Men de var riktigt trevligt och kul att prata om allt å inget :)

 

Pernilla, hennes syrra och jag på balen 09.


Sen annars idag har jag bara gjort lite småsaker. Bland annat hett ut min balklänning på blocket här, skickat mejl om ifall jag kan byta praktikplats och sökt sommarjobb på landstinget.

 

Nu ska jag springa ner å käka kycklingpaj!


Vad är bättre än härliga minnen!

Har nyss kommit hem, har vart en sväng på mariedal och ersboda med mamma och bland annat kollat på en bäddsoffa på jysk. Men mest för att känna om dom var sköna, onödigt att köpa här i Umeå istället för Skellefteå.Lilla julafton hos Jennilie (då hon bodde i flurkmark), från 2007.

Tidigare idag tog jag alla dokument, bilder och låtar från pappas gamla dator till min externa så nu göre inget ifall han kastar den haha, de han har väntat på.


Sitter på bussen just nu påväg till Umeå, ...

img000 (MMS)

Sitter på bussen just nu påväg till Umeå, fick stressa som en tok för att hinna me bussen eftersom ja satt så länge me tentan. När jag kommer fram ska jag fara och käka med mamma och ikväll ska ja äntligen få träffa Emma! Ser att solen kommit fram nu också, underbart! / Taheri


13e januari

Vart ändrade planer, ska fara å göra tentan som vi har imorrn och sen direkt efter de far jag till Umeå. Tänkte att de var lika bra att fara så får man se hur dom lagt upp den, även fast ja inte ens har öppnat boken haha.

Anatomitentan idag har ja ingen aning om hur den gick, svara på allt men de var så konstiga frågor så har ingen aning alls. Vill inte kolla upp svaren heller, beskedet kommer när de kommer!!


Tredje gången gilt!

Hej!

Idag har jag kört sista racet inför imorrn. Har min anatomi och fysiologitenta då och nu ska ja fanimej klara de, tredje gången gilt!

Tentan är på eftermiddagen och direkt jag är klar far ja hem å hämtar packningen, sen bär de av till Umeå.


Drömmar

Jag hatar när man drömmer och inte förstår varför, ja skulle vilja ha en bok eller något där de står vad drömmar betyder! Internet litar ja egentligen inte på så mycket.

Drömde först om att jag var tvungen att hitta en julklapp som jag hade fått av mammas kompis (hon gick bort för några månader sen), men har inte träffat henne på flera år.

Sen drömde jag även att jag spillde vatten över sängen å sen började de forsa vatten ur sängen å ner på golvet, det blev 2-3 meter djupt på vissa ställen av golvet å jag var så rädd att mamma skulle komma hem å se de här.Tolkning! (från internet)

Översvämning - "den sortens drömmar är en varningssignal och betyder ofta att vår inre harmoni är bryten och att det är något i vårt undermedvetna som hotar att ta över vår personlighet"

Du letar - "du saknar riktning i ditt liv och det kanske är dags att rannsaka dig själv och ta reda på vem du är och vad du vill ha ut av ditt liv."


Hur mycke tolkningarna stämmer har jag ingen aning om men.Ringar

Hej! Idag har de inte hänt nå speciellt egentligen, har haft examinations-seminarium som gick bra och fick då veta att ja klarat inlämningsuppgiften också. For sen till bibblan med några i klassen i några timmar.

Nu när jag kom hem såg jag att ja hade fått ringarna som ja beställt för några dagar sen från style by tyra, beställde tre stycken men en var alldeles för stor (var nog för snabb å beställa haha).Men dom här två behåller jag i alla fall!


Cup of love

Igår for jag med Kattis till stan och åt på "Cup of love", läste på deras hemsida att de är Sveriges första cupcakery så självklart tog vi en sån efter och delade (man var ju så mätt efter maten).


Några bilder från deras sida på facebook.

Sen for vi på stan och mest kollade, skönt att komma ut ett tag bara!


Idag har jag inte hunnit gjort så mycket, har börjat plugga lite smått. Ja förstår inte hur ja ska ta mig upp vid 9 imorrn då ja har sovit ut till runt tolv varje dag nu i en vecka haha, men allt går bara man tvingar sig själv!

7e januari

Har inte hänt så mycke idag, Kattis kom förbi en snabbis men annars hare mest blivit huvvet i boken. Tänkte lägga ut en låt ja älskar just nu, tyckte inte om den förr men ja brukar oftast gilla låtar efter ett tag.

Den gör en så glad!Zumba

Hej!

Har nyss testat på zumba, faktiskt riktigt kul! laddade hem de så blev att bara göra de själv, är nog säkert mycke roligare i grupp men eftersom att ja aldrig kan ta tummer ur arslet och gå till ett gym så äre här bättre än inget(tror inte de finns i skeå heller)! Å gud vilke dålig kondis ja har haha.Satt å fundera på vars ja ska ha alla mina örhängen, men kom på att ja hedde alla örhängen på ett snöre i Umeå. Så spikade fast ett snöre på väggen imorse, måste bara tänka ut vad ja ska ha mellan alla örhängen så dom inte blandas.

Nu blire att hoppa in i duschen å sen back to work!


Hämtat ut paket

Var och hämtade ut tre paket igår, de som är bra med att ok är en bit bort är att man får mortion på köpet. Men annars äre väldigt jobbigt att fara dit för att hämta ut paket, speciellt nu på vintern haha.


4 par trosor från Frank Dandy(ett par turkosa har ja på mig nu) - Bellme, 335 kr


Fick en gratis handduk från Marabou och även en gratis flaska Head and shoulders balsam.


Nu resten av dagen blire bara tråk, måste plugga till omtentan ja har nästan vecka. Hoppas ni har en roligare dag :) haha5e januari

Godmorgon (för vissa av er)!

Kom nyss hem från handlingen, känns alltid så skönt när man har storhandlat och har mycke i kylen. Köpte även en hårtork när vi ändå var där, blev en från Babyliss.Har aldrig haft en själv förut så får se om den här är bra. Ska gå och göra något lunch snart, börjar känna att det är dax!


Kroppen behöver också belöning

Fick några ansiktsmasker och fotskrubbar av mamma i julklapp. Man känner sig så fräsch efteråt! Använde nyss dom här två under.Ska gå och poppa popcorn nu och sen se en film, ska upp hyffsat tidigt imorrn och handla med Kattis.


Snabbis på stan

Har nyss kommit hem från stan, fick me mig lite småsaker, te, hårspray och sprayserum. Har aldrig kunnat använt hårtork förr, för mitt hår blir så stort men när jag var och klippte mig så använde hon silikondroppar i håret innan och de blev mycke bättre och inte lik tjockt! Så ska testa den här som är under, där ja köpte den sa dom att den är lika bra så får se.
For även förbi skolan en snabbis och kollade min farmakologitenta som jag klarade, känns skönt! Har även fått veta praktikplatsen också, på medicin 1 blir det.


Not without my daughter

Har nyss sett filmen "Not without my daughter, riktigt bra film! Tur inte min släkt är sådär, då hade man aldrig vågat resa till Iran. Men sen äre där ganska länge sen och dom bodde inte i centrum, jag märkte tydligt när jag var i Iran att dom är mycke mer strikta i byarna.Jag älskar filmer som är verklighetsbaserade och ännu mer böckerna! Men tyvärr så har ja inte mycke tid just nu att läsa böcker, är så mycke annat tiden ska räcka till. Skulle gärna ha läst den här boken innan, böckerna är alltid mycke bättre.


3e januari

Kom hem för några timmar sen, har vart på sjukhuset och gjort en praktisk tenta som gick bra förutom en enda liten skitsak! Glömde att he behållaren för skärande/stickande bredvid mig, men var ju inte direkt så att ja viftade med kanylen ja var ju aldrig å petade vid nålen åhh. Hon stressade en så mycke, speciellt me sina frågor samtidigt som man gjorde uppgiften å me sin timer!
Nu tänkte jag städa upp här inne, dammsuga och packa upp annars blire aldrig gjort! Glömde högtalarna i Umeå, så får bli musik och ljud från datorn, bättre än inget.


Hemma i Skeå

Äntligen framme! Elementen var på högsta värmen i bussen och mina armar har (tyvärr) inga muskler så från busstation och hit tog ett taag, brukar ta 10-15 minuter annars.

Jag har tänkt på en sak ganska mycke, just nu är de endast -6 grader ute, vet inte hur länge sen det var så varmt sist. Visst äre skönt å skulle egentligen vilja ha de ändå till snön försvinner men de känns så konstigt och som att de är nära tills vi har förstört allt.
Tiden går för fort, måste tillbaka redan

Vaknade för nån timme sen, även fast de nästan inte finns nå bättre än att sova så får ja panik varje gång ja vaknar såhär sent. Hela dan har ju gått bort känns de som!!

Idag blir de bara plugg, packning och att he över bilder från pappas gamla dator till min externa. Far tillbaka till Skellefteå idag, hade varit riktigt skönt å fått en vecka till ledig som dom flesta andra (+ att dom fick "lov" en vecka tidigare). Men vad gör man, bara å bita i de sura äpplet haha!


Nyår

GOTT NYTT ÅR!

Ja hoppas ni haft ett bra nyår, min var lite blandat men helt okej i alla fall. Har inte blivit många timmars sömn inatt, vi sov 5 stycken i en dubbelsäng (jag, jenny, våra syrror + lisa). Så ikväll ska jag bara se en film å sen sleepa tidigt.

Glömde kameran hemma också typiskt, så har bara bilder från maten.Hasselbackspotatis och oxfilé, efterrätt marshmallows- och daimglass.

Under gårdagen var jag med Jenny, for å köpte smällare först och sen for vi till henne å bara tog de lugnt, spelade deras dansspel på tvn bland annat.

Senare for jag hem och åt middag och gjorde mig iordning.

Efter middagen drog jag till Jennys föräldrars hus och där spenderades resten av kvällen och natten!


RSS 2.0