Södervik

Direkt efter jobbet idag så cyklade jag hem å hämtade min syrra å badkläder, å sen for ja tillbaka till sjukhuset å hämtade upp mona å iväg till södervik!Ska försöka att fara iväg å göra nånting sånthär oftare, annars när man slutar 3-4 så far man bara hem, käkar midda å är för trött för att röra sig mer haha. Liite kallt i vattnet från början (som nästan alltid) men riiktigt skönt när man vänjde sig!

Nu ska jag hoppa in i duschen å sen lägga mig under täcket till en bra film.


Några bilder från helgen


Här är i alla fall några bilder från helgen. Dom första bilderna är från min mobil och sen saras kamera (syns nog stor skillnad haha).


Sööt Meja å Sara is daancing


Och några bilder från Saras kamera (tog från hennes blogg, inte hunnit få alla än).

Väldigt fin å seriös bild, javet ;)


Nu ska jag duscha å sen ut på gården i soolen innan ja börjar jobba!


14 år till salu

Ända sen jag kom hem igår från jobbet tills jag skulle lägga mig satt jag fastklistrad framför en bok i princip, hittar jag en BRA bok så har jag svårt att sluta läsa som säkert många andra också har.läste boken 14 år till salu, såhär står de på baksidan;

"En skakande svensk historia.

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett."


Har inte läst klart den än men flera gånger måste jag stanna å får ont själv av allt som hon blivit utsatt för.
Klicka här så finns det mer information å bland annat en blogg!

Vid tio-elva var ja så trött i ögonen å somnade tidigt trots att ja var ledig idag, men det var såå skönt att vakna vid halv nio idag å känna sig utvilad å pigg!


Niight

Måste försöka sova nu snart om ja ska orka mig upp imorrn haha, känns lite nervöst för de blir min första riktiga jobbdag men ja tror nog att de ska gå bra!

Var så många bilder å tog sån tid så ska fortsätta få bilder av saris imorrn, här är en bild resten visar jag imorrn för nu ska jag se nån film å försöka sova.

Hemma från Saras stuga

Hej, nu är jag hemma efter en helg i höga kusten (skog för att vara exakt)! Har varit en underbar helg med välbehövlig vila och lugn.

I fredags kom vi fram vid 12tiden och åt lunch, senare gick vi iväg till midsommarstången. Svårt å komma ihåg vad vi gjort under dagarna haha, men vi har gått promenader, suttit ute å njutit av solen, åkt båt, badat fötterna (var liite för kallt för resten av kroppen haha), farit till havet och klipporna, och mest bara varit och njutit av den friiska luften å stillheten.

Sara ska snart skicka bilder till mig, så lägger in det snart!

Hopp i duuusch

Har nyss kommit hem från Jessica å Jenny, tack för all goood mat å sällskapet hela familjen I! Jag å min syrra gav henne ett halsband med ett litet hjärta på. Nu ska jag hoppa in i duschen å sen börja packa, vill ju sova ut så länge som möjligt imorrn ;)


shliiiten tjej, orkade inte fixa mig efter jobbet heeheee.


23e juni

Så nu har jag gjort klart inskolningen, vart lite kaos imorse men annars har det bara rullat på! Nu ska jag snart bege mig till jenny för hennes syrra jessica har tagit konfirmation, så blir att käka middag där.

Blir nog en tidig kväll sen, känner mig så slut i kroppen å sen måste ja ändå upp tidigt imorrn å iväg till Saraas stuga!

taheriduva_61790722_63504081_101590131_116234377

22a juni

Har ganska nyss kommit hem från jobbet, å efter lite sömn så ska jag upp tidigt igeeen. Men som tur var så är ja ledig fredag-söndag sen! Ja förstår inte, varför blir ja endast inskolad på blå sida när ja ska börja jobba själv på röd sida nästa vecka? Jaja vi ser väl hur de går haha, men som tur är så finns det alltid folk man kan fråga!

På fredagmorgon far jag å Sara till hennes stuga i höga kusten där hennes familj också kommer vara, kommer hem på söndag och kommer bli såå skönt att komma bort ett tag!


Äntligeen!

ÅÅÅÅH ÄÄNTLIGEN KLARADE JAG ANATOMI Å FYSIOLOGITENTAN!! Har hållt på i ett år nu å ääntligen kan jag lägga de bakom miig. Men under vägens gång har ja lärt mig mer å mer, fick 12 poäng över g gränsen vilket känns mer än braa.


Den här boken ska jag inte öppna på lääänge!

Har ju haft två dagar inskolning nu på sommarjobbet. Det känns jätteroligt och lärorikt meen så stressigt, mycket att tänka på å virrigt just nu haha. Men som tur är så finns det andra som börjar ungefär samtidigt som mig (bla. 3 st som också är sjuksköterskestud) så man inte känner sig virrig ensam.


Känns inte mänskligt att behöva stiga upp ...

Känns inte mänskligt att behöva stiga upp nu, å ja vet att de inte kommer bli mycke lättare me tiden för mig.. / Taheri


Första dagen på jobbet

Första dagen på sommarjobbet idag, blir och jobba kväll. Iofs har jag inskolning den här veckan men det gäller ju ändå att lära sig rutinerna framförallt men jag har aldrig jobbat på sjukhuset förr utan endast haft praktiker så måste ju lära mig en hel del annat också!

Tuuur att ja jobba kväll idag för väckarklockan ringde aldrig imorse när den skulle. Ska gå å göra mat till mig å syrran nu å sen äre inte så länge kvar tills jag måste fara iväg.


Jordgubbar i massor

Igår for ja ju på stan me Mona, käkade på kina och sen träffade vi även Karin å gick runt på lite affärer. Men ja känner mig lite pank just nu, måste snabbt skaffa ett nytt konto imorrn så att ja lättare kan få tag i mina sparpengar haha (som vanligt tar ja alltid tag i saker i sista minuten).

Senare for jag hem å jenny kom, vi rensade ut hela min garderob och jag kastade nästan en hel sopsäck me kläder (vi ska skänka dom). Och vi hjälpte även pappa å grilla senare.När jag var på stan så köpte jag två liter jordgubbar och när ja kom hem så hade pappa också köpt 2 liter + att pappa har köpt 2 liter till idag (sammanlagt 6 liter).

käkade jordgubbar med glass efter maten igår.

På kvällen var vi hos jenny ett tag me malin å tog några öl, sen drog vi vidare till olles och taket.

Idag har jag endast tagit de lugnt, såg nyss en film me syrran.


Minigolf

For ju å spela minigolf igårkväll med Emma på hedlunda. Haha som vaanligt så gåre bra för mig i början å sen ganska direkt stuper de neråt :P Men kul vare i alla fall!


ja vet inte va ja gör för min haha, å dåligt klädval ser ja men drog bara på mig en kofta :P

Senare for vi till Berghem (hos hennes kompis, men vi var själva) ett tag.

Nu ska ja göra mig iordning å sen möta Mona på stan!


Färgat håret

Vart riktigt nöjd me håret, färgade utväxten å gjorde sedan slingor. Härlig frisör också, och som verkligen var ärlig å ändrade tills jag vart nöjd!
Har plattat hår också.

Köpte även "nutri color creme" som gör att håret inte ska bli guult å fuult.


Väntar just nu på att Emma ska käka klart, sen ska vi fara å spela minigolf!


Sola på gården

Efter vi käkat så satt ja, jenny å syrran ute på gården ett tag i soolen. Ja å syrran stannade ett tag till sen när jenny drog, tills ja skulle fara å klippa mig.


Min syrra var så söt å gick å hämtade vatten, jordgubbar å choklad!Gårdagen

Igårkväll blev de ännuu mer mat haha, kändes som att de enda man gjorde igår var å käkaaaaa.


kolatårta med jordgubbar

Ja skärde upp en tårtbit men efter en tugga blev de tvärstopp, borde egentligen ha slutat käka för läänge sen då haha. Men jordgubbar går alltid ner i alla fall!

Nu kommer jenny hit snart å ska äta, senare idag ska ja till frissan å klippa mig å färga håret.


Grattis mamma (igår)

Igår fyllde ju även min älskade mamma år, grattiiss i efterskott igen! Jag å syrran gav henne en present tillsammans, 500 kr på face.
Min kusins student

Har ganska nyss kommit hem efter att ha firat min kusin Måns student, GRATTIIS IGEN!Mormor, jag å Måns (hans pappa längst till höger)

Jag å syrran gick ut me deras hund Disa ett tag också, medans vi väntade på att Måns skulle komma hem.


Syrran å mammi

Jag å mammi

Brorsan å jagTänk vad fort tiden gått, redan två år sen jag tog min student.

Nu ska ja kila ner och hjälpa mamma me maten, känns som att man endast äter idag haha.


Juni 15

Idag for ja en sväng på stan me Sara innan min datautbildning. Hittade en jättefin enkel svart långklänning, men eftersom att ja är såå kort så måste ja be mormor fålla upp den lite. Visar bild senare. Käkade på hedvigs hörna också, skulle aldri klara att hålla mig från 9 till fyraa.Jag känner att min chef är duktig på att informera mig, fick veta idag av han som ledde utbildningen att MAVA har flyttat (där jag ska jobba) till en ny byggnad å våning. Och sjukhuset här i umeå är inte direkt lättast att hitta på.

Efter middan for ja å jenny å gick en promenad, å nu sitter ja här å tänkte se nån film innan ja ska sova.

Imorrn blir det fullt upp, min kusin tar studenten och min mamma fyller år!Gårdagen

Igår for ja å jenny å åkte en karusell me alla småttingar haha, är alla i vår ålder såå tråkiga?Himlen var ännu finare i verkligheten!..

ont i huuvet å på riktigt dåligt humör, hatar sånt här.


Surströmming

Vid fyra igår träffade jag jenny, for å handla å sen käkade vi surtrömming me familjen mmmummmaa!!Skulle egentligen fara å åka karusell/er sen på ett tivoli men dom stängde tidigare än vi trodde, så får bli idag eller tomorroow istället. Vi hjälpte istället min syrra med att färga hennes löshår å ja hedde på brun utan sol (på syrran), och jag har fått en flääck på armen!Väntar just nu på att jenny ska få lunch å komma hiit, jag är huungrig!


Sjukhuset å stan

For förbi sjukhuset igår med Mona, där hon bland annat visade mig vars jag ska vara imorrn (har en datakurs inför sommarjobbet) och sen cheeckade jag vars jag skulle jobba. Sen for vi vidare på stan där ja hittade den här klänningen;


från h&m, 199kr

Vet inte vad de är me mig eller om de bara var vädret men direkt jag kom inomhus så började ja svettas å direkt ja kom utomhus så frös ja, och jag känner mig verkligen inte sjuk.


Old pics

Är så knäpptyst i huset nu när gull leo är borta, ingen som roopar på uppmärksamhet när man kommer hem eller vaknar..

Väntar på att mona ska höra av sig just nu å håller på att spara bilder från apberget.se som ska stänga ner, även om ja aldrig är inne där längre så har man massa minnen där i form av bilder, inlägg, länkar osv från måånga år tillbaka.


Jag, milla, jenny å karin (2008)


Jag, jennilie å sandra (2006)


Karin, min brorsa, jag, jenny å pappa som skjutsar (vääldigt länge sen).


Några från gymnasieklassen (2008)


studenten, jag, nicole å elin (2009)


våran vaagn (2009)


Bästa å goaste lärarna, lisa å sven!Morning

Godmorgon! Blev väckt ganska nyss när de plingade på dörrn, men är verkligen inte sur för de (som ja oftast brukar va) för ja vaknade PIGG!! Som inte är så vanligt haha, å ja hoppas att de håller i sig några mornar till.

Å nu är jag helt ensam hemma så skööönt. Har högt ljud på mtv, sjunger å dansar tuur ingen ser eller hör en just nu haha.Häng i mattan

Brorsan köpte en ny hängmatta idag, veery niice! Å ja var sååklart den första som la mig i den.Ska snart fara på bio me min brorsa å se "Baksmällan 2".


Clothees

Här är kläderna som jag köpte för nån vecka sen! (förutom det första linnet som jag glömt visa, köpt för nån månad sen).Inget är köpt på kappalh som galgen visar, allt är ifrån cubus, bikbok och lindex.


Köpte det över + en svart bh, två svarta leggings, två vita leggings och sockar.


12 juni

Nu är jag hemma i Umää och ska alldeles strax käka grillat, mummsii! Har inte hunnit gjort så mycke idag förutom att packa de sista, åkt buss å hjälp mamma me tvätten. Tänkte visa bilder på kläderna ja köpte när min syrra var hos mig i skeå efter maten.

Såhär fiint lämnade jag mitt rum!


Men med mening, eftersom att ja verkligen inte vill lämna all mat, porslin, bestick osv i köket över sommarn där alla kan vara.

Hooome

När jag kom till jossan så fick jag en drink medans vi väntade på att alla skulle duschat klart å vi skulle fara. Very goood.Sen for vi ju å grilla på anderstorp, drack å snackade, treeevligt. For en sväng till älven också tills dom skulle fara vidare och jag var tvungen att fara hoome, eftersom att ja far imorrn vid ett till Umeå (stannar där hela sommarn) så måste jag hinna packa en heeel del ikväll! För jag vill ju inte packa imorrn om de skulle va fint väder :P
11 juni

For till stan me Kattis idag ett tag, köpte en väska å sen satte vi oss i parken å njööt. Fast brände mig lite i ansiktet, bästa stället ;) haha
Haha ja vet att de ser ut som att ja gömmer mig, dont know whyy :P Men behövde i alla fall verkligen en liten väska!! å den här går att veckla ut så den blir större.

Nu ska jag hoppa in i duschen å göra mig iordning, sen far ja vidare till Josefin å sen anderstorp för å grilla!


Looovely

Ååh ääääntligen sommarlooov på riktigt!! Perfekt me fiint väder å allt, ska sätta mig ute på gården me en kall öl å NJUUTA!


Fick en aaning mer än två kulor

For ett tag på stan me Kattis å köpte bland annat glass!Beställde två kulor men fick gaanska så mycke mer, mer sånna ställen där dom inte är sånna snåljåpar! Så bor ni i skellefteå eller är här nån gång så far till ainas cafe.

Eller så far ni till bergsbyn här i skellefteå å köper en sån här glass (som är ganska billig!

tagen från google.


Nu är klockan runt halvnio å de är fortfarande stekhett ute, 24 grader i skuggan!


Jossans balkong

For till jossan vid två i några timmar och kom hem nyss (men har vart på stan me kattis mellan). Så skönt om man hade haft balkong själv, men snart är ja ju i umeå å får en heelt egen gård så!

Köpte me mig lunch å sen två "bakelser" till mig å henne.


Alldeles klarblå himmel!


Ute på gården

Satt ute på gården några timmar idag å guuud va underbart de var men hoott, men de fläktade lite eftersom att de är så öppet (väg på andra sidan). Ingången rakt fram i första bilden är där ja går in.Blekfis i knoow ;)


10 juni

Morning. Idag är de fint väder igen, 27 grader i skuggan just nu! Ska gå å käka nått å sen sätta mig ute å plugga (har en tenta imorrn).

Har ju vart i Sundsvall me Dennis nästan i en vecka å vädret har vart super för de mesta. Vill ut nuu så i korta ord har vi vart på stan, ja har plugga, vart hos hans mamma, sett på bilar som körde runt i stan å många man inte hade tacka nej till haha (vet inte vad de heter, men som wheels i umeå) osv.

Ha en bra dag!Hej! Vääldigt dålig uppdatering jag vet, m...

Hej! Vääldigt dålig uppdatering jag vet, men i fredags for ja me min syrra till Umeå å sen for jag själv vidare till Sundsvall. Är påväg hem nu till skeå, skriver mer sen när jag är framme! / Taheri


Har släktträff


Min syrra har hittat sin tvillingsjäl å kusin, visst är dom lika ;)


Dag på stan

Har varit perfekt väder heela dan idag! For på stan å shoppade me syrran å senare for vi å köpte mat å satte oss i en park. Haha å just när vi sätter oss å börjar äta så börjar de regna (endast lite), tyypiskt men slutade efter nån minut som tur var.

Visar bättre bilder sen på vad ja köpt.


Haha vet att ja ser sur ut ;)


Sen satte vi oss på gräset här på gården å soolade å spelade kubb!


Har ganska nyss kommit hem igen efter att ha vart ute å käkat!

2 juni

Godmorgon! Inatt har min syrra sovit hos mig å vi vaknade för nån timma sen. Igår tog vi det mest lungt eftersom hon kom vid halv sju. Idag skare bli runt 19 grader ute, så man måste ju passa på att vara ute när det väl är fint!

Idag tänkte vi bland annat fara ner till stan, får se vilka affärer som är öppna.


Från balkongen hemma i umeå.Leo har ett nytt hem nu

Snuttteeeen (Leo, minigris) är borta nu, hann inte ens säga farväl!! :(

Från liten till stooor


Men han har det nog bra där han är nu, ute på landet! Vi kunde inte behålla honom eftersom att man måste bära han i trapporna och dom enda som kan det är ibland pappa (men han har ryggproblem) och min brorsa, som bor hos mormor varje vardag i sommar.

Men hälsa på honom det kan vi som tur är!


Första juni

Äntligen är terminen sluuuut å sommarlovet böörjar!! Även om ja har en omtenta kvar så äre ju ändå sommarlov. Opponeringen idag gick jättebra, fullpott och fick veta ena arbetet som gick även veery good!


Min fina syrra!

Håller just nu på att tvätta å städa så ja gjort bort de innan min syrra kommer hit ikväll vid halv sju. Ska snart hoppa in i duschen så mitt hår hinner torka innan ja ska dra med några å spela volleyboll (och dom grilla, ja ska käka me syrran senare). Och tack Jenny för att du kunde följa Magda till bussen när ingen annan kunde!

Har nyss skaffat hemförsäkring också ;) haha.RSS 2.0