Shopping och härligt umgänge!

Hej! Idag har Jennilie farit iväg, vilket känns väldigt tråkigt. Dagarna går alltid så fort när vi umgås, men jag är väldigt glad att vi båda hade tid att ses i alla fall! En riktigt härlig tjej är vad hon är!!
 
Vi var på stan både i onsdags och torsdags och shoppade från mellandagsrean, jag fick med mig hem lite saker som jag tänkte visa senare. Beställde även från Nelly.com, de som är här under;
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök från Simrishamn

Och snaaart kommer Jennilie hit, längtar så!! Hon ska stanna här i några dar, ska bli kuuul!



En bild från i måndags, på mormors hus! Många fina minnen där sen jag föddes.

/ Taheri

Ronja och bakning

Hej! dagarna och timmarna bara svischar förbi! Har sen sist jag skrev bla varit på stan me mammi, bakat inför min examen (matmuffins), umgåts med familjen, jobbat (där jag var i somras), sökt lägenheter för fullt, och även såklart bara slappat!







Såg även Ronja Rövardotter på tvn igår, var ett braa tag sen sist. Fyy vad läskiga vildvittrorna var kom jag ihåg haha! :-P

/ Taheri

God Jul!

Hoppas ni haft och har en riktigt bra jul idag!! Det har jag iaf :-D

/Taheri

Nattinattnatt

Som vanligt vare skönt å få komma hem till mormor en stund! Helst hade jag farit själv såhär i efterhand men :-P Blir ju att fara dit igen på måndag å fira jul!




Kvällen har jag spenderat med å se "Mio min Mio" och sen sett lite serier me brorsan. Nu ska jag snart lägga mig för natten! Och jag lever än ;) haha.
Godnatt!
/Taheri

Julmys

Gårdagen spenderades med mina syskon, koka knäck med pepparkakssmak och under kvällen med att bla klä Jennys julgran me våra syrror.





Idag har jag mest hunnit ringa runt å försökt få tag i en lägenhet och lite sånna roliga saker haha.
Men snart ska jag och mina syskon iväg till mormor!
/ Taheri

Hooome

Tjänna mitt bänna!
Nu har jag landat i min säng här i Umeå och ska alldeles strax sova. Kvällen har spenderats med Jenny och familjen, med massa göttenötter som kommit från Iran (taack farmor och farfar)!!









MUUMMMS, speciellt dom längst ner, saltade pistagenötter!

Godnatt! :-)

/ Taheri

Påväg mot umee

Hej! Sitter just nu på bussen påväg till Umeå, är ganska snart framme :-) Haha inte alltid det roligaste när man har massa julklappar å konka på, som tar upp 2/3 av platsen i resväskan. Så den är mer än proppad just nu :-P /Taheri

Troligtvis resa neråt today!

Hejhej, hoppas allt är bra med er!

Idag kommer jag troligen fara till Umeå och stanna till nästa år! Beroende på hur snabb jag är på att packa, plugga, städa mm haha. och då ska jag äntligen få träffa min brorsa igen, han bor ju i jönköping och vi har inte träffats sen i somras! så jag längtar!!





här är två bilder på en väska som ja köpt på Accent för några dar sen. precis en sån ja letat efter lääänge!

/ Taheri

Det snurrar runt runt runt

Hejhej! nu var det ett tag sen jag skrev men det är så mycket som är i mina tankar och som händer just nu så jag vet knappt vars jag ska ta vägen haha. Det är frågor och funderingar kring jobb, lön, bostad, plugg, mycke känslor för att jag snart är klar sjuksköterska, juletider, examen, fack och a-kassa funderingar, privata/ personliga tankar mm. jag kan göra lista lååång om jag vill. Och dessutom ska det finnas plats för lite fritid och träning i min hjärna med haha.
 
Så just nu är allt ganska grötigt i min hjärna och jag hoppas att det mesta löst sig innan julen kommer (önsketänk) !!
 
 
 
 
 

En ny namnskylt!

Hos Skyltmax kan man just nu få en gratis skylt! Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet dörrskylt så skickar de skyltarna inom kort. Klicka här om du också vill ha en!
 
Exempel:

Jag själv kommer att välja en namnskylt som jag ska ha när jag börjar jobba som sjuksköterska. Har redan en sen tidigare, en blå. Men kan va kul med lite variation! Dessutom tycker jag att man som vårdpersonal bör ha en skylt där ens namn syns väl så att de boende/ patienterna ser vad man heter.
 
 
 
 
 
 
 

Bullbak

Hejsvej!
 
Såg ju "The Hobbit" igår, och den var reeaally nice! Ni måste se den om ni gillar sånna filmer. Längtar redan till nästa!
 
Efteråt när jag kom hem var min tanke att de skulle bli en lugn och tidig kväll, men slutade istället med att jag följde med några till travven (studentpub). Vart ifs ganska lugnt där (alkoholmässigt), men mycke dans vilket gillas!!
 
Idag har det bakats bullar här i köket!
 
Det blev 2 plåtar fulla me bullar, muuummms kan jag lova!
 
 
 
 
 

The Hobbit

Hejhej!
 
Hoppas ni haft en bra dag, för det har jag! Sista dagen på den här kursen idag (Omvårdnad eget val & Ledarskap 2). Så i helgen blir det nog mest lugnt och vila upp sig inför måndagen haha.
 
Ikväll ska jag och Kattis iväg på bio och se The Hobbit, ser jag fram emot!
 
 
Just nu sitter jag i min lägenhet och ringer och kollar runt lite angående jobb.
 
 
 
 
 

Bilder sen i lördags

Här är några bilder på hur det såg ut i lördags, både julbordet och där vi satt!
 

MUMS +1000!! haha.
 
Inte länge kvar nuuu, den 18e är det exakt en månad kvar tills jag tar examen!!
 
 
 
 
 
 

Musikhjälpen 2012

Har ni hört talas om Musikhjälpen?

Tre programledare flyttar in i en glasbur på stortorget i Malmö 10-16 december för att samla in pengar till Radiohjälpen.

 

"Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt, att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över.

Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom ett flertal andra insamlingsaktiviteter i och omkring glashuset och runt om i Sverige."

 
 
Både förra året och i år så kommer jag lyssna mycket på dem, och självklart önska en låt och då samtidigt skänker man pengar. I år är temat "Barnen i slummen har rätt till rent vatten."

 

Mer info, och om ni vill lyssna och kanske önska en låt, klicka här!

 

 
 
 
 

 


Im aliive

Hej! Jag lever än haha, men har (tyvärr) varit lite offf här. Haft mycke i tankarna, och även att göra. Lite slutspurt å så i skolan och mycke på jobbfronten bland annat innan jag är klar och går ut.
 
 
Julfesten var riktigt bra, med god mat och trevligt sällskap. Har tagit nå bilder som jag ska visa sen, dock endast på maten. Men det var GOTT så varför inte visa de viktigaste haha (skämt å sidoo).
 
Men jag ska försöka sova nu så lägger ut bilderna senare, godnatt!
 
 
 
 
 

Full rulle!

Hej!
 
Har haft full rulle idag och mer blire haha. I vårat kök har vi gjort potatisgratänger och jansons frestelse. Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig, svettigt när man ska bära upp stolar och bord för massa trappor haha.
 
Endel av dom vi gjort.
 
Hoppas ni haft/kommer ha en bra dag och kväll! :)
 
 
 
 
 
 

Julfest toniight

Morsning korsning på er! Idag har jag stigit upp ovanligt tidigt för att vara en lördag (inte nyvaken nu), ska iväg till Kattis en sväng för lite plugg (så man förhoppningsvis slipper sitta på mellandagarna).
 
Bild från i veckan, över Umeälven.
 
Senare idag/ikväll blire julfest här i korridorerna. Vilket vi har varje år men jag har missat alla andra gånger haha. Skebo (dom vi hyr av) bjuder på julmat och badtunna i år (vårat val)! Så blir att laga massa mat senare idag.
 
 
 
 
 
 
 

Knäckeliknäck!

Ikväll har jag och Jullebullan även hunni med att baka knäck. Haha med misstaget att he smeten i muffinsformar. Nu vet jag varför ingen annan gör så haha (papperet fastnar på kolan). Men med lite varmvatten så bleve susen!
 
 
Just nu liggeer nog både jag och Jullan och jäser och har ont i magen av allt socker haha. Tänkte ju inte riktigt på att en sån där form blir måånga små knäck :P
 
Så resterande del av kvällen spenderas nog i sängen framför en bra film!
 



 
 
 

Backe backe, vars är du?

Idag har jag pluggat och efter det så kände både jag och Julia oss så rastlösa så vi tog på oss varma kläder och begav oss ut på letande efter en bra pulkabacke. Tyvärr utan resultat haha. Bara små skitbackar som inte ens var  backar haha. Är nog smartare att veta precis vars en backe ligger innan man far nästa gång! Men motion fick vi i alla fall haha.
 
 
Bilder från förra året.
 

 
 
 
 
 
 

Pepparkaksbakning

Hej igen, nu har jag äntligen kommit hem till Skellefteå!
 
Dagen har spenderats först med Sara och hennes sötMeja (hennes hund) hos henne. Sen mötte jag upp min mormor och for hemåt, där bakade vi och syrran pepparkakor och åt middag.
 

 
Dom vart riktigt goda!! Dum som jag är så tog jag inte med mig nåra hit haha, men blev inte så många.
 
 
Nä nu ska jag hoppa in i duschen å sen krypa ner under täcket.
 
 
 
 
 
 

Hem igen till Skellefteå!

Hej! Dagen har spenderats med Sara, mormor å syrran. Köpt en varm vinterjacka också! Berättar mer ikväll har lite halv bråttom, nu ska jag snart bege mig mot bussen och mot Skellefteå!
 
 
Hoppas ni har en roligare kväll än att spendera den på en buss haha.
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Hejhej!
 
Nu är jag hemma igen, och ska snart äta! Blev en dag på stan med Pernilla men vi hann även forbi hem till henne och jag fick se hennes ursööta Sofi!
 
Hann med en fika på stan.
 
Har köpt pepparkaksdeg (känns dyrare att göra än att köpa själv, fårse hur dom smakar), så imorrn då mormor kommer på besök så ska jag, hon å syrran baka för fullt!
 
Ikväll blire sällskap av Jentan, fårse va kul vi hittar på! I alla fall se hur hennes föräldrar bor.
 
 
 
 
 
 

Myskofta

Här är en kofta som jag köpt från h&m i lördags. Kunde inte låta bli, sen var såå sköön å ha på sig. en riktig myströjja!! Gillar bollarna också haha.
 
 
(Tidsinställt inlägg, är nog på stan nu med Pernilla).
 
 
 
 
 
 

Julkalendern 2012

Godmorgon!
Började min morgon med julkalendern (nya mysteriet på greveholm) som jag gjort hela december än så länge, och mys me Ludde ( hunden). Måste ju se och avgöra skillnaden med den gamla julkalendern. Kan ju säga att den gamla är mycket bättre än så länge, men svårt att avgöra efter 4 avsnitt. Det beror nog säkert på att man såg den när man var liten och då var nog alla barnprogram lite bättre haha.
Vad tycker ni?
 
 
Nu ska jag kliva upp och käka nått, gå ut med Luddis och sen bär det iväg till stan och träffa Pernilla. Ska bli kul!
 
 
 
 
 
 
 

Batman

Nu har jag nyss krypin ner under täcket i gästrummet, hade tänkt se "Batman Begins" och påminna mig lite om filmerna innan jag ser den nyaste!
 
 
Så jag säger godnatt!
 
 
 
 
 
 

Helgen me syrran

Hej! Nu har jag kommit till Umeå, sitter just nu i gästrummet och får snart ****bryt av alla gånger som datorn ska lagga haha. Men äntligen är jag framme här i alla fall och jag ska försöka få fram mer bilder från min syrras mobil sen.
 
Det blev en lugn och rolig helg med syrran som alltid! Åt på O´learys när hon kom i fredags.Efter det så gick vi å köpte godis och chips, och for hemmåt och såg Mysteriet på greveholm me Anna och Julia.
 
På lördagen så for vi på stan, ska visa sen vad jag köpte! Och på kvällen bakade vi en JÄTTEGOD äppelpaj, muumms kan jag lova!
 
Sista dagen på söndan så for vi en sväng förbi skyltsöndagen och sen som alltid (tradition för oss haha) så for vi och åt på Ainas cafe!
 
Nu ska jag ladda ner nån film tänkte jag, eller först se vad syrran and mammi gör! Ha en bra fortsatt kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mot umeå!

 
hejhej! Sitter just nu i bussen påväg mot Umeå! Blev en liten spontan resa hit som jag kom på idag. De var ju faktiskt ett tag sen jag hälsade på sist! Berättar mer om helgen när jag kommit hem :-) // Taheri

RSS 2.0