En lektion

Ska lägga mig snart, är helt slut sen natten som var. Börjar tjugo över tolv imorrn och har bara en lektion, riktigt skönt. Får se vad jag hittar på efter skolan, måste i alla fall fuska lite med brännan imorrn eller på tisdag så att man blir lite mer brun innan balen.

 

Sovgott och ta vara på solen, det ska bli sämre väder om nån/några dagar.

 


Morsdag

Gårkvällen blev lyckad tillslut, vi for till ersboda och eftersom att vi inte orkade gå hem eller slösa pengar på nattbuss så sov vi över. 

 

Idag så gick vi hem direkt då vi vaknat, inte en sak som jag gärna gör om när man är bakis och det är varmt ute! Annars har dagen varit underbar Vi for till mormor direkt jag kom hem eftersom att det är morsdag idag, träffade alla kusiner på mammas sida(förutom en). Älskar mormors trädgård, den är så stor och man har så många minnen sen då man var liten. 

 

En bit av mormors trädgård + grisen :)

 

Glömde mobilen hos Karins mamma igår så om ni vill nå mig så ring hem!

 


Grilla ute

Har nyss ätit fläskkarre och ris, till efterrätt blev det jordgubbar. Första gången vi ätit ute på gården, och mycket mer kommer det bli!

 

Nu ska jag gå och dusch, göra mig iordning och sen fara till Karin! Ha en jätte bra lördagkväll! :)

 

 

 

 


Nästan för varmt

Kom nyss hem från stan, var där med Karin och Didi.

Blev lite inköp som skor, en ögonskugga, en sminkväska, två nagellack och en glass såklart.

 

 

Det är nästan för varmt ute, fast man ska inte vara för kräsen nu när vi har fått värmen tillbaka. När det är för kallt vill man ha varmare ute och när det är för varmt vill man ha kallare ute.

Trodde att det skulle vara iaf lite svalare vid kajen eftersom att det är vid vattnet, men det var nästan varmare där.

 

 Ikväll ska jag vara med Karin, kvällen börjar med att sitta på hennes balkong och dricka, sen får vi se vars det bär av.

 

Nu ska jag "vila" ett tag från solen och skriva i kortet som jag ska ge till mamma imorrn.

 


Sol, Sol, Sol!

Idag måste man passa på att vara ute, ska bli upp mot 28 grader!

 

Ska ner på stan med Emma och Karin idag, har dubbelbokat lite men det borde inte vara nått problem att gå tillsammans. Jag kommer svettas ihjäl om man ska på stan länge, för där är det alltid mycket varmare! 

 

Nu ska jag duscha och sen måste jag ut, kanske blir en prommis innan de andra är klara.

 


Sista fredan i maj

 

Från då vi var i Möllers stuga.

 

Har nyss ätit middag och ananas, det är en av de godast frukterna jag vet (och jordgubb)!

Blev ingen solning idag, allt blev så sent men sola kan man göra vilken dag som helst så. Har hunnit fara förbi stan snabbt med Emma och köpt bhn och sen farit förbi "Högtidskläder". Vart lite pinsamt när jag frågade om de kunde sy in min klänning och när jag testade den där så behövdes det inte för det skulle inte synas. Eller kanske inte pinsamt, men jävligt onödigt och slöseri med tid. 

 

Annars har dagen bara flytit på och just nu väntar jag på att Emma ska äta så att hon och Carro kan komma hit, eller till Emma. Ha en toppenhelg! :)

 


Snart skola

Ska snart fara till skolan, börjar tjugo i elva. Jag och Emma ska till stan efter skolan istället, blev så stressigt annars.

 

Tiden bara rusar iväg, snart är det redan balen och jag hoppas verkligen att jag kan sy in klänningen innan balen. Sen är det inte länga kvar till studenten heller, kommer bli en helt underbar dag! Hoppas att vädret blir fint.

Kommer börja jobba fem dagar efter studenten, känns lite surt men vad gör man inte för pengar?

 

Nu ska jag gå ner och käka frukost!

 


28 Maj

Prokektredovisningen idag gick bara bra, har verkligen varit roligt att göra ett projekt om Hiv och Aids. Det är inte många som vet skillnaden mellan dom. Efter skolan for jag, Emma, Dessi och Ailin på stan ett tag och senare mot kvällen har jag varit med Emma och sett en film och snackat.

Imorgon när Emma  har slutat första lektionen så ska vi ner snabbt på stan och köpa en bh till balen och sen måste jag även fara förbi "Högtider" där jag köpte klänningen och fråga om hon har tid att sy in den vid brösten.

Sen vid tolv när vi slutat för dagen så ska jag Dessi och Emma troligen fara och sola, man måste ju bli brun innan balen! Tänkte egentligen sola utomhus men på grund av vädret som är nu så tror jag inte att det är så stor chans att det blir fint.

Nu ska jag kolla runt lite på internet och sedan sova, Godnatt! :)


Steg upp två-tre timmar för tidigt!

Kände på mig redan imorse vid sju att jag kanske började senare än vanligt, så skickade sms till två stycken i klassen. Hade precis gjort mig iordning och skulle fara till skolan när Ida skickar sms om att vi börjar halv elva. Jag som älskar sovmornar och är så morgontrött, åh!

 

Jaja då har jag ju några timmar på mig att göra ingenting, för stan är stängd och ingen i klassen är på skolan.

 


Bara studenten kvar!

Äntligen är jag klar med krönikan, sjuuukt skönt! Har varit med Emma och Dessi ikväll hemma hos mig, men dom drog nyss. Har blivit mycket prat och lite plugg. Nu ska jag snart lägga mig, känner mig yr i huvet.

 

Godnatt! :)

 


Tårtor

Jag vart grymt sugen på tårta av någon anledning, mm helst tårtor med mycket smask i och lite "torrt". Hittade lite tårtor på google som såg läckra ut och riktigt bra gjorda!

 

 

Blev så sugen på frukttårta när jag såg den här, och kom då att tänka på frukttårtan som jag och Jennilie gjorde för drygt ett år sen.

 

 

Kan lova att den var riktigt, riktigt good!

 


Aldrig mer tänka på skolan!

Fan missade att fara och kolla på Shan tha man idag på skolan. Eftersom att våran klass aldrig fick veta att han skulle komma till skolan så anmälde vi oss inte heller, men tänkte smita in.

 

Jaja inte går livet under för det, nu har jag bara en krönika kvar att göra och sen är allt i skolan klart! Har projektredovisningen också, men det är inget man behöver förbereda sig på. Skriver en krönika om det som hände i Vännäs med flyktingarna, så det är ganska lätt och man får många tankar och åsikter.

 

Har ganska nyss ätit och snart ska jag göra klart min krönika så man slipper tänka på skolan föralltid på fritiden! Om jag nu inte ska söka vidare.

 


Inte roligt att vara fattiglapp

Har så satans ont i fötterna just nu! Har gått hela dagen idag och tränat på det.

 

Hade "vett och etikett" idag på skolan inför balen, var rätt så kul och mycket skratt. Sen skulle man egentligen lära sig dansa vals, men eftersom att jag ska fara med Petra och eftersom att jag kan sådär om hur man dansar vals så orkade varken jag eller Pernilla fara så vi drog ner på stan istället.

 

Där träffade vi Petra och gick runt ett tag. Har verkligen inga pengar just nu så kunde bara köpa saker som jag måste ha; en väska till balen och biljett till studentskivan.

 

 

När vi var på stan så stod "Sverige Demokraterna" på apberget och pratade en massa skit, jag förstår inte hur folk som röstar på dom tänker. Fyfan för dom säger jag bara, de gav mig en lapp där det stog ungefär "Vi vill få Sverige tillbaka", tänk lite om vem ni ger dom till, ser ni inte att ni är emot sånna som jag?! Åh blir bara irriterad på dom!

 

 

Nu ska jag gå och ducha och sen blire maat!

 


Nog för ikväll

Nu får det vara nog med skola för ikväll, är less och trött. Man har inte vant sig än med skola sen praktiken. Tur att allt är över snart. Satan vad jag längtar till studenten nu, och snart är det balen också! Ska fara ner till stan imorrn med Pernilla och köpa biljett till studentskivan, blir nice.

 

Ska lägga mig snart, godnatt :)

 

Det är kusligt vad tiden går fort, känns som att snön nyss var här!

 

 


Tunnelparken

Idag efter skolan for jag och Pernilla till Petra på Haga. Eftersom att det var fint väder ute så for vi till tunnelparken med Izabelle. Hade det inte varit för blåsten så hade det varit ett toppen väder! Sen har vi bara varit hos Petra och tagit det lugnt.

 

Lite bilder på gullungen Izabelle!

 

 

      

På sista bilden råka jag he fingret ivägen ;P 

 

Nu ska jag snart göra hjälpa mamma med maten, så fort hon kommer hem. Och ikväll blir det plugg, sista skjutet innan studenten!

 


Ivarsboda!

 

Har nyss ätit middag hemma, men fick inte i mig så mycket på grund av att vi åt så sen lunch i Saras stuga. Men vattenmelon fick man allt i sig efter middan!

 

Vädret har varit toppen i Ivarsboda förutom treminutersregn och moln då och då. Hade alltid någonting att roa oss med som kubb, kort, sola, hoppa studsmatta och badminton. Jag och Sara tog även vårat första dopp i havet i år, kallt men ändå riktigt skönt!

 

 

      

På dagen igår så kom Sara med Chips och Champagne med hallon, underbart gott! Och efter middagen så fick vi kladdkaka med grädde och jordgubbar! 

 

 

Direkt de regniga "perioderna" kom så fick man rusa in, tur att dom bara varade några minuter.

 

Nu ska jag hjälpa mamma med några räkningar, hare bra!

 

 

 

 

 


Hellre sol än regn

Huvva vilket väder det har blivit. Steg upp vid nio imorse för att säga hejdå till Jenny, hon ska till Kreta i två veckor (är avundsjuk) . Då var det jätte fint och soligt ute, men direkt vi for hem vid kvart över elva så började det spöregna. 

 

Som tur är så är det fint i Saras stuga på Ivarsboda (tror jag det hette) , så vi ska fara dit tidigare. Planen var egentligen att jag skulle se min kusin på kulturnatta vid fyra och sen skulle vi fara till Saras stuga. Men jaja vad gör man inte för lite sol ;D

 

Ska göra mig i ordning nu så att jag hinner hämta mormor innan vi far, ha det bra! :)

 


Otroligt bra film!

Har verkligen haft en slödag idag, ska gå ut snart på balkongen så jag får  frisk luft och blir pigg, sen måste man ju passa på när solen är framme. Har bara varit ute ett litet tag idag.

 

Har nyss sett filmen "Changeling", det är en sann historia och filmen handlar om en mor (Angelina Jolie) vars barn blir bortfört i Los Angeles på 1920-talet. När polisen väl hittat barnet så påstår modern att det inte är hennes son. Polisen låtsas inte om att det kan vara fel pojke på grund av att deras rykte blir sämre ifall dom gjort fel. Många tårar kom under filmens gång, sorlig och otroligt bra film!

 

Bilden tagit från google

 

Nu ska jag kila ut till solstolen på balkongen och njuuta!

 


No much, no much

Har inte hänt så mycket sen jag sist bloggade. Igår var jag bara hemma på kvällen, mådde inte så bra. Idag har jag varit med Jenny hela dagen och bland annat solat på hennes gård,snackat och kört bil. Mycket snack om resan till Turkiet.

 

Nu ska jag läsa min bok och sen sova, Godnatt!

 


Skor till balen

Kom ganska nyss hem från strömpilen, for dit med Emma, Nicole och Sara efter skolan. Hittade en jätte fin och somrig klänning på vero moda, men har dock inga pengar till den. Kom ändå hem med ett par skor som jag ska ha till balen, vart riktigt nöjd! Blev inte så höga eftersom att då blir min långa balklänning för kort.

 

 

Nu är det verkligen inte länge kvar till studenten och känns som att nästan allt i skolan är klart också. Satan så skönt!! Har äntligen fått min studentmössa och champagneglas också (i måndags)

 

   

 

Nu ska jag snart äta och sen ska jag och min mormor fara och köpa blommor till gården, nu kommer den riktigta sommarkänslan snart!

 


Student- och BalKlänningar

Tänkte visa bilder på min student och balklänning.


Studentklänningen! Jag vet att man inte ser lika bra när den bara "hänger", men har inte orkat ta på mig den.

Balklänningen!





Ledig!

Idag har vi varit lediga men steg ändå upp vid halv nio för att träffa chefen till sommarjobbet. Blev helt klart nöjd när jag fick veta lönen, men lite mindre nöjd med perioden. Börjar jobba redan fem dagar efter studenten och slutar tre dagar innan jag far till Turkiet. Men jag får se det positivt, jag tjänar mycket pengar och vila kan man göra på hösten då man inte har något jobb längre!


Sen har jag och Pernilla varit ett tag på skolan och nästan gjort klart ett arbete i svenskan, vi har även hunnit träna ett tag idag.

Och egentligen var det tänkt att jag skulle följa med mamma och handla på Ica Maxi, eftersom att jag då kunde passa på och gå på strömpilen och leta efter skor. Men det kändes för jobbigt idag, blir nog en sväng med bilen någon annan dag dit istället.


Sitter just nu och smaskar på ett jättegott "godis" från Iran och lyssnar på reggae musik! Blir att hoppa in i duchen sen, hare bra.


   

Ser inte så gott ut, men jag lovar er att det är "mmmmm"



Artonden Maj

Har nyss varit och tränat med Pernilla, känslan efter är så sjukt skön men ändå jobbig! Var verkligen länge sen nu sen vi tränade sist.


Dagen började med att jag försov mig till elva (började tjugo i), sedan så gick dagen riktigt segt eftersom att man inte varit där på sju veckor. For sen efter skolan på stan med Pernilla och köpte studentklänningen på indiska, vi träffade även Elin där och gick runt ett tag. När vi kom hem gjorde vi nästan klart en uppgift i Natur (skönt!) och sen for vi och träna.


Nu ska jag snart gå och duscha och sen får vi se vad det blir!



Kort inlägg om dagen

Idag har det inte hänt så mycket, dagen har tillbringats med att plugga, sola på balkongen och lyssna på musik. Har även fått ett snabbt besök av Jennilie och Hanna.


Bev ett kort inlägg nu, för Jenny väntar utanför på mig med bilen. Hare bra!



Bättre än bra

Kom nyss hem och det blev inte så mycket eurovision song contest, såg ungefär en kvart sen ledsnade vi. Hörde att det inte gick så bra för Sverige, 21a platsen. Istället ägnades kvällen åt att se på tv, snacka och köra bil med Jenny och Karin. Gick mer än bra det!

 

Nu ska jag se "Helens små underverk" (fick låna den av Pernilla) och sen lägga mig. Godnatt! :)

 


Typiskt

Kom ganska nyss hem från stan, blev en heldag där idag med Pernilla. Jag letade bland annat efter en vårjacka, skor och klänning till studenten och väska till balen. Det enda jag kom hem med var en deodorant. Jag tror vi var i princip alla affärer som har klänningar, hittade tillslut en på indiska. Men hann inte köpa den innan allt stängde, typiskt. Hoppas att den finns kvar på måndag.

 

Ikväll ska jag fara till Karins pappa och se eurovision song contest. Tror ändå att det kommer gå bättre för Sverige i år än förra året!

 

Nu ska jag gå ner och hjälpa mamma med maten! :)

 


Fredagkväll

Om ungefär en timme när Pernilla har slutat ska jag ta bussen till ersboda och fara till henne. Blir första gången jag ser Pernilla och Badders nya lägenhet.

 

Blir först lite plugg ikväll så att man har gjort bort lite innan skolan börjar igen! Sen får vi se vad det blir.

 

Ha en trevlig kväll! :)

 


Snickerskaka

Gick bara bra att baka igår, blev snickerskaka. Kan verkligen rekommendera det starkt från både mig och alla i personalen! Men tänk på att efter att du tagit en så är du fast! ;P Tänkte ge er receptet från bakboken "Långpannans Lov".

 

Snickerskaka

 

2 dl sirap

1 dl socker

1 dl kokos

1 burk jordnötssmör

1 tsk vaniljsocker

7 dl vårgårdaris (kan även bytas ut mot till exempel riscrisp eller cornflakes)

 

 

Värm sirapen, socker och kokos i en gryta – koka inte! Blanda i övriga ingredienser, rör om ordentligt och tryck ut smeten på bakplåtspapper. Låt svalna. Smält blockchoklad och bred ut den över hela kakan. När chokladen stelnat, skär kakan i bitar. Den går bra att frysa in.

 

 

 

 

 


Tillbaka till skolan

Sitter just nu ute på balkongen, solen värmer och allt är underbart! Förutom att sista dagen på praktiken är imorgon och det betyder att man måste tillbaka till skolan. Nu när jag har haft praktik så står man i princip hela dagarna så när jag kommer till skolan så kommer det vara svårt att sitta still på en stol. Men man får lov och kämpa nu de sista veckorna, sen är man frii! 

 

Ska snart gå ner till köket och baka till imorrn, vet inte ännu vad det blir men något med choklad troligtvis.


Finally!

Äntligen är matte nationella bortgjort! Får jag inte g nu så kommer jag bli så less och få ett utbrott på läraren, det är en sak som är säkert. Det är hans fel att jag var tvungen att göra om HELA nationella, istället för den delen jag inte klarade förra gången.

 

Tror att provet tog all min energi, är helt slut och trött. Ska gå ner å se på vänner nu.


Puh, vad skönt!

Som jag skrev förr så for jag till Sillviken i fredags med Emma och Carro, var mysigt och trevligt. Man känner sig utvilat efter varje gång man vart där, alla negativa tankar skjuter man undan och bara är.

 

På lördagmorgon så gick jag och Emma ut en liten promenad, riktigt skönt väder! (men inte alltid bästa underlaget)

 

 

I lördags på kvällen for jag till Petra, hon fyllde 20 år för en vecka sen (fyfan vad skönt att kunna gå på systemet!) Vi fikade, pratade och hade allmänt trevligt. Gud vad stora Izabelle och Theo har blivit, båda nästan ett år!

 

Nu ska jag göra det sista på matten, sen har jag faktiskt gjort hela matteboken! Och sen blir det troligen film :)


Åttonde Maj

Idag har jag fått vara på andningenheten hela dagen, stor skillnad jämfört med lungmottagningen eftersom att där blir patienterna bara sämre och på andningsenheten blir dom bättre! Dit kommer människor som snarkar och har sömnapné (andningsuppehåll). 

 

Nu ska jag snart fara till Emmas stuga i Sillviken, så blir inget skriver förnst söndag troligen. För direkt imorrn drar jag till Pernillas syrra Petra och firar henne.

 

Ha en trevlig helg! :)

 

 


Raindrops keep falling on my head

Fyfan vilken väder. Spöregn och åska då och då! Det är ju nu som man vill ha sommarvärme med sol, inte regn. För några dagar sen då jag cyklade till sjukhuset så spöregnade det också. Och jag kan lova, det var ingen rolig kombination med regn i ansiktet och en lång uppförsbacke.

 

Vi får hoppas på att vädret i tidningarna har rätt, att det blir fint väder i helgen! Men jag litar inte riktigt på dom, det är regn nu och imorrn är det helg. Men man kan alltid hoppas!

 

 


sjätte maj

Nu har jag äntligen fått hiv filmen som jag och Dessi ska visa på redovisningen till projektet. Skickade mejl till MSD (de som gjort filmen) och hon lovade att jag skulle få en dvd av filmen, vilket jag fått nu! :)

 

Igår och idag har jag hunnit vara på IVA och operation (för bronkoskopi), ganska skönt med omväxlad miljö. Största miljöbytet blir ju med iva IVA eftersom att vi inte har patienter som ligger kvar där jag är. Märkte även verkligen hur rent det måste vara på operation. Innan vi kom till operationsrummet så byte vi byxor + tröja, skor och tog på oss"mössor" på huvet. Sen när vi kom in dit så vare på med sterila handskar och extra tjockt munskydd (patienten hade en smitta).

 

Ska fortsätta med matten nu, det går faktiskt ovanligt bra för mig med det nu, måste vara därför som jag är på såhär bra humör! 

 

 

Gammal bild på mig, Mathias och Jennilie från förra sommarn?


Årets första igelkott

Just innan jag for till Jenny så såg jag en igelkott på gården, första gången i år! Synd bara att dom är så rädda och springer iväg fort.

 

   

 

Nu ska jag lägga mig. Finns en dag imorron också, med tidig uppstigning!


Inne hela dan

Har inte varit ute någonting alls idag, inte bra. Har istället ägnat dagen åt att plugga matte, huvva. Fick en glass av mamma idag, för att jag kämpar med matten som hon vet att jag har svårt med.

 

 

Nu ska jag snart fara till Jenny och se film, hare bra!

 

 

 


Beautiful Disaster

 

Jag älskar hennes röst, lyssnade dygnet runt på henne förut. Är så avundsjuk på alla som sjunger såhär bra.


Less

 Trodde i alla fall att mina närmaste visste hur jag har det, men tydligen hade jag helt fel. Om och om igen måste jag berätta, men direkt efter så glömmer dom bort poängen varför jag är som jag är, och varför jag inte gör någonting åt det.

Skulle ha varit tacksam om de respekterade hur jag har det, men tydligen går inte det heller..

 


Tolv timmar

Åh den här sovmorgonen behövdes verkligen, sov i tolv timmar. Fast känner nu att jag är lite övertrött. Vid klockan två idag kommer Dessi hit, då ska vi göra klart allt på projektet! Innan det ska jag käka och se filmen "Yes Man" som mamma och pappa hyrde igår. Har sett den förr på bio, men filmer med Jim Carrey kan man se om och om igen!

 

 

Speciellt filmen "Ace Ventura" som den här bilden är tagen ifrån! (antingen ettan eller tvåan, kommer inte ihåg)


Valborg

Har nyss ätit och ska snart fara till Jenny. Senare ikväll ska jag nog bara ta det lugnt och lägga mig tidigt, sov inte mycket inatt.

 

Gårkvällen var bra. Var först med Emma en stund. For förbi majbrasan på campus och vart riktigt besviken! Det var en fjutt brasa, skämdes nästan. Senare for vi förbi till henne en sväng och fikade marängsviss.

 

När Emma skjutsade in mig till stan igen så träffade jag bland annat Karin, Jenny och Milla. Vi for runt till några ställen, men orkar inte skriva allt här. I det hela så var kvällen bra i alla fall! Jävligt skönt att man inte vart så bakis idag.

 

Hoppas att ni också haft en bra valborg.

 

 


RSS 2.0