Avskedsfika

Idag/kväll har vi suttit nästan alla i korridoren å några till i köket och fikat och tagit avsked av Aurora som ska tillbaka till Spaninen imorrn på morronen. Hon har vart här i Sverige å skeå i tre månader, kommer sakna henne å hoppas vi ses igen! Tiden bara rann iväg, tror vi satt runt 4 timmar.Nu blire lugnt me nån film å sen sova, känner mig väldigt tiired.
Sönda = vilodag

Hade en riktigt roolig kväll igår!! Skönt att inte bli för bakis heller, men många knop kommer ja nog ändå inte orka haha.

Hittade en bild på coronas hemsida från några helger sen på Sara, mig å Karin.

inte den chaarmigaste men glaa va ja iaf ;P


Nu kör vi!
Önskar er alla en trevlig lördakväll, för de ska jag ha!! Nu är ja klar å redo att fortsätta dricka ute i köket å sen vidare ut i dimman!

29e oktober

Igår vart en lugn kväll, vilket ja kände behövdees efter första veckan på praktiken! Satt å såg tv å snacka me några i korridoren. Och ikväll blire utgång me tjejerna!De är alltid så olika vad folk säger om när man firar halloween, tror dom flesta göre den här helgen men för mig blire nästa fredag här på villagatan, men huvudsaken man har kuuul! Åhh de är så rooligt att klä ut sig, bara man hittar kläder osv. Men hittar ja de ja vill så trorja att de kommer bli peerfekt!!
Köpt gymkort

Åhh så skönt att ja äntligen har tagi tag i träningen å köpt gymkort, kom nyss hem därifrån! kommer nog bli myycke armar även fast de är de tråkigaste, för de behövs haha.

Är ledig idag till sönda, så nu blire snart duschen å innan de ska ja ringa csn som kråånglar, har fått beslut om att få studiemedel för nån månad sen men ingaa pengar syns. Behöver dom när man inte jobbar någoting, pengarna från i sommar kommer inte finnas för alltid! Vilka stoora problem ja har va ;) haha


26e oktober

Nu har två dagar av praktiken varit och dom dagarna har jag gått med undersköterskan, idag äre sjuksköterskan som gäller och blir lite mer nervöst! men ska nog gå bra ändå.

Nu kommer ja ju även va me therese i princip all ledig tid på vardagarna så kommer inte bli mycke skrivet här tyvärr.

Hoppas ni får en bra dag, ska ner till stan nu å möta therese å senare till sjukhuset!


23e oktober

Idag har jag gjort myycke roligt, haft fullt upp hela dan! fast ta bort roligt och sätt dit "tråkiga-måste-göra-saker" haha. har i alla fall just satt mig i sängen å pustat ut, nyss dammsugat. For en sväng förbi några möbelaffärer också eftersom att ja är ute efter en bäddsoffa, men de är jäkligt svårt att bestämma sig och känns liite drygt att fara ända till ikea för en bäddsoffa, men fårse.

okej vart ett riktigt tråkigt inlägg så skriver inge mer haha.Imorrn äre första dan på praktiken, spännande å lite nervöst!Modell för en dag

Här är några av bilderna ja köpte idag!

Allstar

Sen drog några av oss till Ida för att göra oss iordning inför kvällen på Allstar. Lite ändrade personer som var där.

Åt först middag.

Josefin å Ida

Petra å Anna

Kattis å ja haha

Hela gänget!


Nu ska ja fixa mig lite iordning, ska bli sminkad och fotograferad med Josefin vid 11.


Boda Borg

Igår for jag på boda borg med några från klassen. Haha även om de blev ett litet missförstånd i början när ida glömde oss så gicke ju bra tillslut! Åhh de var så sjuukt kul ooch jobbigt. Var verkligen träning på smidigheten, snabbtänktheten, känseln (näre var kolsvart), konditionen osv. Men så länge man har ett taggat lag så blir allting kul, vilket ja hade!!

Boda borg i skellefteå ligger inne i bergen.

Såhär sere ut där man börjar i korridoren, tyvärr ville man ju inte ha kameran eller mobilen me sig eftersom att de bara skulle va ivägen!


Men oftare måste vi göra dehär, sist var flera år sen för mig.


Tung dag med ett tungt ämne

Känner mig helt slut psykiskt i huvet, har nyss kommit hem från en dag me studiebesök på fonus (begravningsbyrå) och sjukhuskyrkan. Där allt i princip handlade om döden, sorgen och lidandet. Väldigt intressant och lärorikt men även ett väldigt tungt ämne!! Blev så rörd och nästan tårögd när sjukhusprästen berättade om en mamma och pappa som mist sitt barn innan den hann födas, och hur mamman tillslut insåg och tillät sig släppa ut all sorg när dom hade en liten minnesceremoni och hade namngett barnet. Jag beundrar verkligen alla människor som jobbar inom detta (även om dem på sjukhuskyrkan inte endast får va me om händelser som vid livets slut), och det var väldigt intressant att höra hur dom klarade av allt och vad deras arbete innebär! Självklart får jag som blivande sjuksköterska även vara med om detta, men inte inte händelser som t.ex. minnesceremoni (att jag har hand om en om ni förstår).


Men som prästen berättade, "Ur det brustna kan något nytt växa fram". Och det får dom oftast även vara med om!
Shoes

Här är skorna jag köpte i söndags på skohuset.

Boda borg på fredag!

Har nyss haft på en ansiktsmask och duschat, så skönt å duscha på kvällen då man inte har nå mer planerat.

Åh vad ja längtar tills på fredag då några från klassen ska fara till boda borg!! Senare ska vi till Ida och fixa oss för att sen dra till Allstar och käka.Bilder från deras hemsida.

Sen nästa vecka och åtta veckor framåt så kommer jag ha sällskap här hemma av Therese eftersom att hon bor i Piteå (hon bodde här under förra praktiken också). Kommer nog gå lika bra som förra gången eftersom att man inte heller "jobbar" samma tider hela tiden (tänkte på min stoora lägenhet haha)! Skönt å inte va ensam vissa kvällar heller, slippa alla jobbiga tankar..


Bilder från gårkvällen

Nu har ja kommit tillbaka till skeå igen. Här kommer lite bilder från gårkvällen!
Först var vi tjejer där uppe + jenny hos sara, innan vi drog vidare till petro. Och senare på kvällen drog vi vidare till corona och dansade jäärnet, loovely!!

Nu ska ja snart lägga mig känner jag, eller kommer inte ha nå val kommer somna snart ändå haha. Så godnatt!


16e oktober

Gårkvällen var uunderbar å roolig den mesta tiden, tack alliihopa!! Visar bilder senare ikväll.

 

Idag har ja fart runt på lite olika affärer me Emma, hittade ett par varma och sköna skor och åt lunch på Victoria.

 

Nu ska ja lägga mig å vila ett tag, känner mig fortfarande seg i kroppen.

 


Överraskningstårta

De ja handlade inför igår var den här tårtan, men kunde inte säga någonting då eftersom att de var en överraskningstårta till Karin!!

Inte den finaste tårtan ja gjort, men me jordgubbar blir allt iaf gott haha ;)

Karin hade gjort kladdkaka med, så blev myche fika (+att ja hade redan ätit massa medans ja gjorde tårtan haha).

Jag, Josefin, Hanna, Sara och Jenny for till Karin igårkväll för att fira henne!!

alla utom jenny, som kom senare.


Nu ska ja börja göra mig iordning inför ikväll, då ja ska ut me dom bästa!!

 


såhär blev håret å färgen,färgerna går mer...

imag1416 (MMS)

såhär blev håret å färgen,färgerna går mer in i varann nu! inte mina riktiga lockar, men kul me lite variation. / taheri


Sitter hos frissan just nu å håller på fär...

imag1414 (MMS)

Sitter hos frissan just nu å håller på färga håret, charmig bild javet haha ;-) Senare ska ja fara å handla till en sak som ja kan berätta senare, är liite hemligt haha. / taheri


Kuul att internet till datorn inte funkar

Kuul att internet till datorn inte funkar, har ju alltid mobilen men ska ju till umeå imorrn å skulle gääärna vilja ha mina skoldokument skickade till mailen. Blev mycke umeå nu, men de är bara för att ja egentligen skulle till sundsvall förra helgen... å nu i helgen ska vi fira kaarin!! / taheri


Taktil massage

Idag har vi haft taktil massage på skolan, på rygg å hand. Sköönt är bara förnamnet å sånt borde man ju göra varje vecka haha!!


Bild lånad av therese, med henne å josefin på bilden.

Har nyss ätit hemmagjord potatismos å hemmagjorda köttbullar, det är såå gott men ändå blire inte gjort ofta. Och mina köttbullar vill aldri bli runda utan istället trekanter, fast de är ju me "mening" ;) höhö

11e oktober

Nu har ja äntligen lämnat in hemtentan å kan gå vidare, ska alltid tveka i sista sekund å känns allti som att man har massa slarvfel hur många gånger man än kollar igenom haha.

Har även fått veta min andra praktikplats nu, på klockarhöjden här i skeå. Sköönt de var iaf inte utanför, men en bit bort! Kommer va liite jobbigt mornar då de är 30 minus! Men ett stort plus är att kattis ska vara på samma ställe, än om de inte blir samma avdelning så är man allti nära varann.

Å idag fyller min älsklings Karin år, Graattis till henne!!

10e oktober

Var ett tag sen ja köpte den här skjortan å skärpet från h&m, men hade helt glömt att visa. Verkligen inte min vanliga stil, men nångång måste man ju pröva nått helt nytt!

Har även nyss bokat tid hos frissan nästa vecka, utväxten börjar synas å vill ev göra nånting me luggen.


9e oktober

Idag/kväll far ja tillbaka till skeå igen, känns både och. Kommer bli en jobbig kurs som börjar imorrn å här har ja i princip alltid haft folk runt omkring mig. Jag har väldigt lätt att dölja å ljuga om hur ja mår, men de kommer alltid ikapp när ensamheten faller in.

 


8e oktober

Ibland har man tur att få prata me dom där "fina" personerna, som inte endast bryr sig om regler och om sig själv å jobbet. Min farmor å farfar är ju kvar i Sverige sen början av augusti, blev missförstånd istället för 2-3 veckor innan dom skulle få visum så vare 2-3 månader (dom skulle egentligen till USA). Farfar å farmor far ju nästa vecka (hon usa å han iran) å vi hade tur att få prata me den "fina" personen på posten som lät oss hämta farfars pass (egentligen behövdes annan legitimation, vilket han inte har). Annars hade han inte kunnat åkt den redan betalda resan nästa vecka. Jag själv tycker att sverige ibland eller ganska ofta egentligen är alldeles för blinda å vi har så mycke regler så går nästan inte att göra lite som man själv vill, vilket oftast egentligen slutar bäst. Visst äre bra me regler, meen när man bestämmer regler så måste man ju även tänka från alla perspektiv å vinklar, inte endast dom vanligaste (nu tänker ja allmänt, inte på den här situationen). Är inte så jätte insatt, men av de ja vet så känner jag så.8e oktober

Nu har vi duschat ludde för första gången å han tyckte intee om de haha. Men tillslut så var vi klara å sköönt vare att äntligen bli torr.


Inte bästa bilderna, men han rör ju sig så mycke.

Nu ska ja äta å senare ska ja skriva klart referenser på hemtentan, rulla upp mormors hår å träffa karin.


sitter just nu i biosalongen me brorsan

imag1355 (MMS)

sitter just nu i biosalongen me brorsan, ska se Johnny english reborn. den förra var rooolig så hoppas på samma nu! blir ganska mycke mobilblogg just nu, men sitter nästan inget vid datorn. / taheri


ute å rastar ludde me (egentligen och) mag...

imag1354 (MMS)

ute å rastar ludde me (egentligen och) magda. snuuffen!


har varit på min gamla skola me jenny(haga...

imag1352 (MMS)

har varit på min gamla skola me jenny(hagaskolan), hennes syrra stod i cafeterian mummsii haha. kom så väl ihåg när man fick va där en dag å även allt annat när vi gick där inne. rooliga minnen haha ;P / taheri


körde just förbi där olyckan inträffat, en...

imag1340 (MMS)

körde just förbi där olyckan inträffat, en lastbil har vält. inte bästa bilden, men tänk så obehagligt att va me om de! som tur var så skadades ingen allvarligt. / taheri


Mot umeå

Godmorgon! Somnade väldigt sent igår, kring 5. Men nu ska ja snart fara iväg till umeå å bland annat äntligen få se hundeen! Tur att ja inte skulle sträckan ume-skeå för då hade ja fått vänta till 2-3 tiden idag pga en olycka.


bild från syrrans blogg.


Vissa misstag måste man ju lära sig av

Har varit hos josefin ikväll, å blev bjuden på goofika (som ja aldrii skulle tacka nej till!). Hon tvingade mig å se på per moberg eller vad han heter, huuvva kommer bli första å sista gången ja ser ett helt program me han haha. Han är så sliskig å ohygienisk å stör mig bara på han :P

När man cyklar till/från henne så tar man alltid en genväg på en grusväg, å när ja skulle cykla hem så vare kolsvart på vägen å har inga lysen på cykeln så träffade inte riiktigt rätt hur den svängde utan cyklade istället på sidan å i diket. Men som tur var så såg ingen miig haha.

Nu ska ja krypa ner under täcket å se nån film innan de är sovdags!


Fönsterfilm

Nu har jag satt upp fönsterfilm på ett fönster, vart riktigt nöjd å nu slipper ja tänka på att alla som går på gatan kan kolla in haha! Bara aandra fönstret kvaar då.Skönt att kunna sysselsätta sig me saker så slipper tankarna komma fram. Var fan inte ens nån vits att ja la ner heela min själ i vilket beslut ja skulle ta.


Kanelbullar

Har nyss kommit hem från luleå, tiden bara ruusa iväg men kändes verkligen behövligt att fara å göra nått, å speciellt me en av mina bästa vänner!

Vi köpte med oss nybakta kanelbullar påvägen dit också, suupergoda!!4e oktober

Har suttit me Josefin en stund idag på bibblan, faan att den sista frågan tar så lång tiiid haha. Nu tänkte jag sitta liite till me hemtentan å sen ska ja iväg till statiol å möta Jenny, hon ska köra från ume-luleå å tillbaka (jobbet), så tänkte va lite sällskap å vääldigt skönt att tänka på annat än vad ja gör i min ensamhet!


Inlagd gurka

Vaknade riktigt tidigt imorse å kunde inte somna om, så typiskt när man väl tänkt få sova ut! Fast finns ju också en anledning varför ja sover dåligt..

Har i alla fall testat på att göra inlagd gurka nyss, nu ska de stå i kylen ett dygn så får ja se hure blev tomorrow!Nu ska ja iväg till stan en snabbis å byta fönsterfilm, köpte lite för stor.


Min första praktikplats

Sitter just nu i skolan me therese och josefin och gör hemtentan, har bara liite kvar så känns skönt!

Har nu äntligen fått veta vars min första praktikplats ska vara (har två den här terminen, en på landstinget å en på kommunen), blev på medicin 3 här i Skellefteå! = "Specialinriktning för patienter med mag-tarmsjukdomar som ulcerös colit och Crohns sjukdom samt vård av levertransplanterade patienter." Så känns riktigt bra!

Hoppas nu bara att min andra praktikplats är i Skellefteå och inte utanför.


Buzzador

Nu är de inte mycke kvar av hemtentan som behöver göras innan jag är klar. Har tänkt att försöka göra de mesta klart idag så är man ledig hela nästa vecka (förutom imorrn förmiddag)!!

Och som jag har berättat förut så är jag medlem i Buzzador. Som är helt gratis och man förbinder sig inte till någonting, du får erbjudanden att prova olika produkter och det enda du behöver göra är att dela vidare till dina kompisar om produkten och sen berätta vad du och dina kompisar tyckte.

Har fått ett erbjudande på lovefilm att hyra filmer och tvspel gratis i två månader, hur många man vill. Är du sugen att testa så hör bara av dig (mina vänner)!

Om du vill bli medlem på buzzador, klicka här.


Har fortfarande ingen aning, åh varför kan ja aldrig bestämma mig.


..

Ibland är beslut så jävla svåra att välja, speciellt när de bara snurrar i huvet å ena sekunden vill man en sak å i nästa sekund vill man en annan.


RSS 2.0