Don't pray for an easy life, pray for the strenght to endure a hard one.

Hej!

Igårkväll tog vi lite ledigt från all artikelsökning, ja å Kattis drog till Josefin där vi testade olika drinkar, såg film (Requiem for a Dream, en RIKTIGT bra film om vad droger kan ge för konsekvenser!!!) å snackade. Det var verkligen en perfekt start på helgen!Stannade uppe ett tag i köket då ja kom hem eftersom att Jennifer var på besök (hon bodde här i korridoren förr), kul å höra hur allt går för henne!

Idag drog ja me Jennifer å några till till Stigs å fikade, treevligttrevligt!

Sen hare vart *tråk*(att läsa) på dan, å kom ganska nyss hem ifrån stan, ja å Kattis unnade oss pizza efter allt slit haha!

Älsklings Luddis

Vart så långt inlägg de förra så gör ett helt eget för min lilla bubbis Luddis!! <3

Självklart umgicks jag med han varje dag också!Gosnubben min! <3Helgen i Umeå!

Fastnade lite framför tvn efter maten, lätt häänt när man har gemensamt kök. De är ju både på gott & ont haha.

Tänkte berätta lite kort om min helg i Umeå!
Kom ju dit i torsdags å då for jag till min älskade mormor å hälsade på, man känner sig alltid lika välkommen å trygg i hennes hus!

Sen under fredagen så fick jag träffa Jennilie, kom ju till Umeå av den orsaken! Väldigt trevligt å kul att se henne som alltid!

Hon kom in till stan & till mig å vi hann me att va hos mig å snacka, fara till Waynes och äta lunch & kolla i nåra affärer. Senare kom även Melker förbi, då blev de en fika.

Fina Jennilie (jag tog kortet, som tyvärr blev suddigt).Bilderna lånade av Jennilie


På fredagskvällen och även under lördagdag blev de lugna gatan med familjen! Åt goovåfflor på lördan.Vi hade gäster på lördagen, så åt gomat å sen for ja vidare till Emmas syrra, drack lite å snackade!

Maten vi åt (syrrans portioner, lillätarn);


Blev mycke mat, men ja älskar maat så why not? ;) haha


Internet igen!

Åhh äntligen fungerar internet igen på datorn!! :D Lite tjorv på vägen men skulle aldrig klara de utan Kattis, Sebbe å brorsan haha. Tack!

Ska göra mat nu å sen berätta om helgen! :)
Snart har jag internet hemma igen!

Hej! Just nu sitter jag vid en dator i skolan, har än inte fixat mitt internet. Men ska alldels strax fara in till stan me Kattis å köpa en router, så jag ska fixa trådlöst istället (förr hade jag via internetsladd).

Imorrn börjar vi en ny kurs, C-uppsatsen(kandidatexamen). Som vi ska ha i tio veckor, ska bli kul OCH jobbigt haha.
Vårat ämne är ändrat, nu ska vi ha om våld inom vården, våld som är mot oss sjuksköterskor. Ska bli riktigt intressant eftersom att det är ganska vanligt förekommande.Blev tillslut att köpa den här jackan, fast i en storlek mindre. Ska testa den några gånger till hemma innan jag bestämmer mig helt, ena stunden är den ful å andra stunden är den snygg. De är inte lätt allting haha.
Hej! häruppe ser ni skylten ja beställt gr...

imag2170 (MMS)

Hej! häruppe ser ni skylten ja beställt gratis, min blivande skylt när ja är klaaaar! Igår kom jag tillbaka till Skeå, å tog med våran extra dator hemifrån men tyvärr passade inte sladden (ska köpa en ny imorrn). Helgen har varit väldigt bra, berättar mer om de imorrn! Har haft hemtenta idag å direkt efter så råka ja somna tills för en timme sen, smart som alltid ;P Hoppas ni haft en bra helg! :-) / Taheri


Hej! Sitter just nu på bussen påväg till U...

imag2163 (MMS)

Hej! Sitter just nu på bussen påväg till Umeå, kommer för att Jennilie har kommit upp å självklart vill ja ses näre inte blir så ofta (hon bor i Simrishamn)! Igår efter skolan var ja me Josefin å gick en långprommis me hennes kompis hund, riktigt skönt (men svettigt haha), saknar min å snart får ja se han igen!! Gjorde en god tjockpannkaka igår me, muumms! / Taheri


Vissa misstag lär man sig aldrig av!

Åhh väldigt smart av mig att se en film som gör mig rädd, att jag aldrig läär mig att ja inte kan se sånna filmer själv på kvällen :P Känns som att hon är här överallt å när som helst ska hoppa fram nånstans vid min säng haha! blir nog en seen kväll. Serien ja ser är "The secret circle". Vet att de är löjligt, men just hemska kvinnor/flickor är ja mest rädd för :P

Från dehär till att vakna upp, åhh fyy. Värst när man bara väntar på att hon ska vakna å kolla på eeen!


Jennilie ska komma upp till Umeå också, jag hoppas att ja kan komma ner å att vi hinner ses nån da!


Artonde mars

Hej! Fint väder idag med å de tackar vi himlen (eller vem de nu är vi ska tacka) för!!

Har ganska mycke som ja tänkt å göra idag, å även redan gjort. Men i några av dom sakerna ingår iaf att vara ute så de giillas!!


Bild på mig från i somras, då ja besökte Jennilie i Simrishamn.

Har nyss vart å handlat, nu ska ja skriva lite saker å städa, senare ikväll blire Zuumba.
Sjuttonde mars

Var ju på stan me Kattis idag, for sen till Ainas å åt lunch å fikade! Träävligt!

Nu ska ja snart gå till köket å göra nån maat.

Ceasarsallad

Örhängen

Hej! Äntligen har jag hittat sånna fjäderörhängen precis som jag allt har velat haft, där fjädrar å silverkedjor hänger brevi varann, om ni förstår haha :P Har fan inte vart lätt, men nu hitta ja de på Glitter!

Inte bästa bilderna, men visar bättre senare!

Gratis skyltar

Tips tills sjuksköterskestudenter!! Och även andra!

Hos Skyltmax kan man just nu få gratis skyltar! Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet dörrskylt, så skickar de skyltarna inom kort! Hurra!

Vi vill ha sool sool sool, meera soool!

Godmorgon! Sovit gott? :) Jag har, när ja väl somnade. Haha dumt kanske att dricka stark kaffe igårkväll.

Nu ska ja alldeles strax stiga upp ändå, blir att fara till stan med Kattis!


Lånar bilden av en i korridoren, var mycke ljusare ute än bilden visar.

Både igår och idag äre jättefint väder ute, runt 8-9 plus ute! Så igår efter skolan satt ja ute med Anna & Julia på gården i soolen, synd bara att de blåste en hel del så varje gång droppa de ner en liten "dusch" från taket haha!

Igårkväll for ja till Josefin, treevligttreevligt! :)
Sommarjobb!!

Åh nu har jag äntligen fått veta vars ja ska jobba i sommar! Blir samma ställe som förra somarn, på MAVA (medicinsk akutvårdsavdelning och endokrin) i Umeå!! Kommer jobba ungefär från mitten av juni till mitten av augusti, samma som förra sommarn.

Är glaaaad just nu!! :D

Men var lite roligt då ja skulle ringa å tacka nej i Skeå, ja ringde nummret som han gav(han som ringde mig tidigare i veckan) men då svarar en man me samma namn som säger att han bara har hand om sjuksköterskor å barnavdelningar haha. Nått gick fel där, men de löste sig iaf :PFast skänker en styrketanke till älskade mormor också, som har ramlat men som mår bra!14e Mars

Det var väldigt roligt å lärorikt för mig själv idag när vi tränade på bland annat samtal (om livsförändringar), synd de inte finns fler sånna här tillfällen!

Tiden rusar verkligen iväg, om 2-3 veckor så ska vi börja på C-uppsatsen(kandidatexamen), så idag har jag å Kattis bestämt oss för ett syfte/ämne "Orsaker till utbrändhet bland nyexaminerade sjuksköterskor". Kommer att bli något liknande, man vet ju aldrig om syftet kommer ändras senare lite.


En bild på mig sen i somras, nu börjar ja längta till sommarn!

Imorrn ska jag göra preciis de ja vill, är ledig hela dagen. Och kommer att göra den heelt ledig också, utan nå plugg. Ska troligtvis fara förbi till Ida också!


Mummsigheter

Ska alldeles strax lägga mig i sängen å se nån film innan ja ska sova. Måste bara tipsa er om något jäättegott. Än om ni säkert inte tycker att de ser eller låter gott så testa, utan att testa får man aldrig veta!Jag har i hallon, kiwi, lite vaniljsocker och MYCKE creme fraiche. Men man kan ha andra frukter/bär också. MUUUMMA!

13e mars

Hej! Har nyss läst lite om MI (motiverande samtal), för imorrn ska ja till KTC (sjukhuset) å vi ska låtsas att vi är på en hälsocentral me termin 1orna, där vi är sjuksköterskor å ska med hjälp av motiverande samtalsmetodik försöka hjälpa dom med ett problem (sömn, stress, alkohol, tobak, kost eller motion). Och vi ska även ta dom vanliga proverna/testerna som blodtryck, puls, vikt, längd, BMI, blodsocker, Hb osv.

Känns lite nervöst eftersom att vi aldrig fått tränat på samtal såhär förr (och enligt mig väldigt lite allmänt), men ändå väldigt kul å lärorikt!!

Tänkte visa lite av de ja köpt i Umeå;

Halsband ifrån Ur&Penn.

Linne ifrån h&m (liknande den ja köpte, min är tunnare)Kjol, h&m (har tappat bort min förra)


Dom där tre "sakerna" hade jag bland annat på begravningen.

Jag kan inte förstå att jag snart är klar med utbildningen, MINDRE ÄN ETT ÅR KVAR! Hinner inte ens fylla 23 år haha (är klar i januari).

Och känner även hur mycket jag har utvecklats sen jag började den här utbildningen både på grund utan den och av flytten. Ångrar mig inte ett dugg att ja flyttade till Skellefteå, har varit väldigt utvecklande för mig själv på olika sätt att flytta helt själv till en ny stad man aldrig besökt förr, där man inte kände en kotte!


Svårt beslut

Åh guu så svårt!! Har ju sökt sommarjobb i både Skellefteå å Umeå på sjukhuset, å nyss ringde dom ifrån Skeå ifrån kirurgen 2 om ja ville jobba där. Helst på något sätt vill ja ju vara i Umeå trots att ja måste bo hemma men samtidigt äre värt att chansa? Tänk om dom i Umeå aldrig hör av sig..

Jaja får tänka på saken, kanske höra av mig till Umeå. Är i alla fall i Skellefteå nu igen, kom hit igårkväll! Hämtade även ut tentan från förra kursen som jag klarade, känns sköönt!!

Dom här tre sakerna köpte jag i fredags;

Två sånna här ljuslycktor ifrån Indiska.

En skål ifrån Lagerhaus.Är hos mormor nu me syrran, skulle hjälpa ...

imag2139 (MMS)

Är hos mormor nu me syrran, skulle hjälpa henne me lite grejjer. Å alldeles strax ska vi äta semlor å kaffe, muuumms!! / Taheri


Begravning

Idag har jag varit på begravning, en väldigt fin begravning där bland annat barn barnen sjöng, de fanns ett fint bildspel å många fina tal!
Vila i frid A!

Har vart på stan idag me Jenny å köpt lite...

imag2128 (MMS)

Har vart på stan idag me Jenny å köpt lite grejjer som ja visar senare, bland annat lite saker till min nästa flytt! Efter det så mötte ja upp Sara, har käkat för en stund sen å nu äter vi tårta hos henne som hon gjort! Muuummsi!! / Taheri


Myys

Har myst me den här goingen en hel del idag sen ja kom hit! Brorsan hitta ett xbox me massa spel för ett jätte bra pris på blocket till miig (önskade mig xbox när ja fyllde år). Men var snäll å gav han nåra spel iaf haha!

Sitter just nu på bussen påväg till Umeå, ...

imag2101 (MMS)

Sitter just nu på bussen påväg till Umeå, har just börjat fart iväg. Idag hade vi ju utbildning i barn HLR på skolan, för spädbarn å barn upp till tonåren (när tonåren kommer så gör man samma som med vuxna). Vi lärde oss även hur man gör när barn sätter nått i halsen. Tycker att vi borde ha den här utbildningen varje halvår, så man påminns å hare färskt hela tin! / Taheri


Umeå today!

Godmorgon!

Håller på att snabbpacka lite just nu, ska fara till Umeå idag efter skolan.
Innan ja far till Umeå så blire ju skola å vi ska lära oss barn HLR!Igår bakade jag en paj till middag, broccoli- och ädelostpaj. Riktigt good!!
Sen fastna ja lite vid tvn i köket med några här, därför ja är lite sen me packningen :PKONY 2012

Kolla på filmen!!!


"KONY 2012 is a film and campaign by Invisible Children that aims to make Joseph Kony famous, not to celebrate him, but to raise support for his arrest and set a precedent for international justice."


KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.


Vilken jacka?

Börjar vela nu, har testat båda dom här två jackorna (båda ifrån Cubus). Förr var ja stensäker på att hellre den beiga men nu tvekar ja lite.


Måste nog fara in till stan å testa båda igen! Måste ändå kolla efter en svart klänning till lördag då jag ska på begravning. Så blir att fara till Umeå på torsdag!


Mitt kommande yrke

Jag blir alltid lika glad på mig själv när ja somnar fast ja vet att ja absolut inte borde! Vet inte vad de är men speciellt på morronen då ja tex vaknar halv 8 å vet att ja måste upp för att inte komma försent, ändå somnar ja om.

Har sovit 17-21 nu ikväll, de är också lyckat haha. Upp tidigt imorrn, fårse hur de går :PDen här bilden går runt på facebook just nu. Och det stämmer ganska bra, tyvärr speciellt på "What I actually do". Tycker att det är så synd att de ska vara så, att sköterskor kommer längre å längre ifrån patienten. Med det menar jag att de blir mer å mer att skriva på datorn å massa att ringa runt till, det tar tyvärr upp mer av tiden än att träffa patienterna. Och enligt mina egna tankar så kommer det nog inte att bli bättre, snarare tvärtom.

Tycker att det är hemskt egentligen att det är så! Enligt mig så finns det väl inget viktigare än att träffa patienterna?? Visst måste man göra saker runt om dom, MEN det ska ändå inte vara viktigare!!

Självklart tycker jag att det ska bli jättekul att gå ut och jobba snart, men det jag tycker är roligast och alltid kommer att tycka är roligast är att möta patienterna och anhöriga!
<3

Bilden är tagen i Thailand för många år sen!Bara en glimt i era ögon..
Kan krossa min sorg..
Bara ett leende på era läppar..
Kan fylla den med glädje..
Bara om ni är beredd att kämpa..
Ska jag hjälpa er..
Bara en kram av er..
Värmer mitt hjärta..
Bara att se att ni har det bra..
Kan göra mig stark..
Bara vårat blod..
Kan göra oss till syskon..
Bara döden..
Kan skilja oss åt..
<3


4e mars

Igår efter att ja å Kattis hade käkat på Monaco så for vi förbi hemmakväll å köpte godis å sen drog vi vidare till henne.

Såg dom här två filmerna, båda väldigt roliga!!Idag har de blivit en slappsöndag för de mesta, men fick lite spring i benen så gick en prommis å hade tänkt få ut all min energi men blev lite svårt med den halkan som är ute :PSay goodbye to gravity and say goodbye to death, hello to eternity and live for every breath

Hej!

For på stan me Kattis tidigare idag, hitta lite småsaker till köket som av nån koonstig (eller inte??) anledning alltid försvinner!!! Visst ja älskar ofta att bo i korridor men blir också ofta jäävligt less att kökssaker för mycke pengar försvinner, äckliga lukter och smuts i köket. Men sånt får man väl ta I guess.

Hittade också en fin vårjacka, har vart ute efter nån sen förra våren men aldrig hittat nån ja riktigt gillat. Men nu hittade jag en på Cubus, köpte den för att testa lite mer här hemma. Vad tycker ni, snygg/ful?


Fina flaxarmar va, ville ha en lite bättre bild ;P

Nu ska ja fixa mig lite snabbt för att sen fara in till stan me Kattis å käka, sen eventuellt blire bioo.
Hoppas ni får en underbar lördakväll!


3e mars

Godmorgon!

Guu så skönt väder de har varit de sista dagarna, eller inte underlaget men temperaturen haha. Slask gillas inte så mycke.
Den tiden på dygnet då godis är som godast är just nu, på morgonen! Men även den värsta för tänderna, ändå kan kan inte hålla sig :P
Idag ska ja va me Kattis, fårse va vi hittar på! Kommer troligtvis bli en lugn helg!RSS 2.0