30e November

Idag efter praktiken for jag direkt till Kattis och blev bjuden på hemmagjord pizza, mmm! Tack.



Har inte för så länge sen kommit hem å nu börjar ja känna att tröttheten kommer ikapp, så mycke nytt varje dag så man blir helt slut. Så ska försöka varva ner nu å sen sova!


29e november

Åh idag vart ja inkastad i någonting jag aldrig gjort förut, ta emot en person (som bor där) som nyss kommit från sjukhuset me massa papper, nya mediciner osv. Haha hur ska ja kunna veta hur man gör, genom att gissa?
Men då äre iaf tur att snabbtelefonerna finns ;P haha.

Här nedan är en bild på Jennifer, miig, Aurora och Besa! Sista dagen innan Aurora skulle hem till Spanien igen.


Nä nu ska ja se nån film å sen försöka sova, godnatt!


Snöig 1a advent

Å så skönt, nu ska ja hoppa in i duschen snart å sen lägga mig i sängen å slappna av.

Snön kom tillbaka i lagom tid, idag på 1a advent! Synd bara att den valde att börja komma just när ja skulle cykla till gymet haha.



Åt en supergod saffranssemla idag från stigs (synd bara att ja var tvungen å förstöra den för att gräva ur mandelmassan)!

Nu är datumen för julfesten bestämd också (vi får ett visst antal pengar varje år av skebo och de som blir över använder vi till julfesten), men självklart å typiskt så äre samma som förra året, att de blir på just den dan ja inte kan. I år den 10e december då en i klassen fyller 30 å Sara ska hälsa på här (vilket blir fel ändå om ja skulle gå).

Men finns säkert rester kvar och senare på natten när man kommer hem kanske man kan ta sig ett dopp i badtunnan!

Dont say "go away" if your heart is saying a wise "I forgive"
Dont say "I forgive" when your heart is saying a wise "go away"

- Paulo Coelho



27e november

Så typiskt att de inte ska finnas plats där man är inställd på att äta haha (gick inte att boka bord) så fick bli allstar istället, men klagar inte!

Hade en rolig utekväll igår med bra sällskap och musik.


alla + jennifer, haha inte finaste kortet men tyvärr den enda!

Snart ska Carro flyga hem igen så nu ska vi dra till Stigs och fika innan. Fårse vad som händer sen!


En sväng på stan

Har nyss vart på stan me tjejerna här i huset + Carro. Fick me mig hem lite nödvändiga saker och några örhängen.


dom här + ploppar som ja aalltid tappar bort haha.

Nu ska jag börja göra mig iordning och om nån timme ska vi iväg till "The Bishop Arms" och käka, tillbaka hit sen och sedan vidare till Travven.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll! :)


Donationskort

Igår for jag föbi apoteket och tog äntligen tag i det och skaffade ett donationskort. Har alltid ändå sen ja visste att den fanns vetat att jag ska donera både till transplantation och för forskning. Tänk om det skulle hända ens familj/närmaste någonting och ett organ skulle behövas, då skulle man vara väldigt tacksam över att det fanns tillräckligt många som donerat så att den personen överlever. Därför känner jag och har alltid känt att jag själv vill hjälpa andra, varför vara "envis" och inte istället känna att min kropp kan fortsätta hjälpa människor även efter döden!



Varför jag tycker att det är viktigt att även att kryssa i att dem kan använda mina organ till forskning är självklart för mig, då kanske inte den där personen behöver tex en ny njure eftersom att många har skänkt sin kropp till forskning som redan kommit på att minska risken för just den sjukdomen osv.



Här kan ni läsa mer och anmäla er!


26e november

(nästan) Godmorgon! Vaknade för nån timme sen å ooj så skönt haha.

Just nu håller jag på att leta recept på julkola, varför kan jag inte säga men its a greeat idé! Lyssnar samtidigt på Rihannas nya album "Talk that Talk", niice.




Snart ska ja iväg till stan å senare blire stoorstädning här!




25e november

Åh äntligen är de helg och man kan äntligen slappna av för ett tag!

Ikväll har Carro kommit hit på besök över helgen (hon bodde här i korridoren förr, nu i sthlm). Är alldeles för trött för att hitta på nått ikväll förutom att titta förbi dom andra ett tag. Kommer nog bli en tidig kväll.

Idag har jag äntligen fått gett (2) intramuskulära injektioner för första gången och mer hoppas jag att de blir! Liite läskigt första gången att/om man ska nudda benet.




Å snart äre första advent men all snö har försvunnit, försökt att få lite julstämning med att ta fram julstaken och julmusik men vafaan omöjligt utan snö!


24e november

Ligger just nu å döör lite smått framför tvn me therese och chokladbollssmeten. mmmummsss!

Å javet, de ser inte så gott ut haha ;P


Imorrn är sista dan på praktiken för den här veckan, vill inte att tiden ska gå så foort!!


Ricinolja

Jag har ju ganska långt hår men skulle gäärna ha längre så ska testa "Ricinolja" som ja fick tips av via facebook, den ska tydligen göra så att håret växer snabbare (ca 5 cm/månad). Låter inte så mysigt att den egentligen används som lexeringsmedel haha, men har läst mycke och kollat där folk skrivit att de funkar så de skadar ju inte att testa! Kan även användas för att få längre ögonfransar.



Varje gång innan man tvättar håret så ska man massera in oljan i hårbotten (har även läst att man kan blanda lite i hårinpackningen), sen skare verka 30-60 minuter. Och efter de så schamponerar man som vanligt.
Finns att köpa på apoteket och hälsokostaffärer.

Så ska testa de så kommer resultatet senare ifall de blir nån skillnad eller ej!



22a November

Igårkväll satt ja å Therese och spelade yatzy vääldigt länge och mot slutet varte lite flumm och oseriöst haha, var vääldigt trött.

Men den här listan är den eenda och den rätta ;) (ooor?)


Idag var första heldagen på praktiken och även första gången jag träffade min handledare. Det känns jättebra allting förutom att de är så kort tid där(+ att de är liite segt)! Imorrn får jag sovmorron och börjar ett som tur är, råka somna en timme nu ikväll så lär inte somna på ett taag.


Snöö

I söndags var jag bara hemma me syrran å såg film och dammsugade, tvättade osv eftersom att mammi och pappi vart i sthlm över helgen så att dom slipper allt sånt när dom kom hem!

Sen kom även första snön och åååh vad jag har läängtat!!


Första snön för Ludde me!

I Umeå ville inte snön stanna men här i Skeå så finns den kvar på marken, myyys!


Idag har jag vart på första dagen på praktiken men får inte möta min handledare förnst imorrn. Verkar då än så länge va ett bra ställe, bara liite för långt bort haha och för mycke uppförsbackar.

Har även upptäckt nyss att min lampa i hallen fungerar (åååh), försökte få loss glödlampan förra veckan utan resultat. Har trott att ja måstat bytt glödlampa, och har inte haft på den på ETT HALVÅÅR!

Nu ska ja lägga mig i sängen å se tv me Therese och smälta alla nya intryck från idag.


sitter å käkar

imag1618 (MMS)

sitter å käkar pizza me jenny, magda å Jessica. soom ja längtat heela veckan! haha. hoppas ni får en bra kväll :-) / taheri


19e November

Idag har ja vart på stan me Pernilla å hennes going (som ni kan läsa längre ner). Kollade runt på affärer och snackade, fikade osv. Väldigt kul eftersom att sist vi sågs var i somras! Fick även med mig hem ett fordal till mobilen.


Sånhär fast inge mönster utanpå.

Nu kommer snart Jenny hit och sen ska vi (å Magda, Jessica och Jonathan) käka. Later blire basta och senare kommer även Sara hit! Så fårse vad kvällen bjuder på, men ja känner mig ganska slö så blir nog inte många knoop haha.


Gårkvällen

Igår när jag kom fram till Umeå mötte syrran, Jessica och Ludde upp mig på busstation och tillsammans gick vi hem och åt. Tack för maten tjejer!


Me and Karin

Senare kom Karin hit och vi hade en heel del att snacka om kan jag lova, de var länge sen vi sist var me varann själva. Vi såg även en favoritfilm för mig, Ace Ventura (den andra). Och senare en annan favvofilm som ja såg me M & J, Harold and Kumar (den andra).


är på stan me Pernilla å lillan Sofi nu

imag1616 (MMS)

är på stan me Pernilla å lillan Sofi nu, just nu sitter vi på kafé station å fikar. / taheri


17e november

Åhh äntligen kan ja pusta ut å försöka varva ner för att sova. Har jobbat kväll idag och sen har ja vart tvungen att laga mat, packa och göra lite skolgrejjer. Sista dagen på den här praktikplatsen imorrn (medicin 3)! Känns både och, skönt för att då vet jag att de är närmare jul å kanske liite ledighet men tråkigt ändå eftersom att de vart så kul.

Men nu ska ja försöka stressa ner å sova, ska upp tidigt imorrn. Sen när ja slutat blire att fara till Umeå! Godnatt.


Hype by Mood

Sköönt å va ledig idag me, behövdes verkligen! Har nyss vart å hämtat ut ett paket med hårstylinggrejjer i från smartson. Jag blev utvald som en av deras testpiloter, ska testa "heat protection" och "curl booster" från Hype By Mood.



Nu ska ja sätta mig å försöka göra klar en skoluppgift och sen städa upp lite här!


15e november

Så fort var helgen förbi, och nu är jag ledig i två dagar. känns att de behövs när de första som händer när ja lägger mig i sängen när ja kommi hem är att ja somnar. Har varit en väldigt rörig och stressig men roolig dag idag! bla fått dra ett pleuradrän och en cvk.

Och jag fattar inte hur man kan tappa bort såå mycket, först ett "knipps" däre står Termin 4 och sen en klockan som man hänger (å fler saker, viiktiga saker). Måste ju va att man slänger allt me kläderna haha. Men har aldri tidigare tappat bort nå saker me kläderna!


såndär fast mörkare, så såg klockan ut.

Nä nu ska ja gå till köket å fixa middag, hoppas ni har/ haft en bra dag :)

...

Åh helt plötsligt blev aaallt jobbigt,jobbigt å jobbigt. Tur att ja ska praktisera hela helgen så ja slipper tänka på allt!


Bread

Bröden ja bakade blev suupergoda!!




Har nyss kommit hem från gymet så ska hoppa in i duschen nu å sen lägga mig å döö en stund i sängen. For även förbi skolan en snabbis å fick veta att ja klarade hemtentan, skööönt.

Mycke går bra just nu å vissa delar av mig är glaad å lycklig, medans andra delar är tvärtom.


10e November

Var ett tag sen ja skrev nu igen, men som dom flesta vet så är ja på VFU på sjukhuset just nu så har fullt upp me tankarna där och att ha all energi där! Men de går bättre å bättre, riktigt kul att märka framsteg själv!

Nu börjar man känna att den riktiga kylan är påväg, var iiiskallt imorse men solen har då kommi fram nu. Om de är sant de ja läst så kommer de dröja innan snön kommer. Sköönt när man cyklar, men de lyser då upp å blir mysigare ändå ist för dehär skittråkiga mörka miljön. Så snön får mer än gäärna komma för mig!=)



Idag är jag ledig eftersom att de blir jobbhelg istället, har hunni vart på mittbedöming imorse som gick bra och latat mig framför tvn me Therese, nu tänkte jag börja baka bröd.

Hoppas ni får en bra dag :)


6e november

Har varit å käkat på tatung idag me linda, jenny å jennifer. Å innan det så bakade vi cheesecake me blåbär. haha eller vi och vi, jag satt å kolla på å åt från slevarna.



Sen nu ikväll så har vi sett film, "Footloose", den äldre versionen. Älskar dansfilmer!!

Nu blire soova, godnatt.


Gårkvällen

Vaknade gaanska sent idag (fast inte så sent som nu haha), men hade en jäävligt rolig kväll igår!! Var först här i köket å träffade många nya ansikten vilket giillas, senare drog vi vidare till allstar å sen hit igen.

Direkt ja gick ut ur dörren såg ja dehär.



liite bättre bild på mig, men inte så lätt att va seriös när man är fullis.

Jag tog tyvärr inga mer bilder, fårse om nån lägger upp sen.



Lets goo!

Såhär ser jag ut ikväll, blanding av hippie/flower power/eget haha.



Märkte nu att ja har olika sockar haha oops.

Nuu kööör vi!!

4e oktober

Har nyss kommit hem från sjukhuset. Har varit jätte kul idag för ja har gått me den gula sköterskan, hon sköter alla injektioner å infusioner så har haft fullt upp me de (vilket ja behövde träna på), satt PVKer och ett PPD (för att kolla om man har tuberkulos). Helt enkelt jääättekul å lärorikt!!



Nu ska ja snart hopp in i duschen å fixa till mig inför ikväll, är riktigt taaggad!!




2a november

Åh så skönt att få jobba kväll imorrn på praktiken, både jag själv å kroppen har längtat till en soovmorron! Känner att ja håller på bli förkyld så har inte blivit många timmars sömn när man måste upp halv sex å har svårt å somna (vilket gör förkylningen å tröttheten värre).

Å tiden bara rinner iväg på praktiken, snart äre bara halva tiden kvar på sjukhuset. Skulle gäärna haft 1-2 veckor till. Men kul är det!!




RSS 2.0