28e Februari

Nu har vi börjat en ny kurs, den kommer nog vara väldigt intressant (folkhälsa och primärvård)! Det enda som är väldigt negativt är att vi har mer streamade föreläsningar än rikiga föreläsningar just för att vi ska ha samma information som dom i Umeå. Streamade föreläsningar är videor där lärarna spelat in sin föreläsning å man kollar på datorn.

Igår efter skolan for ja å Josefin till stan en sväng, hittade lite smågrejjer.


Sockar från h&m, Linne från JC, BH från Cubus.

Nu har ja nyss dammsugit å ska snart he in kläder i tvätten. Måste ut en sväng också, är 3+ ute!!


Latgrisar är vi allihopa (ibland)

For ju till Ida igår å hennes kompis hade fest, var riktigt trevligt! :) Sov även över hos henne så har inte kommit hem för så länge sen.

Nu ska ja lägga mig i sängen, käka godis å se film! Veet att ja borde vara ute haha men har verkligen ingen energi till de :P


25e februari

Gårkvällen var rätt lugn, satt me några i köket ett vääldigt bra tag (runt 8). Ja var nykter eftersom att ja ska me Ida till en fest ikväll. Än så länge känner ja mig hyffsat pigg trots liten sömn, så får hoppas de håller :P

Nu ska ja hoppa in i duschen å käka, fixa mig lite å sen iväg till systemet å Ida!
Biljard

Åh så skönt, har tre dagars ledighet nu å inga måste på hela helgen!!
Gjorde tenta igår å börjar nya kursen på måndag.

Än så länge har jag bara tagit de lugnt idag å njuutit! Ska fara till Josefin en sväng snart å lämna nå saker, passar nog på då att gå en prommis.

Igår efter tentan kom några från klassen hem till mig, vi drack lite å gjorde oss iordning å se drog vi vidare å käkade på Tatung (Kinamat). På samma ställe finns det en Pub (Old Williams) som vi drog till sen å spelade biljard!Har ett svagt minne av att ha testat biljard för läänge så början var väl inte så bra (för min del) men efter ett tag kom man mer in i det iaf haha.


Nu får ja äntligen äta min seemla! Sitter ...

imag2082 (MMS)

Nu får ja äntligen äta min seemla! Sitter hos Kattis me henne å Ida å fikar. snart blire pluugg. /Taheri


Semleedagen!

Idag när ja for hem från bibblan så svängde ja förbi Stigs (ett cafe) å köpte 2 semlor till mig å Kattis, men får ju inte ätas förnst ikväll. Ja som inte är så duktig på att hålla mig när ja vet att de finns i min närhet haha.

På torsdag efter tentan kommer några från klassen hit! Så måste se till att städa, så att dom vågar komma hit igen haha ;P

Saaknar min bubbisbullee!!


Helgen i Umeå

Så nu ska ja berätta lite kort om hur min helg i Umeå var, mest i bilder!

På fredan for ja till stan å träffade Pernilla, åt lunch där å snackade. Väldigt trevligt, som vanligt! :)


På lördadag så var ja på begravning som ja skrivit om tidigare. Tung dag!

Kvällen spenderade jag hos Karin me henne å Lisa (hennes syrra). Vi såg på melodifestivalen å nån film, käkade gotte å snackade.


På söndan när ja vakna å kollade ut möttes ja av uunderbart väder (dehär ser ja ut från fönstret)!!


Så när Saris hade slutat jobbet så drog jag, hon å syrran till mormor å åkte i backen å drack varm choklad!
Vi tog även me oss gullhundarna Ludde å Meja!


Domhär två bilderna nedan är taget me min mobil, tror nog de var för kallt ute för den mesen :P tyypiskt mobilerna idag!


Sen när vi kom hem så var mormor hos oss å vi firade mig å syrran (jag 22 år å hon 15 år)!!


Presenterna som ja å syrran fick tillsammans!


Som ja skrivit tidigare, fick dehär nedan av mormor! Tack! Tyvärr kunde ju inte rosen följa mee.


På måndagen så var ja me Emmis, fick bland annat se hennes nya fina lägenhet!Är du smartare än ett förskolebarn?

Klura på den här ;)

Ny header!

Fan va dålig ja är på att ta tag i plugget haha, men har iaf bytt header nu (javet att den inte blev perfekt, men fattar inte hur man ändrar dom vita kanterna och gör den bredare)!

Bättre/sämre än den förra?

Den innan;


Tog en ordentlig sovmorron idag, stängde av mobilen inatt så inget kunde störa mig (och så att mobilen fick vila)!


Födelsedagspresenter

Här har ni bilderna på presenterna jag fick av dom snäälla klasskamraterna!!Har de mesta av presenterna ifrån familjen + mormor i Umeå men av de ja kom ihåg så fick jag en handduk, pengar å blommor (som ja tyvärr var tvungen att lämna i Umeå) av mormor. Två tavlor av min syrra, ett presentkort av brorsan. En kaffepress, tekoppar, tekanna, ett xbox, underkläder, kläder, smycken, smink, hudprodukter mm av mammi å pappi.

Tack snälla ni!! Och självklart alla ni andra som grattade mig! <3


17e Februari

Hej! Skönt nu är de helg (tänkte jag först) tills ja kom på att ja måste plugga.. Har en tenta nästa torsdag så kommer nog inte bli så mycke skriv här tyvärr, känner mig lite smått stressad!

Klarade i alla fall tentan på förra kursen och fick vg på den största inlämningsuppgiften (IVP), så det känns jättebra!!
Hoppas inte städningen slutar sådär, man vet aldrig med min "tur".

Nu ska ja städa och sen tänkte jag (lite sent) visa det jag fick av mina klasskompisar i födelsedagspresent!
16e Februari

Har varit vääldigt seg me att skriva om helgen men väntar på att Sara ska skicka bilderna ifrån söndags, blir lite roligare då!

Idag å igår har vi lyssnat på flera redovisningar om olika psykiska sjukdomar/ohälsor och olika funktionsnedsättningar och handikapp. Vääldigt intressant å lärorikt men mycket att ta in så känns lite tungt i huvet just nu.


Åt morötter å dipp till tvn med Anna (inte godaste bilden, men va inte så kräsen).

Såg även två program ganska nyss, ena om Maniska samlare och den andra om personer med tvångstankar. Passar perfekt till kursen som vi har just nu (båda var på kanal 9)!


Buzzador

Jag är en Buzzador och det innebär kort att jag är med och marknadsför spännande varor och tjänster. Just nu är jag med i en kampanj för; Dove Nourishing oil care express intensivbalsam och har delat ut prover till mina kompisar, så får se sen vad dom tyckte också!


Såhär står det om produkten;
"Du är inte ensam om att ha torrt och frissigt hår. Prova det första intensivbalsamet som ger tre gånger mer näring än ett vanligt balsam. Resultatet är ett mjukt, glansigt och välmående hår."


Om någon vill veta mer eller också bli medlem och få testa prover som jag gratis så skriv eran mejl så får ni ett sen av mig med mer information!


14e februari

Hej, glad alla härtans dag alla mina älskade vänner!

Idag har väl inte vart roligaste dagen men har vart så fint väder (endast -1) så har iaf hunnit med en promenad med Josefin!Ser mörkt ut på bilden men de var mycke ljusar ute.

Berättar imorrn om helgen för nu ska ja se Mot alla odds (missar alltid näre går på tvn haha) å sen sova!


Har nyss kommit hem till Skellefteå! Köpte...

imag2063 (MMS)

Har nyss kommit hem till Skellefteå! Köpte sushi påvägen hem som jag äter just nu å ska snart vidare till Kattis. Hoppas ni får en bra ikväll! / Taheri


Var hos karin igårkväll

imag2023 (MMS)

Var hos karin igårkväll me henne å Lisa å hade massa gotte när vi såg på tv! Idag har jag inte hunni gjort så mycke men tänkte snart dra ut i de fiina soliga vädret! Senare ska ja träffa Sara å sen fira mig å syrran! / Taheri


Begravning

Idag har jag varit på begravning, så kommer inte skriva så mycke mer idag. De fina me dom flesta begravningarna i Sverige är att man håller sig mest till att komma ihåg, prata å gå därifrån med dom fina å glada minnena av personen! De är inte förnst nu som ja riktigt inser att du inte är kvar bland oss längre, men jag är säker på att du har de bra där uppe E! Vila i frid! <3 / Taheri

Fredag

Idag ska jag träffa Pernilla på stan, kommer bli treevligt!!

Sitter just nu vid pappis dator så har inga bilder tyvärr.

Men igår hade vi den bästa föreläsningen som vi nånsin haft enligt mig!! Vi pratade om "Det goda samtalet" men kom även in på annat som tex olika typer av misshandel. Den vanligaste misshandelformen är den psykiska som tyvärr är svårare att upptäcka än tex den fysiska. Vääldigt intressant!!

Fick lära oss mycke om tex att "det är inte att man säger utan hur man säger det och att man är äkta" (i ett samtal). Fick många nya tankar, tankrsätt å vinklar i hur man kan ha ett samtal.

Och även att man alltid ska tänka i banorna att "man alltid har ett val" fast med olika konsekvenser. Men även om man måste, borde, ska... så behöver man inte!

Och massa mer, men somsagt en väldigt lärorik dag och föreläsaren gjorde det väldigt intressant!

Var även och lyssnade på BRIS och ämnet var "psykisk ohälsa" hos barn och ungdomar. Läs mer här!
Kommunerna runt om i Sverige ger 5,3 eller 0 kr till BRIS per barn och år, Skellefteå kommun ger 0 kr. Är inte barnen och barndomen en av de viktigaste "sakerna"?!

Cirka 80 % av samtalen är av folk som bla busringer, bara vill lyssna osv. Blir så galen å ledsen när man pratar med vissa barn/ungdomar som inte har insikten av att det finns dom som hare värre (pratar inte om dom under 12 år å syftar på busringningarna).

Dom berättade bland annat att ofta så frågar man barnen "Hur har dagen varit?" Och svarar dom "bra" så antingen slutar man där eller så frågar man "vad är det som har varit bra?". Ofta glömms frågan "vad har varit dåligt idag?".

Allmänt i Sverige är vi duktiga på att fråga "hur mår du?" men oftast går folk inte längre å oftast hör man "bra", det är inte många som tex följer upp å säger "är det verkligen bra egentligen?". Ofta är det mer en artighetsfras att fråga varandra om hur man mår.

Men som sagt en väldigt intressant dag vare igår!


Onsdags

Nu är jag i Umeå! Och som vanligt vaknar man tidigt nu när vi har en hund haha (vaknade 8).

I onsdags efter skolan så for ja me Therese, Kattis, Josefin å Ida till Stigs å fikade å firade min födelsedag å helt oväntat så plockade dom upp massa paket. Åhh ja som älskar att öppna paket haha, taack så mycke tjejer!!Ska visa bilder sen när jag kommer hem till Skeå igen. Fick två koppar, en bricka, servetter och te!


Eddahallen

Idag efter föreläsningen så for ja till Eddahallen med Ida (badhuset heter så här). Kändes att de var ett tag sen man siimma sist haha.

Källa till bilden.

 

Men riktigt skönt vare efteråt, å me lite bastu på det så bleve super!!

 

Nu har ja nyss kommit hem, ska gå å göra nån mat för som vanligt när man har badat så blir man vrålhungrig!

 


Gårkvällen

Eftersom att ja kom på vid typ 4-5 igår att ja ville ha tårta så bleve en vanlig men god prinsesstårta! Några i korridoren å i klassen kom å käka, hade inte riktigt förberett me proslin å bestick med de gick ju bra tillslut haha.

Fick ett fint gratulationskort av Kattis också å schampoo, tack så mycke!

Senare for jag å Kattis till Olles å intog lite alkohol, väldigt bra avslut på födelsedagen!

Blir mer firande i helgen med familjen då jag ska till Umeå och då min syrra fyller år nästa måndag så firar vi båda i helgen!

 

Nu ska ja snart kliva ur sängen å göra mig iordning inför the schoool.

 

 


Idag fyller jag år!

Idag är det ingen vaanlig dag för idag är det min födelsedag!! :D

Haha inte för att det känns så speciellt eftersom att ja fyller 22 år, men tårta ska jag då äta å bjuda på iaf!

Fick ett gratulationskort av familjen idag också.

 

Haha de var december -10 då ja, mamma å syrran bakade pepparkakor. Skulle verkligen visa att vi hade bakat så vi hedde mjöl på kinderna haha.

 

Senare ska ja ut me Kattis å ta nån öl, kommer bli en bra födelsedag!

 


Seven Pounds

Ska sätta mig å lyssna på lite streamade föreläsningar å sen vid tio blire filmen "Seven Pounds".

Se den om ni både har eller inte har sett den!
Den går på 3an ikväll.
Lovely sunday!

Idag har varit en riktigt lugn å slapp dag, precis som söndagar ska va!

Blev så jävuulskt sugen på en rostbiff- å potatissalladsmacka igårkväll efter allt fikande (varför har ja ingen aning haha) så var tvungen att fara å handla å äta de idag!Reaally nice kan ja lova!! Finns de nå godare än mat? ;) haha
TV å fika

Har varit helt slut å trött idag sen vi kom hem, tar mycke på krafterna att vara ute å gå i den här kylan!

Ikväll har ja kollat på melodifestivalen å James Bond - Goldeneye (nästan hela) me några kompisar, Jennifer bjöd även på fika. Känns trist att hon ska flytta ut härifrån imorrn!

Ser inte så fint å mumsigt ut på bilden haha, men kan lova att de vare!


Nu ska ja lägga mig i sängen å se fortsättningen av Goldeneye å sen försöka sova. Godnatt!


SM i vintersimning

Gårkvällen var trevlig å rolig! Fast nu har en redan fart å snart den andra, kommer bli lite tomt ändå.

Idag har ja vart me Anna å Julia och kollat på SM i vintersimning som var här i Skellefteälven. Såg iinte skönt ut med tanke på att de var -30 ute haha, men är ju frivilligt så!Vi satt i snön å drack varm choklad!

Även om de var kallt ute så äre oftast då som de är som finast!

For sen å kollade på innebandy å nu sitter ja inne i värmen å dricker te me mjölk!

 

Här är en video på vintersimningen!

 


Ta vara på dina Nära och Kära

Har aldrig haft någon som varit nära/haft något bekant som inte klarat av en stroke på länge, och nu är det helt plötsligt två stycken på två veckor!
Vila i frid E & A!

Det gäller att ta vara på Nära och Kära som om det vore sista dagen! Man vet aldrig när något händer, oavsett orsaken till dödsfallet. Man har ingen aning om när dagen tar slut.
3e Februari

Snart ska ja iväg å göra min andra interju på två dar. De är intervjuer som socionomstudenterna gör, och klart man är snäll för man vet aldrig om ja behöver nå folk till samma sak sen! ;P haha. Den ena var om mobilanvändande å den andra är om facebook.

Blev tom bjuden på fika igår av Vanessa för att ja ställde upp, snällt!
Ikväll blire avskedsfest för Jennifer å Jenny, på lörda & sönda flyttar dom till Umeå!

Om tre dar fyller ja år! Fast 22 är ju inte lika kul som tex 20 haha.Recept på hemmagjord glass

Här är glassen som jag gjorde igår + kiwi. Den blev riktigt god!Hemmagjord glass(GI glass):

* Vispa först 4 äggvitor hårt, man ska kunna vända skålen uppåner utan att det rinner
*Vispa sen 4 äggulor tillsammans med 3 msk honung eller 5 dl sötningsmedel
*Sedan vispar man 2 dl grädde, nästan lika hårt som äggvitorna. Tänk på att det inte ska bli smör!
*Blanda tillsist ihop allting noga och he gärna dit lite frukt eller nötter, och sen in i en burk och i frysen några timmar!


Har haft endel å stå i i idag med bland annat plugg, städning, tvättning mm.
Nu ska ja snart till travven (studentpub) me nå kompisar!
kommer bli iiskallt, -16 ute just nu!

RSS 2.0