2 resor bokade idag!

OOH IM HAPPY!! Har idag bokat två resor som jag ska göra i sommar, WIHOOO!!!
Vilka får ni reda på närmare, kan säga att det är inom Sverige båda två!








Alltid snyggt me halvbränna

Första gången ja grillat här i Skeå för i år, med Anna & Moa. Vart mer än MUUMMSIGT!




Har vart riktigt fint väder här hela helgen så idag har jag också suttit ute i solen i princip hela dan! Men de konstiga är att jag har blivit bränd och fått färg haha. Just för att jag brukar aldrig bränna mig i svensk sol (händer högst 1 gång per sommar) och brukar ta låång tid innan ja ens ser nån färg. Men tydligen är solen starkare i år, har ju både bränt mig och fått (lite) färg haha.



Syns inte jätteväl men har bränt mig & fått färg på ena överarmen, ryggen & axeln. SCHNYYGGT haha!

 

Och självklart ett stort grattis till Loreen!!









Morning/god day!

Godmorgon/ dag!

Idag har jag varit ovanligt hurtig och är stolt över mig själv! Har nyligen kommit hem från broarna runt, har både gått snabbt och joggat. Med tanke på att ja knappt rört mig på 2 veckor så behövdes de verkligen haha.



Är egentligen röd som en tomat i ansiktet haha= skitbra kondis! höhö

Kan nog säga tack till strömavbrottet, näre inte fanns nån ström & de är fint väder ute så blev jag ganska peppad på lite spring!








Kubb & prommis

Hejsvejs!

Vackert väder idag med, så det tackar vi för! Lite minus bara att solen inte ville titta fram så mycke, men värme vare!!

Efter att jag har kommit hem idag så har jag bland annat spela kubb med Oskar & Julia, gått en långprommis broarna runt och ätit.


Känner mig väldigt trött så blir nog en lung & tidig kväll, får hoppas på fint väder imorrn med & då äre ju bara ett plus om man vaknar tidigt!

 

Och grattis till fina Jennilie på 22årsdagen!! :D








Glass i normalstora lass!

Hejhej!
Har ganska nyss kommit in och ska alldeles strax börja göra mat. For förbi stan me Kattis & köpte min första normalstora mjukglass för i år haha å satte oss vid älven. Senare när ja kom hem så har ja suttit ute på gräset i flera timmar, älskade väder!!










Bilder från klassfesten!

Hejsan svejsan! Hoppas allt är bra med er=)

Tänkte visa upp lite bilder sen klassfesten!

Först blev de tacooos.

Musiktävling! Och med "Starzz" i laget har ingen annan nån chans (me, Josefin & Kattis):



Dance competition!:










Paulo Coelho

Hej! Har ganska nyss kommit hem från en prommis broarna runt med Julia och Oskar. Riktigt skönt, speciellt när jag inte rört mig så mycke de senaste 2 veckorna pga sjukdom & eftersom att de är så varmt ute!

Hämtade även ut en bok och en kalender idag, båda skriva av Paulo Coelho. Jag älskar hans citat och lär mig alltid någonting nytt av varje. Därför tänkte jag ge hans bok en chans. Om den ligger på topp 5 av världens mest lästa bok så borde den nog ge någonting!




Tryck på bilderna för att komma till källan, där det även finns mer information.

Lord, bless our week. Help us to be brave, as fear of suffering is worse than suffering itself (dagens citat från honom).








Tjingeling

Hejhej! Sitter hos Kattis (c uppsats) men har lunchbreak just nu så tänkte titta förbi snabbt.

Hade jättekul i lördags på klassfesten, och som alltid så vare roligast på förfesten (hos Ida)! Tack allihopa!!


Kattis, Josefin & me.

(bilder lånade av Ida)

Lägger ut fler bilder sen när jag kommit hem och fått lite andra bilder.








Mot klassfest!

Hejhej!! Tittar in snabbt och hoppas att ni får en superbra lördagkväll för det ska jag ha!! Ska dra till Josefin nu och sen drar vi till Ida på klassfest!!

Lite snabbt (dålig kvalla jag vet, och stökig bakgrund haha) vad jag ska ha på mig tonight!











Mjukglass i mini lass!

For även en sväng igår till stan med Josefin & köpte årets första (och mitt livs minsta) mjukglass! Sa "en liten bägare", men förväntande mig inte en "en ettårings bägare" haha.




Satte oss vid älven & njöt och snackade ett tag. Tänk vad varmt och sköönt de kommer va om en månad, näre redan är varmt nu (igår)!








Förstoring i canvas

Hej! Var så fint väder igår så ville inte sätta mig inne & sen drog ja till Kattis ganska direkt (därför ja inte skrivit dehär igår).

Hämtade ju ut en tavla igår, har förstorat ett kort (canvas) på Gallerix.
Blev jättenöjd!! Me, my brother & sister;



For även förbi Lindex och köpte ett nagellack, gillar dom nya färgerna som kommit nu! Skulle gärna vilja ha en ljuslila också, men inte hittat färgen jag är ute efter än.


Känns kul att få lite tavlor, hade bara en förr. Ska snart hämta 2 till tavlor som jag ska köpa av Anna i klassen, riktigt fina dom med!









Underbara sool!

Hejhej underbara heeej (till er och soolen)!! Har suttit ute nu ett tag i solen, har 17-18 + ute just nu, uuunderbart!! Synd bara att ja är lite sjuk fortfarande så vill inte klä mig för kallt, men solen slipper sjukdomen inte undan helt ändå!!



Satt ute på gården och tänkte bara titta förbi snabbt, nu ska jag iväg till stan och handla och hämta ut en tavla som jag har förstorat!









Slut på det roliga, in med verkligheten!

Hej! Snart börjar allvaret igen (tomorrow), men har vart grymt skönt och välbehövt med en fri helg (inge plugg)!!

Har pratat med Mona ikväll, väldigt och för länge sen sist! Hon har nyss fått väääärldens sötaste unge!! Har planer på att besöka henne i sommar i Örebro, skulle va väldigt kul!



Har nyss satt på mig en ansiktsmask som ska få va på över natten och nu tänkte jag ta hand om mina fötter lite (händer aaaalltför sällan).
Väldigt bra avslut på en skön och lugn helg!









Nåra till saker ifrån IKEA

Hade nästan helt glömt bort att visa de sista jag köpte ifrån Ikea haha. Är inte så många saker, men här är bilder på nåra.

En hängare med krokar (tog då upp fotöljen till vinden, så nu har ja lite större utrymme på golvet).

Vin och ölglas!


Sen lite mer småsaker till köket osv.







Besök av E & C i S!

Hejsan!

Igår kom ju Emma & Carro hit till Skellefteå och hälsade på mig över dan(för första gången).

Dagen började med att fara in till stan & shoppa (fick med mig en topp ifrån h&m som ja ska visa senare). Senare drog vi hem till mig, snackade, spelade tvspel och dator. Tog även några fina & seriösa kort ;) höhö.

Dagen/kvällen (med dom) slutade med att vi for & käka pizza och sen drog dom hem. 

Solglajjerna jag har på mig ovan (<--) köpte jag igår.



När dom hade fart hem så satte jag mig i köket med några och såg tv/snackade. Har haft en skön och lugn helg, precis vad min kropp behöver om jag ska få bli frisk någon gång haha.

Nu ska jag städa ur min garderob, har äntligen tagit tag i och hett alla tjock-tröjor & -koftor till lådan under sängen så att ja får mer plats i garderoben. Blir nog skitbraa!






Somebody that I used to know



But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know







Fredagsmyys!

Hejhej! Ikväll har varit en riktigt bra och skön kväll med Julia och Anna framför tvn. Och riiktigt gottegottgott på bordet också. MUUMMS!!



Blev lite ändrade planer imorrn eftersom jag fortfarande är lite sjuk. Så känner att de inte är de bästa att dra ut då haha, men Emma & Carro kommer hit imorrn över dagen. Lika kul blir det!! :D

Nu har jag nyss lagt mig i min nybäddade och nymaddrassade(?) säng. Tog med mig en maddrass hemifrån som egentligen är till för att sova på på golvet men som är i min säng nu, så blev lite högt haha. Men får väl se imorrn om jag och maddrassen trivs nattetid ihop!

Nu blire en film & sen sova, hoppas ni haft en bra kväll! Godnatt :)








Orsaken till att jag slutat snusa

Tänkte berätta lite om orsaken till varför jag slutade snusa. Har alltid vetat att jag borde sluta men har inte tänkt nått mer på det sen, förnst jag fick veta att 4-5 stycken i klassen (vi är 20 st) hade slutat snusa (inom 1 år). Då började jag tänka på det ganska mycket, och då bestämde jag mig att någongång år 2012 ska jag sluta snusa.

När visste jag inte, men kände att det var bättre att när det känns rätt, "nu, idag". Vilket jag gjorde. Passade även på att sluta då jag var sjuk (då jag är mindre sugen på snus + ont i tandköttet när man snusar då). Det enda negativa med det var att jag vart rastlös men sjuk, så var vääldigt rastlös men orkade inte göra någonting haha.


Men nu idag är alla besvär nästan borta (abstinenssymtom), och det har gått jättebra än så länge. Använder tobaksfritt snus ibland men har aldrig varit sugen på just snus, bara att ha något under läppen ibland. Känns nästan som att de går bättre än de borde, som att de nångång snart kommer komma ett fall haha. Men återstår att se, det viktigaste är att jag vet att jag kommer klara det ändå!!

En bra sak att använda sig utav för att fortsätta ha kvar motivationen (förutom stöd) är att skriva upp för och nackdelar med att snusa respektive att sluta snusa och sen ha det skrivet stort och synligt! För mig t.ex.: fördel snusa: gott, skön känsla när man just tagit en snus. nackdel: dålig andedräkt, kostar pengar, dålig tandstatus, dåligt för hälsan allmänt osv.

Jag har även tänkt på vilken förebild man är om man som jag, snart legitimerad sjuksköterska, skulle använda tobak när jag på jobbet arbetar för att människor ska sluta med tobak. Hur skulle det se ut om jag skulle ta en snus mitt i allt, eller luktar rök? Visst, man kan alltid smyga mer med snus, men är man då verkligen en ärlig och äkta förebild, om man ljuger/ försöker dölja det? När patienterna ska opereras (vet inte om det är alla op och på alla ställen?) så får dom inte röka inom ett visst antal månader, blir ju också lite fel. Dubbla budskap. Tex om jag ska försöka få en patient att sluta snusa (inte hela vägen dit, men början), hur mycket litar patienten på mig då? och hur mycket bryr den sig om vad jag säger om jag själv gör den saken som jag tycker att han/hon ska sluta med? Finns myyycke mer att säga (men börjar bli lite långt haha).



Visst får alla göra precis som man själv vill, men jag känner själv att tobak inte passar in i vårdyrket.
Och de finns inte heller nått yrke där jag tycker att man kan använda tobak mer än nån annanstans.

Och nu kanske det låter som att jag är jätte duktig och världens bäästa förebild enligt mig själv för att jag har slutat snusa, så är det verkligen inte! Jag berättar bara om min orsak till att jag slutade snusa!

Okej dehär vart ett vääldigt långt inlägg om snus haha, men skrev det även för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och läsa ifall jag t.ex. börjar tappa motivationen!









The boy in the striped pyjamas

Har nyss sett klart den här filmen, och det var länge sen jag grät såhär MYCKET!!
Ett måste att se om ni inte redan gjort det!



"Under andra världskriget tvingas åttaårige Bruno att flytta från vännerna och tryggheten i Berlin till "landet", där hans far är befälhavare över ett koncentrationsläger. Detta håller familjen dock hemligt för Bruno, som på egen hand upptäcker sina nya omgivningar. Här lär han känna Shmuel, en jämngammal judisk pojke som är fånge på lägret och en vänskap uppstår mellan pojkarna."






Lätt att byta ett beroende till ett annat!

Hej! Vart så sugen på chokladbollar idag, är nästan farligt om jag ska börja med sötsaker nu istället för ett annat beroende haha.

Kan berätta nu att jag har bestämt mig och har slutat snusa, slutade i torsdags! Och även om ja har känt abstinensbesvär (rastlöshet, stora sömnproblem, koncentrationssvårigheter) så kommer jag inte ge upp, de gör mig ännu mer motiverad!!
Berättar senare varför jag valde att sluta och hure har gått.



Sitter just nu och käkar chokladbollar & skypar med Emmis. Och såhär sociala är vi (med tanke på att jag skriver just nu) haha. Hon och Carro ska komma på besök på lördag till söndag, treevligt och kommer nog bli kul som alltid!!







Löften att tänka på!

Här var mina nyårslöften. Och jag tycker att på vissa punkter så borde alla försöka ta åt sig och ta till sig!!




Har (troligtvis) uppnått ett löfte till mig själv (inte nyårslöfte, utan skulle ske senast vid årskiftet 2012-2013). Skriver inte ut ännu eftersom ja vill vänta tills en vecka iaf har gått och kolla hure går då, om ja klarar det.










Umeå i kortkort!

Berättar lite kort om mitt besök i Umeå!

For dit i söndags me syrran. Efter maten kom Sarisparis och Jennypenny hem till mig och vi såg tv, snackade och umgicks! Väldigt treevligt!!

I måndags for jag och hämtade mitt schema inför sommarn, är riktigt nöjd! Fick jobba 80 %!!  Känns väldigt fjuttigt och konstigt med så många lediga dagar, men å andra sidan, dehär är mitt sista sommarlov så!

Var även senare en sväng förbi Hedlunda och deras lekpark med Jenny. KUUUUUL!! :D


På måndakvällen (Valborg) for ja till Linn, och umgick med henne, Jenny & Karin. Sen drog vi ut på Rex.

Tisdagen var mest bakisdag fast rastlös, så hjälpte mamma med maten, storhandlade med henne osv. Sen for jag ju heeeem till Skeå!












Förra helgen

Hej! Börjar känna mig lite friskare så tänkte skriva några korta inlägg iaf!

Börjar med att berätta om förra helgen (liiite sent, javet!)

Då var ju min syrra här på besök, och vilket ja skrivit förr så for vi och käka kinamat då hon kom hit (på kvällen), sen under resterande kväll satt/låg vi i sängen å såg på tv, snackade och satt vid datorn.

Under lördagen drog vi in till stan och shoppade, såg på bio, och umgicks!

Denhär bron går jag alltid över när ja ska till stan.


Fick med mig den här t-shirten, 2 par jeans (ett par ljusblå & ett par mörkblåa) och ett par trosor.



Sen under söndagen så for vi till Ainas (ett cafe), vilket har blivit ett liten tradition när hon kommer hit haha. Men det är väldigt mysigt där så! Sen bleve mest lugnt innan bussen kom.








Siick and tired

Hej!

Är i Skeå nu men är ganska sjuk så blir att skriva om de som hänt senare. Orkar knappt skriva dehär så!
Och ni som ser de här och inte behöver prata med mig AKUT, ring helst inte (har ont i halsen)!








RSS 2.0