Tacogratäng

Ugnen var upptagen ganska länge ikväll så kunde inte äta förnst nu. Fick en gratis kupong så ja testade felix tacogratäng , faktiskt rätt god. Är annars inte så förtjust i gratänger.
Nu tänkte ja plugga en liten stund och sen vid tio ska ja dra mig till andra köket å se film. Hoppas ni får en bra lördagkväll!

Och glöm inte att ställa om klockan inatt, en timme bak!!

Två riktigt bra böcker

Har nyss varit på en lång promenad, for bland annat till ok och hämtade två böcker som jag beställt från bokus. Båda böckerna innehåller sanna händelser, tycker de är dom bästa böckerna!Den första boken handlar om Tessan som har ett perfekt liv men allt rasar en kväll när hon är påväg hem från stallet, hon blir våldtagen av en jämnårig kille. Hon berättar aldrig för någon vad som hänt utan tar på sig all skuld.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte, hon dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse.

Tillslut går de så långt att hon inte ens får betalt av männen som ringer regelbundet och kräver att få utnyttja henne. Även fast hon flyr så hittar dom henne och övergreppen fortsätter.

Ingen i hennes omgivning märker vad som händer.


Den andra boken handlar om Margaretha, om när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

14 år senare låg hon med rött vak på en psykiatrisk klinik. När allt var som värst hade hon bara en önskan, att få lämna allt och dö.

De krävdes ett och ett halvt års vård och upprepande självmordsförsök för att hon skulle inse att sekten förvrängt hela hennes verklighetsuppfattning.

En berättelse inifrån om maktmissbruk och heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.Fullt upp

Åh blir så less har gjort 30 övningar på en skiva (om läkemedelsräkning) och tänkte att de skulle rättas efter alla frågor, meen nej man skulle tryckt på "enter" efter varje fråga för att få veta rätta svaret inte "nästa övning".
Bara å börja om på nytt antar jag..

Har ganska fullt upp just nu med skolan och blir ju inte så kul å läsa "idag pluggade jag hela dan" varje dag haha, så skriver när ja känner för de och har nått vettigt å skriva!
Ida och Frode höll ihop in i de sista
Besviken på mig själv

Faan är så besviken på mig själv just nu, tur att de värsta har lagt sig i alla fall. Bara å ta en sak i taget, men ja vet att ja kan bättre!!


Lite annorlunda tvålpump

Hahah hittade en rolig tvålpump, undrar vars man hittar den.
Sysslor som måste göras

Hemma från stan nu kom endast hem me en kajalpenna, typiskt när man vill hitta nått att man aldrig ska hitta.Nu blir de hemmasysslor som måste göras, tvätta och städa!
Gårdagen

Gårdagen var trevlig med Kattis, vi åt på Coasters men tyvärr hade ja bara me mobilen utan blixt så blev inga bra bild. Åt i alla fall revben med pommes frites och en öl till de, var riktigt gott! Roligt när man går på lite finare ställen ibland istället för typ max haha.Nu ska jag å Kattis snart fara iväg till stan, måste göra lite småsaker!Godis på morgonen mmm

Vaknade nyss kunde inte somna igår förnst halv 4, ligger just nu i sängen å käkar godis. Finns inge godare på morgonen haha.

Jag brukar oftast inte komma ihåg mina drömmar men inatt kom ja ihåg delar av en dröm. De var tre män som hade rymt (från fängelset?) och dom mötte Åsa Stalin (fast personen såg ut som Hitler), som dom halshögg och sen smälte min pappa å brorsa han till nå chokladgodis. Min brorsa sprang efter mig å försökte tvinga i mig chokladen sen vakna jag.

haha fast i drömmen så vare inte jätte konstigt att dom smälte han till godis och åt, jaja sjuk dröm i alla fall!


Ut å äta

Ska ut och käka me Kattis om ett tag, känns kul när man inte gör de så ofta! Så håller just nu på å göra mig iordning, finns de nå roligare haha.

Fårse vad vi gör sen, skönt att inte ha så mycke planerat.

Hoppas ni får en trevlig kväll! :)Typiskt!

Fan ska aldrig mer röra kodmallar, skulle ta bort dom fallande löven men då försvann headern också och hela bloggen blev bred. Så återställde allt i kodmallen så bara å börja om på nyytt!!


Skrattar bäst, som skrattar sist

Tyckte de var lite komiskt igår när dom i stockholm hade fått fullt me snö på morgonen och vi inte hade nånting alls. Men "skrattar bäst, som skrattar sist", senare under gårkvällen kom snön hit också!Nu ska jag snart ner på stan ett tag å göra några ärenden.


Godmorgon!

Vaknade för en timme sen men har ganska nyss tagit mig upp ur sängen, såå skönt att sova ut!

Upptäckte för några dagar sen att man kan köpa caesarsallad i affären t.ex. ica där de ingår sallad, dressing, parmesanost och krutonger. Så behövde bara he dit kyckling å lite annat man själv vill ha!
En av dom bästa svenska filmerna!

Har nyss sett klart filmen "Kopps", en av dom bästa svenska filmerna enligt mig. Ofta brukar svenska filmer vara så torra å tråkiga, men den här skrattar ja till i nästan hela filmen!

Roligast är ju självklart Benny, han dagdrömmer ständigt om ett liv som amerikansk supersnut i en by/liten stad där ingenting egentligen händer, ingen brottslighet alls.Några citat från filmen av Benny (inte ordagrannt rätt men)


"dom sköt kiosken samtidigt som dom planerade nått annat, som i die hard 3"

"freeze motha fuckah .."

"jakob, jakob, vänta.. ja känner mig dålig i magen.. ja måste skita tror ja" (medans dom flyr)
Bärplockarna i Åsele

Var inne på vk.se och hittade de här klippet!


tyvärr syns inte precis allt, men klicka på videons titel så kommer du till youtube.com


"Bärplockarna i Åsele söker nu internationellt stöd via en film som de lagt ut på Youtube. Där berättar de själva hur de upplever sin kamp i Åsele."


Nervös

Godmorgon!

Idag gäller det, känns lite bättre idag men vi får se hur de går. Man kan inte göra mer än sitt bästa!

Åh de är en plåga varje gång man måste stiga upp tidigt, min kropp hinner inte meed.

-8 grader ute nu!


Får bli en sen middag

Åh ja håller på att döö av hunger, men som vanligt planerar jag aldrig vad jag ska äta.. Och idag tänkte jag äta hemmagjorda köttbullar med potatis, men dum som jag är så tog jag aldrig ut köttfärsen ur frysen så de är som stenar nu!Men får helt enkelt hålla mig och bli en sen middag!


Kanske får besök i helgen

Bara en dag kvar nu till två tentor, ingen idé att plugga som en tok idag kommer ändå inte komma ihåg nått till imorrn. Känner mig ganska osäker på en av dom, men får bara hoppas att de blir rätt frågor!

På lördag kanske jag får besök från Umeå, hoppashoppas!

Och praktiken kommer troligen bli på geriatriken avdelning 26 i Skellefteå. Ville egentligen inte vara där men fyra stycken i termin 2 och fyra i termin 4 ska vara där, och dom lottade den sista i min klass och de blev jaag (resterande 3 valde det frivilligt). Vet inte helt säkert hur de kommer vara men är ett projekt dom har på den avdelningen (projektet kallas studenttät avdelning).

Men det kommer vara lärorikt så egentligen är de väl inte så negativt, bara det att man aldrig haft en riktig praktik med en sjuksköterska förr.


Praktikplats

Åh nu blev ja på dåligt humör, fick nyss veta praktikplatsen och de blev på geriatriken kuul. Har redan jobbat med äldre så mycke, vill ha nå nytt!!


Seg dag

Känns som att ja inte fått nått gjort idag när ja kom hem, har känt mig halvseg i huvet och inte fått in nånting. Men imorrn å torsdag är jag ledig så då måste ja komma igång!Nu börjar Desperate Housewives, även fast de var mycke bättre förr så är de fortfarande very good!En sak mindre å tänka på!
Yes jag klarade hemtentan och fick vg, känns såå skönt att ha gjort bort de!!


Annars i veckan kommer de tyvärr inte hända så mycke, har två tentor på fredag. Men i helgen ska jag å Kattis hitta på något, får se vad de blir!


Äntligen klaar!

Åh äntligen är jag klar me städningen, de tar verkligen på alla ens krafter!Kommer nog aldrig våga visa en bild på hur köket ser ut annars haha.


Städning av köket väntar i skeå

Hej!

Gårkvällen spenderades hos Karin. Och nu idag har jag mest tagit de lugnt, ska snart fara iväg till Skellefteå om en timme.

Längtar iinte, för när jag kommer fram måste jag städa i köket. Min vecka idag (vi är 9 stycken som bor i korridoren och därför städa man köket var 9onde vecka), de värsta är bara att de tar 1-2 timmar och städa och ändå är man inte supernoga.

"Spiller man lite mjöl eller saft så tar man inte bort de, för de är inte min städvecka"

Precis så känns de som att alla tänker!


Ut å få frisk luft

Tog en paus för nån timme sen å drog på stan me mamma.  Fick endast me mig ett nagellack hem, men for mest bara för att få komma ut en stund!


Taget i webcam å på tummen ser ni färgen (ljusbrun).


Hela mitt liv ska ja plågasÅh finns de nå värre än att tvätta håret? Duscha är alltid lika skönt men just håret, speciellt när man har långt å tjockt håår. Blir lika less varje gång haha, men samtidigt vill ja inte heller ha kort hår. De är så svårt att veta när balsamet är borta från håret, för de känns ju lent även fast de inte finns nå balsam kvar blir galen!


Lördagmorgon

Godmorgon!
Ligger i sängen just nu men ska snart dra mig upp å duscha, käka osv.


For ju till Emma igår, såg bl.a. en film (The fast and the furious) å spelade monopol.tagna av mobilen, så dålig kvalla

Åh man ska egentligen aldrig spela de där spelet haha, jag hatar att ligga dåligt till. Speciellt när de gäller att man aldrig kommer kunna köpa hus haha!

Jag vet de är ett spel bara, men jag går aall in, och kan erkänna att ja är en dåligt förlorare ibland.Waiiting

Halvligger just nu i sängen å väntar på att Emma ska bli klar så jag kan köra till henne.


Känner mig sliiten, men vi ska bara se film hos henne så då orkar ja inte bry mig haha!


Innan man hinner knäppa med fingrarna är helgen äntligen här igen!

Tänk att de redan är helg tiden bara rusar fram, på både gott och ont! Självklart är de bra att tiden går fort för då äre kortare kvar tills terminen är sluut, men då kommer dagarna till tentor snabbare också haha.

Ska snart ta en paus och fara å äta lunch me Karin på stan!


Shoes

Åh jag vill också kunna köpa skor från interneet, men eftersom jag har både 37 å 38 beroende på vilken sko det är så vet jag aldrig vad jag ska ha.Alla skor är från Nelly.com

Klart jag kan chansa men inte så kul att måsta chansa på alla skor, tar hellre de säkra kortet å kollar i affären. Blir billigare också att slippa skicka tillbaka osv.
Första snön!


Nej, se det snöar, nej, se det snöar. Det var väl roligt, hurra.
Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi önskat, hurra.
Då tar vi kälkarna fram och vantarna på,
och sen vi åka i backen, hej vad det ska gå!
Haha nee inte riktigt så, första snön smälter ju alltid bort som tur är! Meen dags å börja förbereda sig för en ännu kallare vinter än förra året, alltså kanske kallare dagar än -30 huvva.


Är påväg till Umeå nu, tänkte att de ...

Är påväg till Umeå nu, tänkte att de var lika bra när jag ändå är ledig tills på måndag. Men efter ett telefonsamtal nyligen så blev jag på riktigt dåligt humör och ledsen, vill egentligen bara åka tillbaka men försent nu när jag redan sitter på bussen. /Taheri


Bilder från söndags

Tänkte visa några få bilder från då Karin firade sin 20års dag!

Blommor som Karin fick av mig och Jenny.

Maaat!

Fr vä: Karin, Hanna, jag, Dejin å Jenny.
Umeå eller inte?

Sitter å velar ifall jag ska fara till Umeå eller inte. Är ledig tills på måndag och även om ja mest måste plugga så kommer jag bli såå uttråkad om jag stannar kvar här, meen de känns samtidigt drygt att komma hem med.

Får se hur de blir sen!


Inte alltid lika lätt som man tror


Ett sånt här snurrsugrör vare.

Har just kollat på lite webbföreläsningar om farmakologi och läraren som pratar är den bästa vi haft (enligt mig), han förklarar allt så bra meen han har även braa humor och är rolig haha! En sak som ja inte kan sluta skratta åt är när han håller i ett glas me saft och de är ett sugrör i, och han ska stoppa in sugröret i munnen utan händer men sugröret vill inte riktigt hahah!

Nu ska jag försöka å varva ner innan läggdags, behövs nog några timmar innan.
Hej! Nu har Jenny nyss dragit hem, så blir...

img150 (MMS)

Hej! Nu har Jenny nyss dragit hem, så blir att börja plugga. Tvingade i mig biff med bambuskott ganska nyligen, känns som att ja rullar fraam! /Taheri


Har nyss druckit upp den här shaken, super...

img149 (MMS)

Har nyss druckit upp den här shaken, supergod meen mättande! Är med Jenny just nu, hon är här i skeå några timmar. Kul med lite omväxling :) /Taheri


Blev ingen sovmorron som de var tänkt

Godmorgon!

Var helt slut imorse när väckarklockan ringde 7.30 så tänkte skita i mötet, men blev väckt 8 av dörrplingan haha så av ren reflex kasta ja på mig kläder å gick ut.

Men som tur är så ska vi bara vara på sjukhuset idag, venprovstagning och ett studiebesök på kem lab.


Klääder

Tänkte visa snabbt en bild på vad jag köpt.Två bhar från Lindex, och en jacka från h&m.


Upp tidigt imorrn om man vill få gratis frukost

Så nu är jag äntligen framme i skellefteå! Fick just veta att man borde stiga upp innan åtta imorrn för då bjuder skebo (dom som äger lägenheterna) på frukost + ett möte.Kuul att de haglar ute (måste de göra för de låter som små hårda stenar), tur att man hann in innan!Hemma efter stan

Så nu äre inte länge kvar tills jag far tillbaka, tänkte ta bussen som går vid 19. Har ganska nyss kommit hem från stan med Karin och Jenny, köpte 2 bhar som jag kan visa sen.

Nu ska jag börja packa lite och se så jag inte glömmer nått (som alltid händer), sen hinna äta också!


Sista morronen i Umeå för den här gången

Godmorgon!


Ligger just nu i sängen och kollar på "Sjukhuset", de enda negativa är att de är två låånga pauser i varje avsnitt å jag hatar reklam haha!


Men måste snart hoppa in i duschen och sen börja plugga, för jag ska hinna med att gå på stan idag innan ja tar bussen tillbaka till Skeå.

 


Igår och idag

 

Lite uttråkad haha, sitter just nu i mitt rum och ser "Vingar av glas" på tv4 film.

 

 

Igår sov jag liite för länge (12 timmar) så var övertrött hela dagen och fick ingenting gjort, men på kvällen for jag till Karin och såg två filmer ("Shutter Island" och "Vägen").

 

Har sett Shutter Island en gång förr men eftersom jag inte riktigt förstod slutet så var de riktigt bra att se den en gång till, tycker jag alla borde göra hur som helst för man förstår hur dom lagt upp hela filmen osv.

 

Idag firade min älsklings Karin sin 20årsdag så har vart där hela dan. Dom bjöd på massor av mat (ME LIIKE) och vi (5 personer) gav henne presentkort på "Konstnärs shopen" eftersom att hon älskar att måla, och då får hon välja precis de hon vill!

 

Visar lite bilder från idag senare nån dag.Hej jag har ganska nyligen kommit hem, vi ...

img145 (MMS)

Hej jag har ganska nyligen kommit hem, vi (ja, Emma, carro mm) for först på great eastern å käkade och sen blev det bio. Vi såg "i rymden finns inga känslor" å ja rekommenderar den verkligen, riktigt rolig film med mycke skratt! / Taheri


Pineapple dance studios

Har inte kommit mig upp ur sängen än fastnade framför ett program "Pineapple dance studios", riktigt riiktigt bra!

Nu ska jag stiga upp, kan inte ligga i sängen heela dan!

Alone in the house

Godmorgon!

Sitter vid min brorsas datorn just nu och jag vet inte varför men första natten här i Umeå sover jag alltid dåligt, är nog för att ja mest sover i Skellefteå å de blir en annan miljö här.

Igår var jag så trött när jag kom fram så gjorde inte så mycke, var med min familj.

Men nu idag när jag är helt ensam i huset tänkte jag ta ett bad, äta en ordentlig frukost och sen börja plugga. Senare idag vid 15.00 när Sara slutar så ska vi och Jenny ner till stan.

Och ikväll ska jag ut och äta med Emma och sen ev blir det bio!


Är påväg till Umeå just nu och kommer stan...

img143 (MMS)

Är påväg till Umeå just nu och kommer stanna tills måndag, tog inte med datorn så när jag har tillgång och tid så skriver jag. Här är en bild på min söta minigris! Ha en bra helg :) /Taheri


Ny kurs idag

Idag började vi en ny kurs, Biomedicin och allmän farmakologi. Mycke plugg, men riktigt intressant också!! Idag gick vi igenom olika provrörstagningar och så, vilka dom vanligaste är.


nån veckas gammal bild, inte charmig men whoo cares?

Ser man mig nu ser de ut som att ja gråtit (vilket ja också gjort), är helt svart under ögonen. Meen ja har inte gråtit för att ja är ledsen utan för de jävla lökskärandets skull haha. Ska skaffa simglasögon som i Eva & Adam, så slipper man tårarna!


Sov gott

Kom hem (till skeå) för nån timme sen, har nyss lagt mig i sängen å tänkte se nån film. Har haft en lugn och utvilande helg, har verkligen behövts!

Godnatt!

Kul att man glömde tandborsten i umeå andra gången i rad..

Tillbaka till skeå ikväll

Hej! Sitter just nu å väntar på att Mona ska komma in till stan, ska fortsätta mitt letande efter en jacka bland annat. Annars idag har jag inte hunnit gjort så mycke, for å käkade med mina syskon vid lunch.

Far tillbaka till Skeå ikväll och kommer nog inte sitta nå mer vid datorn innan ja far.


Ibland är man efterklok


Jag och sara när hon fyllde 20.

Åh ibland kan man ångra sig så mycke i efterhand och göra vad som helst för att spola tillbaka tiden haha. Skulle fara å se bio ikväll me sara, "I rymden finns inga känslor" och jag tänkte att de blir ju aldrig fullt i en salong så ja orkar inte boka. Meen vad ser jag nu, joo de finns bara 7 platser kvar och ingen är bredvid den andra kuuul.

Får se om de går nån annan bra film ikväll, annars får vi se vad som händer i våra länder!

Annars idag har jag varit förbi Karin ett tag å sen mest tagit de lugnt.
Finns de nå bättre än å ligga och dra sig?

Godmorgon!Vaknade för ett tag sen men äälskar att ligga å dra mig i sängen, fast nu äre nog dags att stiga upp snart. Får se vad jag hittar på idag, har inga planer alls. Men det är riktigt skönt, att göra precis de man känner för!


Ingen idé att hoppas på värme längre

Som ni ser har jag lagt in några löv, känner att hösten är påväg och ingen idé att hoppas på nån värme igen.

Har nyss ätit ute på gården med familjen, en av de godaste maträtterna som finns.. Surströmming!

Känner att jag mår riktigt illa nu, hade jag stoppat in fingrarna en liten bit bara så hade de kommit upp. Är nog för att ja sovit lite i veckan.Ska dricka kaffe nu å sen bege mig till Jenny!
Hemma Hemma

Så nu är jag framme i Umeå, eller jag kom vid 12 men nu är jag äntligen hemma och kan koppla av! Dricker ett glas vatten från Umeå åhh så ljuvligt, vatten som inte luktar kloor.

Direkt jag kom hit så for jag iväg med Jenny å Sara och käkade på stan, gick lite inne i stan också å letade en höstjacka men hittade ingen bra.

Tog med datorn den här gången så ska försöka uppdatera lite men vill ändå passa på att umgås med alla och inte sitta vid datorn, och sen glömde jag kameran så kommer inte bli så roliga inlägg haha.

Men lägger ut en bild på mig å Jennilie sen i vintras, för att ja tänker på dig och hoppas du blir bättre å bättre!


Måste bara berätta om min "avkopplande" bussresa. Var jätte trött men kunde inte sova eftersom att personen framför mig stank svett, har aldrig känt så stark lukt förr. Dessutom så hade han lutat bak sätet så lukten spred sig från sidorna också.Fick kvälningar varje gång han rörde sig uääk. Så dom 2 timmarna kändes som ett dygn minst.


Finally!

Så nu har jag äntligen lämnat in hemtentan.

Igår for jag till Kattis för att göra referenser, trodde de skulle ta kanske 2? timmar, for dit 19 och kom hem halv 12. De var läängesen jag var så här slut i huvudet.

Vaknade mitt i natten å kom på en referens ja hade glömt haha, verkligen tur jag lämnade in de idag och inte igår.


Ska bli riktigt skönt att fara till Umeå idag och ha en lugn helg och slippa laga mat!

RSS 2.0