ska ha lite hemmaspa/fix hos Jenny nu! bla...

imag1823 (MMS)

ska ha lite hemmaspa/fix hos Jenny nu! bland annat de som är här över ska fixas. /Taheri


Nyårslöften

Kommer nog inte skriva nå inlägg imorrn, möjligtvis "gott nytt år" haha. Men därför skriver ja nu de ja vet och ja alltid borde ha tagit tag i som ett nyårslöfte. Mycket för min egen skull, står det här nu så får jag inte ta tillbaka de! haha

* Förbättra min hälsa= träna men även psykiskt och endast göra de ja själv känner för. hoppa över och skita i alla saker som ger en negativ energi!!
* sluta att slarva med viktiga saker som papper osv
* ta tag i saker fortare, för mig är det alltid "jag ska" men kommer aldrig till "jag gör" som tex att kolla upp min journal sen ja opererade hjärtat.
* försöka att tänka mer framåt och inte bakåt, försöka lämna det bakom mig.
* uppskatta mera vad man har och sluta klaga på det små sakerna man inte har.
Julkola

Dehär är orsaken till att ja gjorde julkola men inte kunde berätta varför! Gav de i julklapp till mormor och familjen och gjorde egna presentpåsar.Goooda vartom kan ja lova, synd ja inte gjorde fler haha!

Just nu håller ja på att ladda hem låtar å bränna ut skivor inför imorrn. Ska snart hoppa ner i sängen me syrran å (tvinga henne) se film.


Sena bilder från julafton

Äntligen har ja fått tag på en dator där ja kan lägga ut lite bilder ifrån julafton, bättre sent än aldrig va haha ;P


Först far vi alltid till kyrkan, alla kusiner osv(på mammas sida). Skulle kännas så konstigt att inte göra det en julafton just för att det är det so inleder julen å ger mig den första riktiga julstämningen! Alla julsånger å barnen som sjunger, det är så mysigt!!
Mormor bor just brevid kyrkan så efter det så for vi hem till henne där vi åt julmat, snackade, såg kalle anka och åt ännu mer haha. Innan hemgång blev de paketöppning av alla julklappar som var ifrån och till mormor.Sen på kvällen for vi hem å åt julgröt och öppnade alla julklappar. Senare myste vi alla i familjen framför tvn!

Alla mina julklappar som ja fick!Stan me Madde

Har vart på stan i princip hela dan me Madde idag, längesen vi sågs sist så var kul!! Sista timmen på stan spenderades me jenny å jessica. Hittade en hel del saker idag me, mycke småsaker som örhängen, lösnaglar, hårspännen, trosor, lösögonfransar osv.


Blir en lugn kväll ikväll å imorrn då ja vaknar så blire Jenny å hela dan ska vi ha "hemmaspa" å fixa oss. Kommer bli niiice!!


Har nyligen vart på strömpilen me syrran, ...

imag1819 (MMS)

Har nyligen vart på strömpilen me syrran, nu sitter vi hos mormor å ska få lite fika. Myys! /Taheri


Träffat Jennilie

Hej! Idag har jag umgåtts me Jennilie enda sen imorse då ja vakna. Även om de alltid är länge sen man sågs så känns de alltid som igår, alltid kul att träffa henne!!

Har bland annat vart på stan en sväng å snackat en massa. Visar bilder sen när ja får låna en annan dator.

Nu har hon nyligen fart å snart ska ja å syrran köpa godis å se film.


har nyss ätit tacos hos sara så känner mig...

imag1814 (MMS)

har nyss ätit tacos hos sara så känner mig riiktigt mätt men nöjd!! nu ska vi lägga oss i soffan å dö där ett tag, lär inte orka nå annat på ett tag haha / Taheri


Tacos hos Sara!

Har faktiskt gått bra me tråkigheterna, är en intressant kurs (bla frakturer, stroke, demens, reumatiska sjukdomar, palliativ vård).


Sarisparis å ja för nåra år sen, veldigt fina ;)

Ska läsa lite till å sen ska ja pausa å fara till Saris å äta tacos, muumms!!


har ganska nyss ätit på great eastern

imag1807 (MMS)

har ganska nyss ätit på great eastern me brorsan, syrran å Jessica. gööda!! är påväg hem från stan just nu, ska hem å tråka mig nåra timmar (plugga). / Taheri


28e december

Så sköönt att kunna sova ut! Fast måste nog gå tillbaka till min rutin snart, så man får ut nått av förmiddan me :P

Ska snart ner till stan å käka me brorsan å sen ska ja själv svänga in å kolla i lite affärer.


Gårkvällen

Som jag skrev i inlägget innan så drog vi ut på Olles igår. Jag, jenny, karin å Sandra. Meen den egentliga orsaken till varför ja drog ut var för att få daansa, tyvärr vare fullt överallt där den möjligheten fanns.

Men hade en ganska trevlig kväll igår ändå!


Jenny sov här så vi var tre personer som delade säng (syrran,ja å jenny) + hunden. Väldigt kuul med tanke på att ja sov imitten å skavfötter med dom haha.

Idag har ja å jenny bakishängt å vart me våra syrror. Ganska niice!


Lite tankar

Åh blev så irriterad igårkväll efter att vi vart ute på Olles. Gick då å käkade på Max å Karins kille var med, som är muslim och inte äter griskött. Karin beställde 3 originalburgare och då ska INTE bacon vara på men hon råkade få två med bacon. Och visst alla vi människor gör misstag men ja tycker de är så feel när man inte kan erkänna sina misstag. En person i kassan påstod att de är vi kunders fel om de råkar komma bacon i hamburgaren "det är ju bara att kolla själv" sa hon. Åh vart bara så irriterad att man ens kan säga något sånt, för tänk om man tex hade varit jätte allergisk mot tomat å sen får man ketchup i hamburgaren fast man beställt utan, skulle dom då svara samma? hmm, njaa skulle inte tro de!

Har aldrig jobbat på nån restaurang, men tom med jag fattar att man inte kan säga så! Spelar ingen roll hur stressad man är. Och man jobbar väl i team, eller??


26e december

Hej! Var på bio igårkväll me Saris å såg "New year´s eve", ganska bra film å lätt iaf haha.

Har varit på stan me mammi idag å som vanligt vare mycke folk näre är mellandagsrea. Men de är kul att spendera lite tid ensam me mamma ändå, händer tyvärr inte så ofta nu för tiden!


En schnyygg bild på mig å jennilie, lyser upp lite i mörkret ;) haha. Hon är här uppe i Norrland nu, så snart ses vi igen!

Känner mig riktigt trött just nu men ska snart äta, göra mig iordning å sen dra vidare till Sara å träffa några. Fårse om de blir utgång eller bara vara där!


Trolltyg i tomteskogen å Astrid Lindgren

Lägger upp lite bilder senare från gårdagen (när ja fått tag på en annan dator att låna).

Nu ska ja sätta på tvn å se "Trolltyg i tomteskogen" å "Astrids jul". Så kan man gå bak i tiden för en stund, då man var liiten!Merry Christmas

Tänkte bara slinka in här snabbt och önska er alla en GOD JUL med massa mys å stojj!


Mys me familjen

Har suttitt å sett på bingolotto me syskonen å nu hela familjen, är paus nu men ska återgå till det sen! Egentligen inte såå kul, men roligt när man kan samlas hela familjen.

Har tidigare idag klätt hela granen me pappa å syrran.
Ja å luddis myyser.

Sitter å spelar bingolotto med luddis, bro...

imag1739 (MMS)

Sitter å spelar bingolotto med luddis, brorsan å syrran just nu! kommer bli många mobilinlägg eftersom att min dator å internet här inte gillar varann, kan inte ladda upp bilder. ska låna syrrans dator sen å visa granen! / Taheri


Julklappar

Nu är äntligen alla julklappar inslagna! Var tvungen att göra de här eftersom att de annars tar så stor plats i resväskan :P

Håller på å slå in julklappar

imag1731 (MMS)

Håller på å slå in julklappar (den är ej klar) å lyssnar på julmusik just nu, äntligen är jag i Umeå å hos familjen! å äntligen kan ja slappna av å försöka få lite julstämning :-) / Taheri


Klar i lagom tid

Åh så skönt nu är jag äntligen klar me stoorstädningen!! Precis i tid till en film som är på tv!Är i princip de enda ja hunni gjort å lite serietitt (sen ja fick veta att ja måste stanna en natt till).

Ska bli så skönt att äntligen få komma hem till familjen imorrn å pusta ut, slå in lite paket och sen äre julafton!


The walking dead

Gillar inte när man har ställt in sig på att fara om två timmar å de ändras till imorrn, vad göra nuu? haha.

Finns iofs mycke (tråkiga å viktiga) saker å göra. Håller på å se "The walking dead" just nu, den borde ni se om ni gillar zombiefilmer!
Morsning

Godmorgon! Första dagen på "jullovet" (har fortfarande skolsaker under det).

Har blivit en maassa tråkiga och negativa saker att läsa dom sista dagarna å de skare inte bli mer. Känns bara lite drygt med stress å tjorv såhär nära julafton.


Får träffa den här sötnoosen snart igen!

Idag ska ja dra ner till stan en sväng å köpa dom sista julklapparna, som egentligen var tänkt i ume. Sen äre bara å invänta posten å hålla tummarna, å snabbt därefter dra vidare till Umeå!


Aldrig mer beställa julklappar från internet!!

Blev ändrade planer, far till umeå imorrn istället! jag och planer går verkligen inte ihoop, ska aldrig mer beställa julklappar från internet de tjorvas heela tin! Först förstoringarna och nu dehär.

Har ett paket som ja ska hämta ut här i skeå (egentligen skulle de komma senast idag), får hoppas att de kommer imorrn. Så därför måste ja stanna tills imorrn. men då skulle ju ja möta Jennilie på flyget i Umeå imorrn på morronen för att hämta andra julklappar från en jultidning som ja inte kan nu längre. men efter många telefonsamtal så fick jag äntligen tag i en person som kunde fara dit imorrn, min kusin, tack så mycket!!

Hade paketet bara kommi idag så hade allt flytit på, men på nått sätt så vill de alltid jäklas med miig :P

Ska snart ner till stan för å köpa nån mat, var ju inställd på att fara idag :P


Umeå idag!

Håller på packa å fixa de sista just nu eftersom att nästan direkt efter skolan far ja till umeå å stannar till nästa år. Blev liite ändrade planer (för att ja inte kan tänka så långt alla gåånger) så kommer nog nån timme senare, vid 20.Ska bli så skönt å komma hem å slappna av för en stund och bara va å få lite julstämning!


Stress och jag går inte hand i hand

Åh just nu känns det som att de är alldeles på gränsen av att allt ska rinna ur bägaren. Har så mycke å göra innan ja far till Umeå imorrn och jag vet själv hur jag blir vid stress, allt blir bara värre å tillslut ger jag bara uupp.

fick några kort nyss som jag har förstorat som blev alldeles fööör stora så måste beställa nya nununuuu för att de ska hinna komma till juuuulen ååååh, det förstörde aallt och just nuu kom stressen.
Måste också hinna bli klar me uppgiften, måste städa, måste packa, måste tvätta + massa annat skit som är i mina tankar jämt å tynger mig. Åååhh, mitt humör är inte det bästa just nu!!

Var bara tvungen att skriva av mig lite. och förlåt mamma för att allt for ut på dig!


18e december

Kommer kännas väldigt konstigt att komma tillbaka till skolan imorrn efter 8 veckors praktik. Att sitta still på rumpan en hel dag kommer inte bli lätt haha.

Nu ska ja duscha å sen hoppa in i sängen å se en film!Allt var så mycke lättare när man var liten. man slapp alla problem och behövde aldrig må skit.
4e advent

Åh har ju vari så duktig på att sova endast 6-8 timmar varje natt men nu inatt sprack de. Var så skönt att vara ganska pigg varje dag å framförallt aaldrig övertrött (som nuu) haha.

Har fått 2 julkort i år, av Kattis å Jennilie! Dankee

den här är från Jennilie

Har faktiskt skickat några julkort för första gången iår, borde komma imorrn trorja!


Nu ska ja börja städa bort här så att allt är rent å fint när ja far till Umeå för julen! I bakgrunden kommer ja lyssna å sjunga till musikhjälpen, kanske tur man är själv ;P haha.Just nu spelas:

Älskar introt!


Restaurang Viking

Har varit hos Kattis idag och hållt på me en uppgift, vill helst och ska bli färdig innan jul så man slipper sitta på mellandagarna!!

Eftersom att hon har bjudit mig på middag så många gånger hemma hos henne å ja nästan aldrig bjudit igen så bestämde ja mig för att bjuda henne på middag ute på Viking ikväll.

Blev väääldigt mycke mat haha, men gott vare!

Vitlöksbröd innan maten kom.

Mixtallrik med biff, revbensspjäll och kyckling med pommes.

Frukt med "julsmakssås" (vet inte riktigt vad haha), crepes och mangosorbet.


Som ni förstår så rullade vi fram hem haha ;)


Sång eller bara omedvetna om vad sjunga är?

Igårkväll låg jag och såg på musikhjälpen tills jag somnade (vilket ja ska gö idag me).

Men säg mig, är detta MUSIK/STT SJUNGA?!? Inte enligt min åsikt, fick bara ont i huvudet växlande med att skratta av hur dåligt he var!! Sluta snacka och börja sjung, är mina tankar när ja hör dom.Slut på praktik

Godmorgon!

Sista dagen på praktiken igår, tänk att hela 8 veckor har gått så snabbt! Känns lite trist faktiskt, trivdes jätte bra på den här praktiken också bland personalen.

Men nu är de bara två dar i skolan kvar å sen på onsda far ja till Umeå och stannar där till nästa år! :)Ligger just nu i sängen å ser på tv, timon å pumpaaa.13e december

Här är en bild på klänningen ja köpte i fredags på Cubus (har på mig den på bilderna nedan sen lördags).
Har nyss ätit middag och håller på å tvättar, ska läsa lite till å sen mysa ner mig under täcket me en film!


Hoppigt väder

Vädret kan verkligen ändra sig snabbt, igår vare -13 och idag äre +2. Har inget emot kylan bara de inte hoppar så mycke, kommer ju aldri hina vänja sig haha.


Fast helst vill man ju ha +grader å snöö, önsketänk,

Idag är jag ledig så ska äta nått och sen bhörja tvätta osv.


Bilder från helgen

I lördags så var vi ju först på boda borg (Idas 30års firande), som alltid vare suuperkul!!

Sen for vi hem å gjorde mat och fixade oss inför festen. Och jag hade en riktigt trevlig och rolig kväll!

Knytkalas, gööda.

Me, Sara, Petra and Josefin

Josefin, Petra, Ida å Maya.

Födelsedagsbarnet öppnar paket! (hon fick presentkort på spa av oss i klassen).

De var leekar!


Kattis, Sara å jag.

Haha snyggt att ja är seriös!

Fick nästan alla bilder från Kattis.

Senare när vi kom hem så fortsatte ja å Sara festandet här i huset då de var julfest, en låång å rolig kväll! Blev en sväng till bastun också.

Kul att du kom hit å hälsa på Sara, gör gärna om de!Boda borg

Har nyss kommit hem från Boda borg, nu blire in i duschen å snabbt göra sig iordning och sen vidare på nästa sak!


Stan me Sara

Mötte ju Sara tidigare idag på busstation, sen var vi på stan å käkade och shoppade hela dan. Alltid roligare när de var länge sen man var där!

Fick med mig hem ett par jeans, en klänning, julklapp till min syrra, linser, en mössa och en tavla som ja fastnade för å älskade direkt jag såg den!!

Som nu hänger så fint på min vägg!


Sen vi har kommit hem så har vi suttit å snackat å sett på tv, äti middag å nu lite goottee!


Besök av Sara!

Just nu är Sara påväg hit upp till skeå å ska stanna här till söndag, ska snart börja gå till busstation och möta upp henne! Tänk att den enda av mina kompisar som har vart här på besök är jenny, å ja har snart bott här 2 ååår haha!


Vääldigt fin å gammal bild på oss haha.

Nu ska ja snabbstäda lite, kan ju inte se ut som en svinstia här första gången Sara ser min lägenhet haha.


Laxpaj

Åh nu har äntligen snön kommit tillbaka (mycke tjat ja vet haha, men viille så gärna ha den!) Fast den bestämmer sig alltid för att komma i rätt tid, när ja är ute å cyklar (=snö i ögonen).
På freda kommer äntliigen Sara hit å hälsar på för föörsta gången! :D

Har nyss kommit in igen efter maten, gjorde en supergod laxpaj!!Tänkte ge er receptet:

För 4-6 personer

* 3 dl vetemjöl
* 150 g smör el margarin
* 2 msk vatten

Fyllning
* 250 g strimlad, rökt eller gravad lax
* ca 10 cm purjolök
* 1/2 dl finhackad dill
* 2 avokador (räckte med en, och personligen gillade ja inte avokadon).


Äggstanning
* 3 ägg
* 2 dl mjölk
* 1 dl grädde
* 1 å 1/2 dl riven ost
* salt och peppar (skippa salten om du har en salt lax)

GÖR SÅ HÄR:
Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll.
Sätt ugnen på 225ºC.
Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen.
Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt.
Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor.
Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Går att äta både varm och kall!


Whats going on

Vissa människor visar och gör att man inser att man inte alls är nära att vara de starkaste man kan vara!När ja ser den här videon över så är det omöjligt att stoppa tårarna, de riner konstant. Kommer aldrig inse varför man vill göra att en människa mår såhär dåligt, är omöjligt för mig.

2011, snart 2012 och vi har inte kommit längre!


Stay strong.


Andra advent

Sköönt nu är jobbarhelgen över, bara imorrn kvar å sen är ja ledig!

Blir nog en tidig kväll, satt uppe igårkväll å träna på engelskan i köket haha (några i korridoren kan inte svenska) å sen upp 5 idag.


fin bild javet, men visar bara vem/hur ja är ;P

Nu ska ja lägga mig i sängen å försöka slaappna av å njuta av den lediga kvällen!


Ett avsnitt Sunes jul varje da!

Godmorgon! Skönt att få sova ut lite grann, idag är jag ledig. Men har ganska fullt upp för dee me träning, plugg, bakning osv.

Men dagen ska ja börja me me att se 2 avsnitt av "Sunes Jul" å tända lite ljus. Eftersom att den är såå bra å rolig! Alla julkalendrar de senaste åren har mest varit ett skämt så ska se ett avsnitt av "Sunes Jul" varje da till jul istället!I miss u...


RSS 2.0