First day done

Första dagen på praktiken idag! Det var väldigt lärorikt efter bara en dag och personalen var super! Men mina ben fick lida till högsta grad. Är alltid så när man står stilla nästan en hel dag och inte är van, blir bättre imorrn hoppas jag.

 

Fick bland annat vara med om några blodprov, en andningsundersökning och jag kommer inte på namnet men man sticker in en spruta genom ryggen för att ta bort vätska (runt lungan antar jag) som inte ska vara där.

 

Är helt slut nu så får se om jag orkar träna ikväll, annars blir det en lugn kväll och tidig läggdags. Kunde knappt sova natten som var, blir alltid så när jag är rädd att försova mig.


Praktik

Imorgon börjar praktiken, jag hoppas verkligen att jag får en bra handledare och personal, det är det som mest avgör hur man trivs.

 

Kommer inte att bli så mycket uppdatering de kommande 7 veckorna (förutom v 16) eftersom att när man kommer hem vid 5 så är man oftast helt slut.

 

Ska gå och lägga mig snart så att man orkar kliva upp vid 6 halv 7, godnatt! :)


Bilder från igår!

Här kommer bilder sen igår!

 

 

Bilden talar för sig själv

 

Jag och Sara

 

Sara och Karin

 

Jag och Dejin

 

Söta! :)

 

PUSS

 

Skål!

 

Me and Dejin

 

 

Vi skulle säga en mening, men tror inte alla var i takt med varann ;P


hogan knows best

Sov hos Sara på Umedalen och gårdagen var riktigt bra! :) Imorse när Sara drog till jobbet så stannade jag och Karin kvar. Blev tv dagen lång, även när vi for till Karin. Vi har sett på ett enda program hela dan, "hogan knows best". Man blev helt inne i det! Lägger in lite bilder senare.

 

Just nu väntar jag på att maten ska bli kvar, blir grillat, mm! Senare kommer Emma och hämtar upp mig och sen far vi vidare till Carro, får se vad vi hittar på.


finally!

Från då jag var ute me Jenny på Corona (när hon fyllde 18 år)

 

 

Äntligen är sista provet innan praktiken gjord! Även fast jag har lite saker att göra under praktiken så är det INGET jämfört med hur det skulle vara om man gick i skolan. Det som är bra när man praktiserar och slutar runt fem är att man nästan aldrig orkar på gå stan, för man är helt slut när man har slutat och vill bara hem. Det innebär att jag kan spara mina pengar och köpa det jag verkligen behöver istället för att impuls köa massa småsaker mm. Måste spara pengar till bland annat skor till balen, jeans, ev mineralpuder och Turkiet!

 

Snart ska jag dra mig till stan och ta bussen till Umedalen till Sara, blir en tjejkväll med Sara, Karin, jag och Dejin där vi ska äta mat, dricka vin och bara ta det lugnt. Sånna kvällar behöver man mer av, där man bara tar det lugnt.


Skärpning!

Försov mig i morse till tjugofem över nio, hade tjugo minuter att ta mig till skolan = omöjligt. Jag vet inte vad det är med mig eller min kropp nu för tiden, jag stänger alltid av larmet ungefär fem minuter innan det piper och vaknar 20-25 minuter innan jag börjar. Måste skärpa mig, nu när praktiken börjar så kan jag verkligen inte försova mig!

 

Annars idag har dagen flytit på, inte varit så mycket i skolan och efter den så drog jag å Pernilla o tränade. 

 

Allt är i alla fall uppklart med praktiken nu, skolan ska ge mig ett skåp innan helgen. Det känns både negativt och positivt att jobba på en mottagning. Bra för att man aldrig jobbar kvällar eller helger (+ att jag börjar kvart i åtta istället för sju), men det är ganska skönt ändå att ha ett varierat schema då man är ledig på vissa vardagar och förmiddagar. Menmen det blir säkert jätte bra ändå! :)

 

Bild från Bulgarien, long time ago

 

Längtar tills vi ska till Turkiet!

 

 


24 Mars

Var visst idag som vi skulle upp till sjukhuset och hämta kläderna och prata med chefen. Men oturligt nog så har min chef semester tills på måndag.

Förra gången jag hade praktik på geriatriken så ordnade dom skåp till mig, men på lungmottagningen så har personalen inga skåp utan alla har ett gemensamt litet rum där man byter om och tydligen så rymms jag inte där. Så frågan är ju vars jag ska byta om eftersom att jag inte kan fara till sjukhuset med arbetskläderna på.

 

Annars idag har jag inte gjort så mycket, for till Pernilla på Mariehem en sväng efter skolan. Eftersom att de håller på att flytta så var det ganska tomt, bara tvn och tvhyllan kvar i rummet så det ekade ganska bra. Fick även klura ut hur vi skulle äta, men mer säger jag inte haha.

 

Nu ska jag duscha och sen blir det att lägga sig i sängen och se andra avenyn, godnatt! :)


Lungan

Har äntligen fått veta vars jag ska ha min praktik de kommande 7 veckorna ( inräknat en vecka påsklov), det blir på lungmottagningen på NUS. Har ingen aning om det kommer bli kul där, men är nöjd bara jag får vara på sjukhuset! På onsdag ska vi få hämta våra kläder, få ett skåp och träffa chefen. Åhhh vad jag längtar tills vi börjar praktiken!!

 

Idag var det tänkt att några från klassen skulle komma till mig och göra färdigt ett arbete, men eftersom att min dator inte ville samarbeta med mig så fungerade inte power point och det blev bara Pernilla och Madde som kom. Blev inte så mycket plugg, men kul hade vi! :)

 


Hur tänker folk egentligen?

Jag gillar verkligen inte dom som bara gillar "svenskar", förstår mig verkligen inte på dom. Ja menar skulle alla dra alla "grupper/folkslag" över en kam så hade det varit grupperat i alla länder i världen efter att en person har råkat gjort något fel, där ingen är välkommen till den andra "gruppen/folkslaget" och det hade inte varit lika lätt att flytta till ett annat land eller bara att fara dit. Det är som om jag skulle dra alla Palestinier över en kam bara för att deras ledare är dum i huvet.

 

Jaja skit samma, sitter och väntar på att Emma och Carro ska komma, blir antingen att se en film som jag har eller att hyra någon. Måste göra mig i ordning nu innan hon kommer (har nyss duschat) Tjao! :)


Chokladmousse med hallon

 

Efterrätten idag, mums!


SOl!

Väntar på att Emma ska komma hit. Jag, hon och Möller ska köpa pizza och fara till Möllers syster. Senare om jag hinner så ska jag fara och träna (stänger fyra).

 

Ska försöka gå ut och gå ett tag idag också eftersom att det är så himla fint väder!

 

 

 

 

 

 


Underbara tryfflar

Grattis Emma till körkortet!

 

 

Bild tagen från Jennilie

 

 

Har varit i skolan idag som vanligt och sen vid halv ett drog jag och Pernilla till Nolia på "Våga vara egen" mässan för att hälsa på Jennilie och Karin, men även för att kolla runt på alla varor och tjänster som ungdomar från Umeå har gjort. Det var allt ifrån chokladtryfflar (Jennilie och karin mlf) till riktiga människor som stod som statyer. 

 

Senare när man blev less (ganska snabbt) så drog vi vidare till stan och mötte upp Pernillas syster och träffade även Melker som hängde på, har bestämt mig för att inte köpa någonting onödigt så blev bara att kolla.


Universitetet

Studiebesöket idag på universitetet gav inget, skulle kolla på sjuksköterskeutbildningen men det fanns ingen sjuksköterska tillgänglig så vi fick lyssna på en studievägledare inom vården. Så fick inte veta någonting nytt, får lov att kolla på internet istället.

 

Annars har dagen varit bra, for till skolan och åt med Pernilla vid elva och sen for jag till stan och mötte Emma. Blev fika på Mekka och sen en film hemma hos mig.

 

Ikväll får jag se vad som händer, orkar i alla fall inte plugga mer idag!


Long day

Dagen har verkligen varit lång. Slutade egentligen tolv idag, men jag och Pernilla satt kvar på skolan för att göra klart en uppgift som ska vara klar nästa vecka (trodde vi), sen for vi och tränade, men gjorde inte så mycket armar eftersom att jag hade dans senare på kvällen där man gör styrka med mycket armar. 

 

Senare kom Jennilie förbi mig, satt mest och pratade om allt och inget. Och sen på kvällen blev det dans (höll på dö av värme på slutet) och efter det blev det en kort biltur med Jenny till ica maxi mm.

 

 

 

Gammal bild på mig och Jennilie från i somras.

 

Imorgon blir det att fara till universitetet och kolla på utbildningarna som man är intresserade av, blir i alla fall att kolla på sjuksköterskeutbildningen sen får vi se.


Hela dagen på vägverket

Har nyss varit på bio med Pernilla, såg "en shopaholics bekännelse". Man fick gratis biljetter av tidningen glamour och se innan premiären. Från början trodde jag att det skulle vara en film som handlade om "en tjej och hennes vänner som var shoppingberoende och deras liv" (har inte sett trailern). Men så var den verkligen inte, den var både jätte bra och ROLIG!

 

Annars idag har jag varit på vägverket med en kompis, och fick vänta där i 4 timmar! för att sedan få beskedet av att systemet troligen inte kommer fungera på hela dagen = datorerna fungerar inte. Känns surt att ha suttit där under hela sin lediga dag, men vad kan man göra. När man kom in dit fick man lite pirr i magen och fick tillbakablickar sen jag tog teoriprovet och hade uppkörning.

 

Har även hunnit på stan ett tag för att leta efter en bh utan band, men har bestämt mig för att troligen ha en vanlig bh med genomskinliga band.


Leka

Ikväll har jag och min familj varit hos grannarna och ätit middag, tycker att det är kul att även fast man bor i stan så känner man sina grannar väl.

 

Idag har jag pluggat en del och även hunnit med att köra ett tag med jennys bil.

Sen har jag, milla o jenny varit på USM på "USM-kidz", sötaste ungarna jag sett! Man fick backa tillbaka till barndomen och "leka av sig", glad blev man också.

 

Lycka till imorrn Emma, går det inte så är det bara att göra om! :)

 


Godnatt

Fyfan, jag var nära på att skämmas över Sverige! Hur tänker man om man röstar på"snälla,snälla,snälla" eller vad den hette. Ville helst att 1000 miles skulle vinna, men icke det.

 

Annars har kvällen varit bra, mysigt och bra sällskap!

Ska snart lägga mig så blir ett kort inlägg, godnatt :)


Innertavle

Igår blev det inget inlägg, hade annat för mig än att sitta vid datorn. For till Emma i Innertavle och gjorde lite allt möjligt. Bland annat for vi ut och körde bil och tänkte följa efter tre polisbilar, men hade jag varit så snabb så hade jag nog varit av med körkortet för länge sen.

 

Idag på dagen har jag inte gjort så mycket, håller på att göra en uppgift i skolan så att jag slipper det på måndag och kan vara helt ledig den dan. Senare ikväll ska jag till Emma igen, jag, hon och Sara ska se melodifestivalen. Hoppas att jag får låna bilen, blir lättast så så slipper man tänka på alla busstider och så.


Vill bort från Umeå, och Sverige

Har nyss  pratat med Jennilie, är avundsjuk på henne som får resa dit bort. Även fast det inte är jätte varmt i Schweiz så är det ändå ungefär 15 grader varmare än här. Blir troligen att träffa henne på söndag, ser framemot det! :)

 

Idag har det inte hänt så jätte mycket, for till Emma efter skolan och hjälpte henne att plugga teori och såg "Sveriges värsta bilförare". Nu ska jag nog lägga mig snart och se andra avenyn (är lite seg med att se det), för kan aldrig se det på tisdagar på grund av att det krockar med dansen.

 

Får se om jag hinner skriva något imorrn, blir lite fullt upp men ska försöka hinna med det.


Ledig dag!

Kom nyss hem från Karin, var länge sen jag såg dig nu. Blir alltid såhär, att vi säger att vi ska ses ofta men blir alltid sällan :/

 

Har varit ledig idag, men ändå hunnit göra ganska mycket. Först for jag på utvecklingssamtal som bara gick bra, sen gjorde jag bort min intervju med akuten som gick bättre än förväntat, sedan for jag Emma och Hanna till Eurasia och åt lunchbuffe, Love it! For en snabbis efter det till Hanna och träffade hennes söta brorsbarn, älskar småbarn som är mulatt! och sen for jag och Emma till mig o såg färdigt "Benjamin Button". En väldigt bra film, men alldeles för lång, nästan tre timmar!

 

Känns som att allt flyter på just nu, i skolan och på fritiden, jävligt skönt! Måste träffa Jennilie snart och höra hur det var i schweiz.


Första skoldagen

Filmen jag såg igår, flyga drake, den var verkligen bra. Den var spännande och hemsk, visar precis hur det är i liknande länder. Ni måste se den!

Sitter i skolan just nu, Pernilla sitter här bredvid och vi ska just börja med svenska arbetet. Första dagen i skolan idag och jag vill ha lov igen!

Skönt i alla fall att vi bara har den här lektionen kvar, sen blir det att se på en teater som några från skolan gjort, Peter Pan. Blir skön start efter lovet.


Flyga drake

 

Ska se filmen "Flyga drake" snart. Har hört att den är jätte bra, får se vad jag tycker. Tror att jag kommer gilla den, brukar älska de flesta filmer som är verklighetsbaserade.


8 mars

Äntligen kom jag fram hit! Jag vet inte varför men min dator gillar inte mig idag, har försökt komma in hit jätte länge nu.

I alla fall dagen har spenderats med att se film och vara allmänt lat, det får man vara när man är lite halv krasslig. Tänkte egentligen fara förbi elgiganten med min mobil idag, men det får bli en annan dag.

Imorgon börjar skolan igen, tycker nästan att det är dåligt med lov man hinner bli så lat, fast andra sidan så skulle jag aldrig klara av skolan utan småloven. Känns så sjukt skönt att snart fara på praktik och slippa tänka på skolan! (nästan)

Ikväll blir det att vila upp mig och förkylningen och kanske sola, får se om jag orkar.




Hoppas solen kommer fram snart igen och värmer, och stannar flera dagar.


Klappat och klart!

Nu har jag äntligen satt ihop både lådhurtsen och nattduksbordet, fick hjälp med det sista av Pernilla. Det är ganska kul att skruva och så även fast man inte är "super bra", blev lite fel men tillslut löste det sig. Man fick sig i alla fall ett gott skratt.

 

Tidigare idag har jag och Pernilla varit på stan och gått runt och kollat lite, blev även en fikapaus. Nu ska vi snart äta och sen beger vi oss till Mariehem hos Pernilla.


5 mars

Idag är det städning av hela rummet som gäller, måste verkligen ta itu med det nu när jag inte har skola! Får tvinga mig själv även fast hostan är mycket värre idag, är verkligen inte skönt att hosta.

 

Senare idag ska jag sätta ihop mitt nattduksbord och hurtsen, när allt är städat och fint.


Wonderful

Kom hem från Ikea för en timme sen ungefär, man känner sig helt slut nu efter att ha stigit upp 6 och varit borta en hel dag. Men det är det lätt värt, alltid lika kul när man går in där!

 

Köpte lite saker till mitt rum som både behövdes och inte, kommer bli fint i alla fall med ett nytt nattduksbord,en lådhurts under skrivbordet och ett "träd" så att jag får ordning på alla mina halsband.

 

Vi for även och kollade på kläder i gallerian som är bredvid men hittade ingenting, tror att det berodde på att jag var snål efter allt handlande på Ikea.

 

Nu blir det först att kolla igenom alla saker och sen lägga sig i sängen och se någon film, är så jävulskt trött!

 

 

Bye


Ikea imorrn

Ska snart fara till stan och möta Jenny, blir även att kolla en sista gång på balklänningen som jag testade igår. Eftersom att den är lång så måste jag testa lite mer att gå i den och så. 

 

Kommer nog inte skriva något mer här under dagen eller imorgon, eftersom att jag far till Ikea tidigt imorgon. Självklart så ska man vara påväg att bli förkyld också just innan, hoppas bara att det inte bryter ihop imorrn!


Balklänning

Har äntligen hittat min balklänning! Hoppas jag i alla fall, jag ska kolla mer på den imorrn så det inte blir ett "impulsköp". Visar bilder senare ifall jag väljer den,  mörkgrön är det i alla fall.

 

Idag har jag varit o tränat med Pernilla vid elva o sen har jag, Evelina o Jenny varit på stan ett tag, hoppas ni inte tyckte att jag var jobbig när jag testade klänningarna.

 

Ikväll blir det att fara till Gammila o kolla på fotbollsmatch, kommer inte ihåg vilka det var men blir i alla fall att fara o kolla med Karin o Jenny.


Sommar kom!

Sitter just nu o lyssnar på Beyonces senaste album, love her voice!

Ska snart fara till Emma, när hennes syrra kommer. Får se vad som händer då, blir i alla fall att se film o kanske fara ut en sväng med deras bil.

 

Inte länge kvar nu till vi far till Ikea, åh vad jag längtar!! O bättre blev det för några dagar sen då jag fick pengar sen jag jobbade vid julen = kan handla mera där! 

 

 

Hittade en riktigt snygg bikini från hm

Jag vill ha sommar nu. Vill ha ha värme, sol, vill bada, jag vill göra allt som man kan göra på sommaren, NU!

 


Sun is shining

Hade ingen dator på hela dan igår, min egen dator tjorvade sig och jag trodde att var var tvungen att lämna in den. Tur att den fungerade idag igen! 

 

Friday evening was good, gårkvällen också. Tog det bara lugnt igårkväll hemma hos Jenny o såg bland annat melodifestivalen. Blev en tidig kväll igår, somnade vid elva halv tolv.

 

 

Me and Karin hos Jenny

 

 

 

 

Idag blir det nog att ta en promenad, måste passa på nu när solen är framme! 


RSS 2.0