Allvaret börjar imorrn!

Hej! Var nå dar sen ja skrev sist. Har sen dess haft besök av bla Kattis å Jossan. Och hunnit vara hos Jossan, å Ida med hennes gooungar.
 
Gårdagen å idag har till största del spenderats i mina tankar av nervositet. Börjar ju jobba imorrn som sjuksköterska!! Väldigt blandade känslor kan jag lova haha, men ska även bli väldigt kul också!! Men kan för tillfället inte tänka på annat än att om några timmar ska jag sova å sen upp å jobba haha.
 
Skönt att Jossan har vart förbi här så man har fått ha tankarna på annat för en stund!
 
 
 
 
 

Paper animation

 
 Haha undrar hur lång tid de tog att göra dehär?
 
 
 
 
 
 
 

Semloor

Hej! Idag har blivit en blanddag. Förmiddan var ganska lugn i soffan typ, å sen for jag förbi stan en sväng innan jag for till Villa och städade ur min gamla lägenhet. Har bara lite småsaker kvar där, sen kan jag lämna in nyckeln!
 
Tog en paus också och bjöd Julia, Anna å Oskar på semlooor. GOTT kan jag lova haha!
 
Nu ska jag sätta mig vid soffan igen och se om de finns nå bra på tv. Kommer behöva krafter till imorrn, har mycket å fixa då!
 
 
 
 
 

Trött tröttare tröttast

Haha såhär trött blir Anna av att umgås med miig!
 
 
Nu har vi byggt ihop en bokhylla och en byrå, resten tar vi en annan dag. För nu ska jag lasta in saker i dom så ja blir av me sakerna på golvet nån gång haha.
 
Här är byrån jag köpte.
 
 
 
 
 
 

Tur man är kort ibland

Just köpt klart alla möbler. Såhär stort utrymme har jag att sitta på i Annas bil haha.
 
 
Nu iväg och kånka upp allt otympligt 3 trappor upp (sammanlagt över 100 kg)!
Och snart, bygga ihop allt!! :D
 
 
 
 
 

Möbelshopping!

Hej! Gårkvällen var toppen på knoppen. Förutom att Skeå förlorade, men bättre mot straffar i alla fall.
Vi var ju som jag skrev på Allstar å käkade och sen resterande kväll spenderades (i princip) på dansgolvet. Precis som de ska va, enligt mig haha!
 
 
Nu ska jag stiga upp ur sängen, slölegat här ett bra tag. Måste upp å göra mig i ordning å käka nått för sen ska jag iväg med Anna och köpa möbleeer!! WIHOOOO!
 
Hoppas ni haft och får en bra helg! :)
 
 
 
 
 

Pulkåkning

Hej! Idag har jag ju som jag skrev tidigare spenderat dagen hos Ida med hennes kompis och deras barn. Och vi åkte bland annat pulka i backen, sånt som jag varje vinter skulle vilja göra varje veckan men aldrig gör haha. Känns så skönt när man har varit ute å aktiv några timmar, kommer sova gott inatt! Och blev bjuden på god mat och fika, tack!
 
Nedan är en bild från förra vintern (japp sorgligt nog sist jag åkte pulka, vad ja kommer ihåg), med syrran, Sara å hundarna. Inte bästa backen, men lagomt för en med inte bästa kondisen haha.
 
Nu har jag nyss kommit ut från duschen å ska fixa mig, för snart ska jag iväg till Villa (mitt gamla boende) och hänga en stund innan vi ska iväg till Allstar å se hockey å käka. Lule-skeå, så blir en spännande match!
 
 
 
 
 

Lyxbuss for mee

Godmorgon! sitter å äter min frukost just nu å ska snart hoppa på bussen mot Ida. Riktigt skönt, för just den bussen stannar just utanför huset haha.



Här över är en bild på min soffa som vi byggde ihop igår. ursäkta röran på bordet, men är ju mitt i en flytt ;P
/ Taheri

En skruv lös(t)

 
Dagarna nu ser ganska likadana ut. Har största delen av dan packat upp och rensat. Tar sin lilla tid, speciellt när man inte har nånstans att he alla saker haha. Har även hunnit träffat Jossan en sväng, hon kom förbi här.
 
Vid middagstid for jag å hämtade ut ett paket från Ikea, (fattades en skruv från soffan jag köpte) sen for jag till mitt gamla hem å åt middag, fick sällskap av Anna å Julia. Nu är soffan ihopsatt med hjälp av Anna. Så det finns liite mer plats att sitta på iaf haha.
 
Nu blire tv tittande resterande tid av kvällen!
 
 
 
 
 
 

Förskotts gonatt

Hej! Kom hem från den gamla lägenheten för ett tag sen. Blev bjuden på GOOD cornflakes- och äppelpaj, och även supergoda snurror!
 
 
Nu ska jag sätta mig vid tvn en stund och sen försöka sova, trore är bäst att vänta tills man är jättetrött haha.
Men godnatt i förskott! :)
 
 
 
 
 

Packapackapacka

Haha känns som att det aldrig tar slut med saker att packa upp, å det blir jobbigt när man inte har nån bokhylla, eller stort utrymme för kläder (ska köpa en byrå senare). Men framåt gåre ju i alla fall.
 
Har varit idag och fått mitt schema för två veckor, resten får jag senare. Fick även en visning runt av avdelningen och information, känns att det bara blir närmare å närmare innan jag ska ut och jobba!!
 
Längtar till somarn just nu! Bild på mig å Sarisparis sen i somras.
 
Och om nån timme ska jag iväg till mitt gamla kök och umgås med Julia å Anna, å äta paaaj!
 
 
 
 
 
 

Morning!

 
Godmorron gomooorrooon!! Gick ändå ganska bra att sova inatt, var nog för att jag var ganska trött efter allt bärande. Bör ju på våning 3 så är en bit att gå.
 
Nu ska jag upp från sängen, äta å sen fortsätta min uppackning!!
 
Nåra till bilder från i fredags. Här under ser ni då vi sjunger "sjuksköterskesången", skriven av Ida i klassen. (jag i orange klänningen).
 Ganska lång text, så behövdes papper till alla haha.
 
 
 
 
 
 
 
 

Första natten i nya lägenheten!

Nu idag har jag fått hit alla mina saker och det står nu tomt i den andra lägenheten (förutom möblerna som fanns där när jag kom). Tack igen Anna och Julia!! Kändes lite sorgligt att lämna den, än om jag ska tillbaka dit för å städa å så sen. Som imorse, då jag tänkte på att de var sista gången jag åt frukost i köket där haha. Och nu sitter jag här och börjar känna lite rädsla över alla ljud som jag hör haha.
 
Men ja livet rullar på och det är ju inte direkt så att jag aldrig kommer hälsa på där, så lätt blir man inte av med mig haha!
 
Just nu håller jag på å packa upp för fullt, men jag tror faktiskt att jag ska ge mig om en stund. Måste ju ha saker å göra resterande dagar fram till februari haha!
 
Nåra fina bilder på Ida, min och Jossans snygga dans (på examen) å outfit haha!
 
 
 
 
 
 
 
 

Med en fot i varje lägenhet

Nu har vi packat å flyttat klart för ikväll. Anna och Julia har varit så snälla och hjälpt mig!! Blir att fortsätta imorrn. Ungefär hälften är i denna lägenhet och hälften i den andra, så riktigt kaooos äre just nu haha. Jag kommer sova i min gamla lägenhet inatt och troligtvis blire sista natten här!
 
 
Får faktiskt liite panik av allt stök (och jag är en som brukar ha stökigt)!
 
Nu ska jag lägga mig framför tvn och slappa lite innan det blir läggdags. Känner mig ganska trött efter dagens träningspass haha (bära upp å ner alla saker).
 
 
 
 
 
 

Hem å börja flytta!


Just nu sitter jag på bussen påväg tillbaka till Skeå! Har ungefär halvvägs kvar. När jag kommer fram blire att gå direkt till arbetsförmedlingen å sen hem å börja packa å flytta. Så full rulle dvs!!









Här ovan ser ni alla fina blommor jag fått + den jättefina ängeln som jag fick av Jenny!
/ Taheri


Examensfirande i Umeå

Hej! nu är jag i umeå, kom hit vid tre. Har firat min examen här med släkt och vänner, fick många fina presenter å blommor (visar sen).










Blir en lugn kväll ikväll, ska nog snart sova! hade en toppen dag å kväll igår, berättar mer om den imorrn.
/ Taheri

Examen!

Tänkte bara snabbt slinka in här och säga att jag äntligen har tagit examen och kan nu säga att jag är färdig sjuksköterska. Wihooo!!!
 
 
 
 
 

Soffköp

Dagen har gått riktigt snabbt och det känns overkligt att jag tar examen och är sjuksköterska imorrn! Efter tre år så äääntligen!! Skrämmande, nervös men även väldigt spännande känsla!
 
Idag har jag köpt en soffa till lägenheten och underbara Anna och Julia hjälpe mig, guldvärt, tacktacktack!!
Köpte en likadan som den här under, begagnad men knappt använd.
 
 
 
Hyr lägenheten i andrahand och köpte lite möbler av han som bodde innan också, så har fått lite möblerat redan. Läängtar tills jag kommer inreda den mer (när jag får nästa lön dvs haha)!
 
 
 
 
 

Morning

Gomorron! Haha var kylan tvungen att komma just nu dagen innan examen? Vi har ju haft runt -10 i princip hela vinteern :P
 
 
Bara å hoppas på att det blir liite varmare imorrn!
 
Idag kommer dagen att bestå av städning och packning. Måste speciellt bort med allt "ätbart" från golvet så att Ludde (hund) inte får i sig nått. Han kommer nämligen att vara här inne i min lägenhet medans jag tar examen.
 
 
 
 
 

Dagen och framåt

Idag har jag gjort och klarat den sista tentan på hela utbildningen och jag är såå glaaad!! Snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv och det känns så bra!! Det enda som är kvar nu på utbildningen är att fira examen på fredag då min familj kommer hit upp också, sista gången som alla i klassen träffas. Känns lite tråkigt faktiskt. Men har ju heeela fredagsdagen och natten att umgås med dom, vilket jag ser fram emot!
 
Har även fått veta att jag har jobb här i Skellefteå på lasarettet!! :D
Har idag pratat med en av mina chefer och på onsdag ska jag få fara och få mitt schema! Vet att jag ska jobba på medicin 1 och 7 från februari till augusti, dvs. Strokeenheten och den andra avdelningen har blodsjukdomar, diabetes, njursjukdomar och internmedicinska tillstånd. Jag kommer att börja med en AVA tjänst, därför får jag vara på två avdelningar. Och det innebär att de första 4 månaderna så kommer jag alltid att ha en sjuksköterska som går utöver på mina pass, en stor fördel då man går ut i januari.
 
Så det är mycke som flyter på just nu, å det känns såå bra! Nästan för bra haha! Ser verkligen fram emot att få börja jobba som sjuksköterska, har ju väntat 3 pluggår på det!!
 
Och framåt i tiden så kommer jag fira examen med släkt och vänner på lördag i Umeå, och nästa vecka börjar jag att packa och ta mitt pick och pack och flytta till den nya lägenheten! Fick nycklarna igår!
 
 
 
 
 
 

Bilder å info från dagar bakåt

 
Hej! Var ett tag sen sist nu och det har hänt endel sen dess, och kommer hända den här veckan. Men skriver mer om det i ett annat inlägg, blir så långt annars haha.  Tänkte visa och berätta lite snabbt om vad jag gjort sen sist (skriver bara dagarna då de hänt nånting haha).
 
Låg och gjorde ingenting tom i lördags då jag, Julia och Oskar drog en spontantripp till Umeå över dagen! Blev att va på stan och senare spela biljard och laserdome, varför har man inte gjort det tidigare haha? Sist var då jag var liten, men det var sjukt kul!! :D Så testa!
 
Coola! höhö

Igår var vi i klassen på ambulansen och fick se oss runt + ha katastrofövningar, och självklart gick man in i rollen haha. Nämen det var väldigt lärorikt och intressant!!
 
Haha fina sår och blekhet jag hade va!
 
Sen resterande dagarna (tom. igår) har mest bestått i plugg och virrvirr i huvvet haha.
 
 
 
 
 

Snurreliburr

Fortfarande dålig på att uppdatera och fortfarande sjuk haha. Men samtidigt känner jag att den senaste veckan (om inte mer) har jag i princip vilat, sovit och pluggat och hur kul är det att läsa om på en skala haha.
 
Nu börjar det kännas på riktigt att det är nära, sömnen påverkas väldigt mycket pga alla tankar som snurrar runt. Snart ska jag troligen skriva på ett anställningssamtal, imorrn är det en vecka kvar till examen, sista tentan (förhoppningsvis i mitt liv) är nästa vecka, + privata tankar å funderingar.
 
Så jag återkommer när läget är mer stabilt, både fysiskt och psykiskt haha!
 
 
 
 
 
 

Ett problem mindre, boende!

Dehar varit riktigt dålig uppdatering de senaste dagarna. Har känns mig väldigt hängig ända sen jag kom till skeå och i princip spenderat mina dagar i skolan, sängen och i soffan. Börjar känna mig lite på bättringsvägen nu, hoppas att jag känner rätt!!
 
Kvällen har spenderats hos Josefin med tvmys. Och jag har även fått veta nu att jag har fått en lägenhet här i Skellefteå !! WIHOOO ett bekymmer mindre att tänka på! 
 
 
 
Det kommer ju att bli min första lägenhet med eget kök och vardagsrum. Om det finns nån som inte visste det som läser, så bor jag i en studentkorridor just nu och delar kök med några andra. Börjar faktiskt bli liite less haha, men känns även tråkigt att flytta ifrån några i korridoren. Men så lätt blir dom inte av med mig, finns ju kvar i staden ;) haha.
 
 
 
 
 

Skellefteå

Sitter just nu i bussen umeå-skeå och har just kommit in i Skellefteå. Så snart ska jag hoppa av å konka alla väskor hem, ser ja fram emot i slask å isvädret haha!

Hoppas ni har å haft en trevlig kväll :-)

/ Taheri

Tillbax till S:et ikväll

Hejhej! Tiden går ruskigt fort som vanligt haha, jag far tillbaka till Skellefteå redan ikväll! Och om ungefär 2 veckor tar jag exaaameeeeeen!! :D wihoooo! Haha kan inte sluta tänka på de, ROLIG men även SKRÄMMANDE känsla!
 
Så är fullt upp i tankar om jobb och bostad. Men förhoppningsvis så börjar allt lösa sig. Men man vill ju inte ta ut nått i förskott heller! Men måste nog i alla fall börja packa nu när jag kommer hem igen, lika bra det när man ändå måste ut sista januari.
 
 
 
 
 
 
 

Nyår

Hej! Här kommer några bilder sen gårkvällen. Jag var hos Karin och Hikmet och firade med några kompisar med middag och sen fortsatte kvällen med prat, dans, lekar mm. Kändes konstigt faktiskt att det var +grader ute, kom nog inte ihåg sist de var så varmt på nyår! :P
 
Tyvärr inte bästa kvalitén på bilderna och kunde inte använda blixt mot slutet. Men bättre än inget!
 
Didi, jag & Sara

Maten!
Förrätt (tyvärr ingen bild) var potatisbakelser med rom.
 Varmrätt oxfile med potatisgratäng, och efterätt ungsbakad ananas med karamelliserade nötter och kesella. MUMS var allt!

Sen kom 12slaget och 2013!!
Hikmet, Karin & lillbebben som kommer snaart. Längtar så!
 
 
Hoppas ni alla haft ett gott nytt år och ett ännu bättre 2013!!
 
 
 
 
 
 
 

Astrid Lindgren

Hej! Idag är en perfekt dag för att se pippi långstrump och barnen i bullerbyn, precis som jag å Sara gör just nu! Självklart alla andra av Astrid lindgrens filmer!!
Vilka var/är era favoriter av hennes filmer? Mina var å är pippi långstrump, Emil i lönneberga, barnen i bullerbyn och Ronja Rövardotter! / Taheri

.

GOTT NYTT ÅR!!
/ Taheri

RSS 2.0