Fredag

Idag ska jag träffa Pernilla på stan, kommer bli treevligt!!

Sitter just nu vid pappis dator så har inga bilder tyvärr.

Men igår hade vi den bästa föreläsningen som vi nånsin haft enligt mig!! Vi pratade om "Det goda samtalet" men kom även in på annat som tex olika typer av misshandel. Den vanligaste misshandelformen är den psykiska som tyvärr är svårare att upptäcka än tex den fysiska. Vääldigt intressant!!

Fick lära oss mycke om tex att "det är inte att man säger utan hur man säger det och att man är äkta" (i ett samtal). Fick många nya tankar, tankrsätt å vinklar i hur man kan ha ett samtal.

Och även att man alltid ska tänka i banorna att "man alltid har ett val" fast med olika konsekvenser. Men även om man måste, borde, ska... så behöver man inte!

Och massa mer, men somsagt en väldigt lärorik dag och föreläsaren gjorde det väldigt intressant!

Var även och lyssnade på BRIS och ämnet var "psykisk ohälsa" hos barn och ungdomar. Läs mer här!
Kommunerna runt om i Sverige ger 5,3 eller 0 kr till BRIS per barn och år, Skellefteå kommun ger 0 kr. Är inte barnen och barndomen en av de viktigaste "sakerna"?!

Cirka 80 % av samtalen är av folk som bla busringer, bara vill lyssna osv. Blir så galen å ledsen när man pratar med vissa barn/ungdomar som inte har insikten av att det finns dom som hare värre (pratar inte om dom under 12 år å syftar på busringningarna).

Dom berättade bland annat att ofta så frågar man barnen "Hur har dagen varit?" Och svarar dom "bra" så antingen slutar man där eller så frågar man "vad är det som har varit bra?". Ofta glömms frågan "vad har varit dåligt idag?".

Allmänt i Sverige är vi duktiga på att fråga "hur mår du?" men oftast går folk inte längre å oftast hör man "bra", det är inte många som tex följer upp å säger "är det verkligen bra egentligen?". Ofta är det mer en artighetsfras att fråga varandra om hur man mår.

Men som sagt en väldigt intressant dag vare igår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0