Två riktigt bra böcker

Har nyss varit på en lång promenad, for bland annat till ok och hämtade två böcker som jag beställt från bokus. Båda böckerna innehåller sanna händelser, tycker de är dom bästa böckerna!



Den första boken handlar om Tessan som har ett perfekt liv men allt rasar en kväll när hon är påväg hem från stallet, hon blir våldtagen av en jämnårig kille. Hon berättar aldrig för någon vad som hänt utan tar på sig all skuld.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte, hon dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse.

Tillslut går de så långt att hon inte ens får betalt av männen som ringer regelbundet och kräver att få utnyttja henne. Även fast hon flyr så hittar dom henne och övergreppen fortsätter.

Ingen i hennes omgivning märker vad som händer.


Den andra boken handlar om Margaretha, om när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

14 år senare låg hon med rött vak på en psykiatrisk klinik. När allt var som värst hade hon bara en önskan, att få lämna allt och dö.

De krävdes ett och ett halvt års vård och upprepande självmordsförsök för att hon skulle inse att sekten förvrängt hela hennes verklighetsuppfattning.

En berättelse inifrån om maktmissbruk och heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0